Открита тренировка по карате киокушин за Деня на детето

Каратисти и ученици се събраха на Голямата поляна в Южния парк
Обновена: 1 юни 2017 16:41 | 1 юни 2017 16:40, Василия Пейчева
5

Каратисти от столичния клуб по киокушин "Армеец" и първокласници от 119-о СУ "Академик Михаил Арнаудов" отпразнуваха Деня на детето с открита тренировка по бойното изкуство. Десетки деца се събраха на Голямата поляна в Южния парк и упражниха демонстрации и бойни техники от карате киокушин.

Урокът започна с разгрявка, а след това на малките бяха показани основни удари, характерни за киокушин. Разигра се и спаринг за начинаещи между децата от клуба и връстниците им. Каратистите даваха съвети на първокласниците за ударите и стойката им и им помагаха да се упражнят.

Всички деца получиха подаръци от организаторите, като бяха отличени и трима таланти сред участниците. Те получиха ваучери за безплатни тренировки по карате киокушин в спортен клуб "Армеец".

Инициативата, която ЗАД "Армеец" организира за малчуганите по повод 1 юни, е насочена срещу агресията в училищата, и бе подкрепена от столичното 119-о СУ "Академик Михаил Арнаудов" и асоциация "Родители".

"Много съм щастлива, че имаме възможност да обърнем внимание на проблем като агресията в училищата пред толкова широка публика и да предложим още една гледна точка при разрешаването му – повече спорт на открито. Вие, които стоите пред нас, сте бъдещите шампиони на България. Знайте, че трябва търпение и постоянство в пътя ви до успеха", заяви пред децата и гостите Диана Манева - изпълнителен директор в ЗАД "Армеец".

Сенсей Христо Христов, който проведе открития урок по карате киокушин, разказа, че бойното изкуство възпитава в уважение и толерантност. "Всяка среща на татамито започва и приключва с поздрава "Ус", който символизира уважение – към противника, към треньора и към залата за тренировки", обясни той.

Приветствия към участниците отправиха и зам.-директорът на 119-о СУ "Академик Михаил Арнаудов" Симеон Ангелов и детският психолог от асоциация "Родители" Яна Алексиева. И двамата бяха категорични, че спортът е едно от решенията, чрез които може да се намали агресията в училище.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога се навъдиха толкова специалисти по каратене знам. Но само събират парите на родителите и заблуждават, че да сенсеи / учители /. Който им се върже, плаща. Ментарджии и палячовци.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма излага и от страна Фандъкова.
Можеше да не е точно в Деня на детето.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, Боже, колко ментета сенсеи лъжат децата!!!!
2
1
 
3
 
! Отговори
Илия преди 3 години
Добре е да се правят такива каузи, хем и клуба си прави реклама, хем и децата се забавляват чрез спорт.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак добре, че не е стрелба с гранатомет. И хем искат да се бият, хем казармата била лошо нещо.