Алегри: Мачовете с Наполи са тренировка за Барса!

Юве ще е без Марио Манджукич за утрешния реванш с южняците
Обновена: 4 апр 2017 19:33 | 4 апр 2017 17:30, Веселин Коларов
0
Алегри: Мачовете с Наполи са тренировка за Барса!
Снимка: Reuters

Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, заяви че двата мача с Наполи в рамките на четири дни ще са от голяма полза за "бианконерите" в 1/4-финалните битки в Шампионска лига с Барселона. 

В неделя торинци завършиха 1:1 на "Сан Паоло" в дерби от Серия "А", а утре на същия стадион предстои 1/2-финалният реванш за Купата на страната. "Ще трябва да вкараме гол, за да продължим", заяви Алегри на днешната си пресконференция. "Спечелихме първия мач с 3:1, не с 2:0 и попадението на чужд терен може да се окаже решаващо. За това ние трябва да отбележим. Очакваме Наполи да играе страхотно, както бе в неделя. Срещу тях винаги е тежко, но хубавото е, че стилът им наподобява този на Барселона. Вече започнахме да вървим по пътя, в чийто край ни очакват испанците", добави Алегри.
 
Той похвали представянето на Гонсало Игуаин в неделя, въпреки че таранът нито един път не игра с топката в наказателното поле на Наполи и за 90 минути отправи един удар, който беше блокиран. "Гонсало хвърли много енергия, физически и технически се представи добре. Мачът не беше лесен за него и очаквах по-лоша игра. От психологическа гледна точка не му беше никак лесно", заяви Алегри относно първото завръщане на Ел Пипита като футболист на Юве на "Сан Паоло".
 
За утрешния реванш спецът няма да може да разчита на Марио Манджукич, който има лека травма в коляното. Алегри обаче потвърди, че южноамериканците Алекс Сандро, Хуан Куадрадо и Пауло Дибала са на разположение. "Що се отнася до останалата част от отбора, още не знам, защото сега ни предстои тренировка. Ясно е, че не мога да направя 7-8 промени в състава. Очаквам да се получи много отворен мач и целта ни е за трета поредна година да играем финал", завърши Алегри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари