Муратоглу хвали Гришо: В най-добрата форма в кариерата си е!

Сеченият бекхенд не е рецепта за победа срещу Надал, смята той
26 яну 2017 19:30, Красимир Ангелов
11
Муратоглу хвали Гришо: В най-добрата форма в кариерата си е!
Снимка: БТА

Малко преди полуфинала между Григор Димитров и Рафаел Надал на Australian open, експертът на “Евроспорт” Патрик Муратоглу направи оценка за представянето на Гришо в турнира.

"Григор Димитров се намира в най-добрата форма в кариерата си. Българинът спечели и десетте си мача през 2017 г., като в три от тях победи тенисисти от Топ 10. В петък ще играе за втори път на полуфинал в турнир от Големия шлем почти три години, след като стигна такъв на "Уимбълдън". Откакто работи с Дани Валверду, кариерата на Григор отново върви нагоре. Бившият треньор на Мъри му помогна да се изкачи в ранглистата от №40 през август до поне №12, когато тя бъде обновена в понеделник", посочи  Муратоглу в поредицата на Евроспорт "Треньорът".
 
По думите на експерта ключът към успехите на Григор е агресивната му игра.

"В третия кръг в Мелбърн срещу Ришар Гаске той имаше 48 уинъра в рамките на три сета. И показа тенис, какъвто дълго чакахме от него. Преобладаващата част от тези уинъри дойдоха от форхенд. Но бекхендът на Григор е ударът, в който се корени промяната. Срещу Гаске повечето от бекхендите му бяха пласирани на до метър и половина от крайната линия. А две трети от тях – бяха изпълнени с топспин", обясни специалистът.
 
По думите му срещу Истомин на осминафинала историята е била по-различна, като бекхендът на Гришо бил доста по-разпилян, а в 64% от случаите бе подсечен. "Това показва колко пасивен бе Димитров и защо се наложи да играе четири сета, за да стигне до победата", отчете Муратоглу.


Той бе категоричен, че Григор Димитров е показал две лица в турнира досега, но само едно от тях ще го изведе до финала. 

"Когато с Надал се срещнаха на турнира в Пекин миналата есен и Димитров спечели, само 15% от бекхендите му бяха сечени! При формата на испанеца в Мелбърн сеченият бекхенд не е рецепта за победа срещу него", смята Муратоглу.
 
Двубоят между Григор Димитров и Рафаел Надал е в петък от 10:30 часа и ще се излъчва пряко по спортната телевизия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Григор израстна много като спортист и това си личи. А хейтърите могат да си карат 30 годишните коли, да се напият в чалготеката, и да разправят селската кръчма колко са велики.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Надал важи онзи лаф във футбола на един бивш футболист " Футбола е проста игра. Играе се от 2 отбора с по 11 човека и накрая печелят немците.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам! Страшно става с тоя Надал. Преби в 3 сета 3-я в света Раонич... като аматьор все едно бе оня. Гришо няма отговор за мач 3 от 5 сета с испанеца. Просто няма. 2 сета ако му вземе това ще е чудо. все пак нека вярваме в чудеса- в неделя да гледаме мечтания финал за всички времена- Федерер- Григор Димитров!Давааааййй Гришооооооооооооооооо
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре и Господ не може да му помогне на Григор срещу надал Испанеца имам чувството че е възкръснал и играе тениса от най-добрите си години. В неделя ще пребие за съжаление и Федерер на когото съм фен и ще грабне 15-тата си титла от ГШ. Този е КУЧЕ във формат 3 от 5 сета и то на ГШ!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патрик Муратоглу - Гришо е в неговата академия от 2008 до 2012 година.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хейтърите-българофоби са особено гръмогласни, когато Гришо не е в добра форма, но те не са всички. Повечето българи сме се радвали на успехите му, но го подкрепяхме и при загубите му.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време,когато кариерата му не беше във възход, всиички го оплюваха,а сега взеха да лижат;)
2
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Формата" идва и си отива.........При Мришо вече си е тръгнала.А и не се очаква баджанака да каже лошо........
1
10
 
0
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
Утре доста *** ще се озлобят и ще постват хейтърства срещу казващите истините за Григор .

Спонсорирани публикации