Левски захапа ЦСКА-София: Това не е вечно дерби!

Да играем с преименувания отбор на "Герена", искат "сините"
26
Левски захапа ЦСКА-София: Това не е вечно дерби!
Снимка: Булфото

Левски излезе с официална позиция относно мачовете с ЦСКА-София от Първа професионална лига.

В нея "сините" наричат отбора на Гриша Ганчев "преименуваното акционерно дружество" и настояват домакинските им мачове с "червените" да се играят на стадион "Георги Аспарухов", а не на "Васил Левски".

Ето позицията на Левски без редакторска намеса:

Във връзка с предстоящите срещи в Първа Професионална Лига (ППЛ) срещу преименуваното акционерно дружество заявяваме, че ПФК Левски няма и никога не е имал желание да домакинства на друг стадион освен в своя дом – "Георги Аспарухов".

Въпреки че УЕФА и БФС са приели, че преименуваното акционерно дружество отговаря на всички критерии за участие в ППЛ, ние никога няма да припознаем същото като "вечния съперник", защото макар и "вечен" той вече не съществува, а заедно с него и "вечното дерби". Ето защо смятаме, че няма причина ПФК Левски да домакинства на националния стадион "Васил Левски". За нас срещата с преименуваното акционерно дружество е обикновена футболна среща между отбори - участници в ППЛ.

В тази връзка ПФК Левски внесе молба до БФС и СДВР с конкретно предложение - клубът да играе домакинските си срещи срещу преименуваното акционерно дружество на своя собствен стадион. Ако бъде позволено провеждането на въпросните домакински срещи на ПФК Левски на стадион "Георги Аспарухов", клубът се ангажира да осигури полагащата се квота билети на привържениците на гостуващия отбор, както и да създаде всички нормални условия като домакин.

Според нас поведението на привържениците зависи до голяма степен от предпоставките, които клубът, БФС като съсловна организация и полицията като орган на изпълнителната власт създават и се надява, че решението ще бъде положително след обстойна проверка на стадиона и условията които предлагаме.

ПФК Левски настоява отборът да играе домакинските си срещи в своя "храм" - стадион "Георги Аспарухов", където сините фенове са у дома си и където за привържениците на гостите има всички нормални условия да подкрепят своя отбор.

Ние сме Левски!

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ЛевскиЦСКА-София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Хване Юрганевски преди 7 години
резко ми дреме дали леевски ще паднат от цска, от не цска или от литекс. то резултата на мача е ясен.другото е липса на внимание
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави са подуянци. Свърши се с чорбата.
14
1
 
1
 
! Отговори
Стига бе преди 7 години
Предстоят два важни мача на Националния отбор, върху които сме концентрирани всички нормални привърженици на футбола, но не и л.мпените от Подуяне, за които единственото и "Най-важно" събитие на годината е мача срещу уж НеЦСКА, а не знам кво си... ОК, "убедихте" ни - "няма" да играете срещу ЦСКА, а и вие не знаете срещу какво... Оставете ни да се концентрираме върху Националния отбор!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време и от ловеч да се изнесем и дя им покажем на рогативизма има поне една камара живущи там но това сие цска от ловеч си ги подкрепяме да излочаме рогата с тяхната хореография мошенници
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като са се кръстили цска е цска краи на драмите кои поръчва музиката тои плаща дали е цска или литекс кво значение има че ви мочаме
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами играйте си дербитата с Лайногорец бе ***, победата ви е сигурна, Домуса обича много Уефски
10
1
 
3
 
! Отговори
Зайо Байо преди 7 години
Напишете euroidiots в Гугъл и се радвайте на резултатите !!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Справка преди 7 години
До чететеПрез 1966 г. е създаден фк Динамо Берлин с 10 поредни титли.Най-много титли в България е фк Левски с 73 трофея. Динамо има в Загреб, / Букурещ, Киев, Тбилиси, Мадан и много др соц. градове/.
8
5
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
До чететеИ какво излиза? Имало е отбор на Левски, който комунистите се опитват да затрият, защото ги е страх от единството на привърженците му. Защото комунизмът затрива всичко хубаво, а създава б0клу.ци - през 1948-*** червени, крадейки по същия начин (като гришата) стадиона и отбора на ракетни войски! Това е голата истина и аз наистина съжалявам свестните почитатели на нсъществуващия вече ЦСКА. Въпреки, че е създаден по същия ск***п***н начин, с тези хора се подиграха безцеремонно.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта е да има напрежение съдията да опорочи мача да се върне цска-со в А-окръжна да отнемат 10 точки на Левски и да вкарат от Б в А група Литекс и ЦСКА-друго.
6
1
 
3
 
! Отговори
до четете преди 7 години
а динамо дрезден не е ли от германия, май ти не си "чел"? ;)
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УЕФА не е казала, че това е отбор с история и успехи. Просто казват, че това е новосъздаден клуб, който няма нищо общо с ЦСКА. Отбор, стъпил на лизенза на Литекс, но без историят. Всъщност Гришата направи на маймуни привържениците на ЦСКА като преименува отборчето си и го премести на Армията с благоволението на Борисов и Кралев.
4
18
 
7
 
! Отговори
четете преди 7 години
Два въпроса за говедата на кое място са се класирали в първенството от 1950 до 1956. Отговорът е на никое.Тогава СК Левски е закрит!!!!По това време в АРФГ съществува отбор под името Динамо и е бил два пъти шампион,три пъти на пето място,и по веднъж е бил втори и трети.Отбор на Леффски под това време не играе в първа група или както се е казвала тогава.В този отбор е имало 6 футболисти на Леффски.Пои въпроса на комунизма-кажете колко отбора се казват Динамо в Англия,Франция или Германия?
3
6
 
46
 
! Отговори
Ха! преди 7 години
Най-после официално становище отговарящо на истината.Етрополе и на Реал Мадрид да го прекръстите пак ще си е Етрополе.На заблудените - сполай (жумете и викаите. че е цска докато си повярвате).
2
41
 
12
 
! Отговори
a преди 7 години
а ***, кой е истинският левски ? хаха смешници
1
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е ЦСКа - това е Литекс - ЕТрополе. ЦСКА умря на 9 септември 2016 година. Борисов го уби.

Спонсорирани публикации