Злато за България! Ружди с олимпийска титла в Рио!

Българинът постави и нов световен рекорд в гюлето
16 сеп 2016 19:17,
72
Злато за България! Ружди с олимпийска титла в Рио!
Снимка: BTV

Пет дни, след като остана на шесто място във финала на диск в Рио де Жанейро, Ружди Ружди покори Олимп. Той триумфира по безапелационен начин в коронната си дисциплина – тласкането на гюле на игрите за хора с увреждания като постави нов световен рекорд и нов параолимпийски игри, съобщава BTV.

Още по темата

Още в първия си опит в сектора 25-годишната гордост на град Глоджево постигна резултат от 12,33 м – с 29 см по-добър резултат от предишното най-добро постижение на планетата. То обаче също принадлежеше на българина. Ружди го записа през юни в Гросето (Италия), където стана за трети път европейски шампион в дисциплината.

Златото на Ружди е първото отличие до момента за страната ни от параолимпийските игри в Бразилия. Тази нощ на старт в бягането на 1500 м в Рио застава младата ни надежда Християн Стоянов.

Олимпийското злато е връх в кариерата на атлета. Преди участието си в игрите той бе ставал веднъж световен шампион и общо четири пъти европейски – три пъти на гюле и един път на диск. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
26
 
! Отговори
До 4 „до Интелект.&q преди 7 години
А Ружди спокойно може да си е чист Българин от помашко потекло- хвала на бойци като него,той работи само за България и заслужава нашата подкрепа!!!
5
4
 
18
 
! Отговори
До 4 „до Интелект.&q преди 7 години
Ти си продажна ***,родена в грях от неясно кръвосмешение. Ти си тъмен анадолски субект с македонистки тикове и руски приходи. Ти си свикнал да плюеш по себе си и по роднините си,отвращаваме се от *** като теб! България не ражда гнусотници като тебе- чий го търсиш в нашата родина,измамнико??
4
30
 
17
 
! Отговори
до Интелектуалец преди 7 години
Аз не искам да съм българин, заради такива като теб.Искам да си върна личната карта на президента.Отричам се от тази мрсна нация,отричам се от името "българин".Срам ме е, че съм такъв.Плюя на полуробската ви история,плюя на героите ви,плюя на знамето и герба ви.Вие сте превъплъщение на всичко долно и мрсно в човека.
3
40
 
7
 
! Отговори
Интелектуалец преди 7 години
"българин"ама друг път.
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Параолимпийците ни печелят злат, а олимпийците?
1
1
 
50
 
! Отговори
SD преди 7 години
Браво !

Спонсорирани публикации