Кличко към феновете: Да продължим пътешествието ни!

Той благодари на почитателите си за подкрепата във видео обръщение
Обновена: 3 авг 2017 14:47 | 3 авг 2017 14:45,
13
Кличко към феновете: Да продължим пътешествието ни!
Снимка: Reuters, архив

Владимир Кличко потвърди, че спира с активната си спортна кариера. В обръщение към почитателите си в социалните мрежи бившият световен шампион в тежка категория заяви, че с огромно вълнение е решил да остави ръкавиците.

Още по темата

Той спира със спорта на 41 години и ще се преориентира към друга дейност, най-вероятно треньорска или промоутърска.

Кличко, който трябваше да изиграе мач реванш за загубената световна титла срещу Антъни Джошуа на 11 ноември, заяви, че именно благодарение на бокса, е успял да постигне всичко в живота си.

"Преди 27 години направих своя избор. Избрах професия, която се превърна в целия ми живот. Започнах пътешествието си в спорта. Избраният път ми показа света, буквално. Обиколих малки страни, в които никога не бях стъпвал. Научих чужди езици, създадох своя бизнес и обекти на интелектуалната собственост. Помагах на нуждаещите се. Станах треньор, мотиватор, ментор, промоутър и финансист. Станах човекът, какъвто исках да бъда. Имах и имам възможност да правя толкова много, благодарение на популярността ми в спорта, на таланта ми и най-вече на вас - преданите ми фенове.

В един момент обаче сме принудени или искаме да сложим края на т. нар. спортна кариера и да се подготвим за следващата част, с нови изпитания, с които трябва да се справим. Настъпи моментът, в който да го направя. Реших това с огромно вълнение. Напълно подготвен съм за нови изпитания. Очаквам и се надявам следващата ми кариера, която планирах и започнах преди години, да бъде поне толкова успешна, като боксовата.

Вместо да ви казвам: "Благодаря и довиждане!", искам да ви поканя да продължите това наше съвместно дълго и интересно пътешествие. Само заедно ще бъдем креативни, продуктивни и съзидателни. И силни във всички отношения. Заедно сме една движеща сила", заяви в клипа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик Владимир Кличко, но най-великият за всички времена си остава брат му- Виталий Кличко!Не случайно Майк Тайсън каза навремето" Ако се бяхме били в най-добрите си години аз и Виталий един срещу друг....само Господ знаеше кой може да победи!
7
1
 
9
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
ей така се "продължава напред" а не да се топорчиш, да ти строшат главата и да преиграваш роки 1
6
1
 
4
 
! Отговори
smej преди 6 години
За съжаление пак българин ще яде бой. Да му се не види и късмета.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност няма да се отдаде на алкокох и пиянски свади в студентски град. Вели Човек и спортист. Успехи в новите начинания. Респект.
4
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кубрат Пулев още се стряска на сън като сънува Кличко
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик бокьор и Голям Човек!
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям.
1
2
 
51
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Правилно решение е взел Владимир. Макар, че закъсня а 2 мача, за да го вземе. Срещу Джошуа, който е в най-добрите си боксови години, Кличко за съжаление няма шансове. Господ здраве да му дава и успех в новите начинания, които е намислил. Благодаря за великолепните твои мачове, ти си оставаш между десетте най-велики боксьори на всички времена! На добър час!