Григор към феновете: Благодаря, без вас нямаше да спечеля!

Тенисистът прие емоционално спечелването на трофея в София
Обновена: 12 фев 2017 21:26 | 12 фев 2017 21:17, Анисия Иванова
56
Григор към феновете: Благодаря, без вас нямаше да спечеля!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров говори пред публиката в "Арена Армеец” веднага след спечелването на титлата на турнира от веригата ATP 250 в София.

Димитров заслужи шести трофей в кариерата си след успех на финала над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 6:4 в препълнената зала "Арена Армеец".

"Първо искам да благодаря на майка ми и баща ми! Също така на отбора ми, на Дани! Не искам да изброявам повече имена, но без вас нямаше как да спечеля този турнир. Още от първия мач бяхте тук за мен.

Благодаря ви за цялата подкрепа всеки път! И аз ви обичам! Искам да благодаря на всички подавачи, на лайнсмени, на директорите на турнира. Прекрасен турнир! Успях да спечеля и в България!

Тази титла означава наистина много за мен. Когато печелех държавните първенства, чувството беше същото. Сега с последната точка усетих отново онова детско чувство преди много години, когато играех пред родна публика. Радвам се, че успях да го осъществя още веднъж сега пред вас. Благодаря ви!”, каза 25-годишният хасковлия под овациите на публиката в "Арена Армеец”.

Със сигурност това е най-емоционалната титла в кариерата ми, най-емоционалната седмица, призна още той.

"В края имаше доста нерви, но желанието за победа пред родна публика направи нещата много по-различни. Щастлив съм от победата. Насладих се на всеки един момент на корта. Дойдох, видях и спечелих", заяви Димитров.

"Първият ми мач в София беше един от най-трудните. В края на първия и в края на втория сет на финала също. Водех с 5:0, след това сервирах за мача и имах преднина от 40:0. Всичко беше на моя страна, но първоначално не се получи. Трябваше да се успокоя, да се фокусирам, знаех, че мога да го пробия отново. Доволен съм, че показах психическа стабилност в последния гейм", допълни той.

"Бях напрегнат. Имах добър старт, но никога не е лесно да затвориш мач, особено на финал, особено пред родна публика. Горд съм, че успях. Подкрепата със сигурност ми помогна. Спечелването на турнира в България пред родителите ми, у дома, ще ми остане един от най-добрите спомени. Често казано си мислех, че е изключено да загубя днес", каза още той.

Димитров взе втора титла за годината след триумфа в Бризбейн през януари. През миналия месец той достигна и до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, като вече записа 14 победи в 15 мача от началото на сезона.
Хасковлията, който от утре ще се изкачи на 12-ото място в света, заяви, че една от целите му е да се класира за финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Лондон.

"Целите ми са високи. Искам да стигна до Лондон през тази година. Дали ще играя в София догодина...днес ще се насладя на титлата и по-късно ще мисля за следващия сезон. Сега ми предстои турнир в Ротердам. Продължавам да мисля мач за мач и ще търся следващата титла. Започвам във вторник или в сряда срещу Миша Зверев. Идеално", коментира Димитров по повод предстоящия през следващата седмица турнир в Холандия с негово участие.

Той е доволен от съвместната си работа с личния си треньор Дани Валверду.

"Свършеното с Дани се вижда. Всичко е позитивно. Концентрирали сме се максимално върху нещата, които работим. С него сме на една страница. Трябва да гледаме голямата картина. Той има идеи, аз - също. След Ротердам ще имам няколко дни почивка и ще мислим за новите цели", каза още хасковлията.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
15
 
8
 
! Отговори
ааааааааааааа преди 7 години
Гришо требе да си намери българска мома! ааааааааааоти с родния език го е закъсал, аааааааааате така, аааааааааааа
17
5
 
53
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Чест прави на Григор, че въпреки милионите, които изкарва, не е забравил, че е българин.Достави ни голямо удоволствие с играта и поведението си.Хвала на родителите, които са отгледали и възпитали такъв син !
16
20
 
9
 
! Отговори
До експерта преди 7 години
Право на отговор номер две:Драги ми смехурко, Гришо, с акцента това му е второто селско турнирче за годината, в което триумфира, а на едно градско почти не стана първи!
15
35
 
12
 
! Отговори
Алекс2 преди 7 години
Григороу Димитроу наистина е велик Български тенесист ! Ама защо така бързо се научи да говори завалено български ?
14
6
 
10
 
! Отговори
До експерта преди 7 години
Ща помола само да нъ си цъкаш сам плюсове на коментарите, оти това и на село не го приемаме!
13
48
 
11
 
! Отговори
експерт преди 7 години
И какво сте зинали в телешки възторг??? Дрищо взе едно селско турнирче и се наакахте вече
12
5
 
22
 
! Отговори
Българин до 13 преди 7 години
Аз лично гледах само вторият сет и то от 3:0 натам, но не чух публиката да освирква сервисите на на Гофрин, напротив, дори видях как аплодираха и неговите точки. Иначе подкрепата не е само за отборните спортове, в бокса същи е добре дошла, стига подкрепяният спортист да може да се възползва от нея, а не да се отдаде на емоцията!!!
11
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Гришо,мястото ти е в първите 5!
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е тенис, не волейбол, още по-малко футбол. Държанието тип- ще направим залата ад за противника не е прието в този спорт и се смята за просташко. Освиркването на противника и вдигането на шум докато изпълнява сервис само показва, че публиката не е отишла да се наслади на тенис а да повика ***, *** и да себереализира чрез успеха на Григор. В случая с Григор може да се гордеем, но "патриотичната" публика ни показва като диви балканци без идея що е поведение на тенис мач.
9
6
 
39
 
! Отговори
Край преди 7 години
До 4 А не искаш ли Гришо да се нанесе в панелката до твойта гарсониера или да ти купи старата астра - та тогава да ги признаеш за родолюбец.
8
30
 
14
 
! Отговори
Джокович преди 7 години
Браво Гришо, остава САМО турнира в Хаскуу да спечелиш и си връхта !
7
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бях в залата и атмосферата наистина бе феноменална,както и играта му
6
15
 
7
 
! Отговори
Фенфудбол преди 7 години
до 5! Хасково! На стоичков на времето повече му се радвахме!
5
14
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Балканците на простотията казват готино.Това го знаем всички.
4
5
 
54
 
! Отговори
Хасково преди 7 години
Страхотен Григор! Гордост за страната ни и за Хасково!!
3
57
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато почне да говори български без английски акцент може и да му кажа браво.
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам търпение да гледам срешите в Ротердам. Успех и все в същия дух! Стискаме палци!
1
4
 
51
 
! Отговори
КК преди 7 години
Браво, Григоре! Наистина си в топ форма.