Злато за България! Ружди с олимпийска титла в Рио!

Българинът постави и нов световен рекорд в гюлето
16 сеп 2016 19:17,
72
Злато за България! Ружди с олимпийска титла в Рио!
Снимка: BTV

Пет дни, след като остана на шесто място във финала на диск в Рио де Жанейро, Ружди Ружди покори Олимп. Той триумфира по безапелационен начин в коронната си дисциплина – тласкането на гюле на игрите за хора с увреждания като постави нов световен рекорд и нов параолимпийски игри, съобщава BTV.

Още по темата

Още в първия си опит в сектора 25-годишната гордост на град Глоджево постигна резултат от 12,33 м – с 29 см по-добър резултат от предишното най-добро постижение на планетата. То обаче също принадлежеше на българина. Ружди го записа през юни в Гросето (Италия), където стана за трети път европейски шампион в дисциплината.

Златото на Ружди е първото отличие до момента за страната ни от параолимпийските игри в Бразилия. Тази нощ на старт в бягането на 1500 м в Рио застава младата ни надежда Християн Стоянов.

Олимпийското злато е връх в кариерата на атлета. Преди участието си в игрите той бе ставал веднъж световен шампион и общо четири пъти европейски – три пъти на гюле и един път на диск. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
един аноним преди 7 години
Поправка - ,,трябва"
45
0
 
4
 
! Отговори
един аноним преди 7 години
На него и на медалистите от параолимпийските игри също тряба да дадат пенсии както на гимнастичките. Тяхната подготовка е по-трудна, да не говорим за духа.
44
0
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Поздравления за този голям спортист, да е жив и здрав!!!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО!!!
42
0
 
7
 
! Отговори
el turko преди 7 години
bravo na Rujdi, edin velik Bulgarin, neka dupedatite da vzemet primer ot nego!
41
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите сме малък, но колосално гаден народ.
40
24
 
1
 
! Отговори
Османлията... преди 7 години
Отричам се от тази мрсна нация,отричам се от името "българин".Срам ме е, че съм такъв.Плюя на полуробската ви история,плюя на героите ви,плюя на знамето и герба ви.Вие сте превъплъщение на всичко долно и мръсно в човека.
39
1
 
22
 
! Отговори
SAVEYEZIDIS преди 7 години
Евала на ЧОВЕКА преди всичко.Стига сте си показвали простотията с вашите коментари - смешни сте.Достатъчен факт е,че този БЪЛГАРИН се състезава под флага на България.Бог здраве да му дава,а вие с БГ-ския и Турски националлизъм - МЛЪКНЕТЕ ЗАВИНАГИ .Освен да се мъчите да ни карате,за друго не ставате.Смешни сте ! Аngel Angeloff
38
8
 
14
 
! Отговори
до етнически турчин преди 7 години
Като ти чета коментарите, разбирам защо те дискриминират. Та ти постоянно даваш разнопосочни сигнали, първо си българин милеещ за България, в следващия момент си турчин подкрепяш Турция. Не си въобразявай, че само тука е така, и в Турция ще те дискриминират и ще те наричат с разни обидни наименования (предимно зад гърба ти), макар че там съм сигурен, че ще се опитваш да скриеш българската си националност, в опит да се самозаблудиш, че са те приели като свой.
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историка-менте Божидар Димитров нека излезе и каже най-сетне за насилственото славянизиране на Българския нaрод при Византия , цели 1000 години се крие от Народа
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо Дезинформационите материли на Комунизмъ търсете Информация за насилстевеното Славянизиране/хрстиянизиране по време на Византия по тези Земи
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На български всякаква Информация е ЗАБРАНЕНА или Манипулирана в България , така че чети на други езици в интернет ако ислаш нещо да научеш за История на България
34
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Книгата на писателя Стоян Динков Османо-Римска империя, българи и тюрки на изд.Сиела казва точно Истината коята Държавата крие от векове
33
8
 
9
 
! Отговори
до етнически турчин преди 7 години
Аз получавам достатъчно "изобилен" поток от информация, снимкова, текствова и видео, за да съм наясно, че в Турция се води война с малцинството, за разлика от България, от която ти се оплакваш.
32
11
 
4
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Няма такова нещо като ''етнически турци'' има Помаци и Българееши и Турчеещи се роми в България но ДС и Комунизма просто са дали Дезинформационни материали за да не се узнае Истината
31
6
 
8
 
! Отговори
Етнически турчин преди 7 години
Невъзможно е човек , който не е осведомен достатъчно от широк спектър четена историческа литература да прави изводи, които са неверни. Още по срамно е да не се информира в днешния свят на изключително изобилен поток от информация. Разрови се дълбоко и прочети за турците в България. А що се отнася за кюрдите в Турция, имат новини, тв канал, всички предпоставки за развитие на техния език, култура, традиции.
30
6
 
8
 
! Отговори
до етнически турчин преди 7 години
Аз не ти казвам да не се държиш като етнически турчин, аз ти казвам да не се държиш като турчин по националност. Ти с Турция общо нямаш. И не ми говори за равни права, защото всички знаем за кюрдите и турците. Подкрепяш турската държава, която избива и води ВОЙНА с малцинството си, но не се оплакваш от нея, а се оплакваш от България, която заради причинено неудобство на турското малцинство.
29
4
 
5
 
! Отговори
Етнически турчин преди 7 години
Винаги ще афиширам,.че съм етнически турчин и съм горд с това. КАКВО ми е дала България, че да я защитавам? Освен празната надежда написана на хартия, че всички български граждани са равни, без значение от техните различия. Аз не желая да бъда привилегирован, но не искам да ме смятат човек втора ръка.И защо ние българските турци подкрепяме Турция, по скоро вие се запитайте, Кой със своите действия ни тласна в тази посока?
28
0
 
8
 
! Отговори
1914 преди 7 години
Огромно Браво на момчето !!!
27
6
 
7
 
! Отговори
до етнически турчин преди 7 години
И още нещо, лошата си слава я печелите благодарение на мизерници като 4-ти коментар и като османлийчето и като турския магазинер при посещението ми в Рибново, който дума не ми проговори, тресна ми рестото демонстративно и ме гледаше на кръв защото от километри ми личи, че нямам нищо турско в себе си, въпреки, че бях учтив.