Сърбия ни разби с 3:0 на Евро 2017

България отпадна от шампионата на Стария континент
Обновена: 31 авг 2017 23:56 | 31 авг 2017 23:27, Анисия Иванова
36
Сърбия ни разби с 3:0 на Евро 2017
Архив: Булфото

Националният отбор на България по волейбол приключи участието си на европейското първенство в Полша, след като в четвъртфиналите загуби от Сърбия с 0:3 (21:25, 22:25, 26:28).

Българският тим бе равностоен на сръбския в хода на целия мач, но грешки в най-важните моменти позволиха на западните ни съседи да се наложат във всяка от трите части.

Най-близо до успех България бе в третия гейм, когато тимът ни пропусна три сетбола.

В първия гейм България бе непрекъснато в позиция на догонващ в резултата, като на моменти Сърбия имаше аванс дори от 4 точки, който се оказа непреодолим.

Втората част започна много силно за играчите на Пламен Константинов, които на свой ред поведоха с 4 точки но след второто техническо прекъсване Сърбия осъществи обрат и поведе, като до края не изпусна лидерството.

Третият гейм отново започна по-добре за България, като тимът ни водеше с две точки при първата пауза при 8:6.

Последваха няколко смени на водачеството, но в края на гейма България водеше с между една и две точки и бе съвсем близо до спечелването на сета при 24:22. Последваха две точки за сърбите, а при 25:24 в наша полза българският тим имаше отличен шанс на контраатака да затвори гейма, но пропусна. Последва отлична атака по острия диагонал на Урош Ковачевич за 26:25, но България отрази първия мачбол.

Сърбия стигна до втори такъв при 27:26 и той бе реализиран.

Така в полуфиналите Сърбия ще играе с Германия, докато в другия мач за място на финала Русия ще играе с Белгия. Белгийците разгромиха Италия с 3:0 (25:21, 25:11, 25:23).

За България с 28 точки приключи Цветан Соколов, докато за Сърбия Дражен Лубурич отбеляза 18.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Престанете да плюете по Цецо Соколов! Не играеше ли той, дори и шанс нямаше да имаме срещу сърбите! Какво можем да кажем- добри са сърбите, нямат ясно изявен лидер, но това не им пречи в момента да са един от най-добрите отбори в света! Ще видите сега как ще отнесат и Германия и са на финала!
20
1
 
0
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Този наш отбор го сглоби Силвано Пранди преди 12 години, когато станахме трети на Европейското в Измир. От тогава - никакво развитие, все четвърти или по-зле. Не ми излизайте с номера за малката ни страна, а каква е Сърбия или Словения?Инджинера, Л.Ганев и послушкото П.Константинов - аут от волейбола! Ц.Соколов, също! Път на младите!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е националния отбор да не се финансира от дъражавата.В спорта отборите се финансират от определеин фирми с цел да си правят реклама.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дръндер..ако за теб сърбите са мижитурки дето имат 2 Европейски титли и една олимпийска на волейбол, значи нашите са жалки некадърни палячовци.
17
8
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Паднахме от мижитурки за това ми е тъжно!
16
4
 
3
 
! Отговори
Бивш ФЕН преди 6 години
Така се зарадвах когато гледах 2,3 и 4 гейм със Словения, казах си това вече е отбор от мъже , а не от пу...ки , но........!!!?? В мачат със Сърбия играха вторите! Игра без хъс, вяли, стреснати, статични, без никакво движение по терена и стремеж за спасяване на топката. /сърбите покриваха и най далечното ъгълче/. Ако играеха "Нефтохимик", по достойно присъствие на терена щяха да покажат. Вече не желая да гледам срещите на тези момчета! Няма да приема и евентуални извинения за слабата си игра.
15
1
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Точно затова е треньорът,не блюдолизецът на инджинера и суджука--а ТРЕНЬОР.
14
3
 
6
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 6 години
Липсва ни отборен дух и ПСИХИКА на победители!!! Като единици са много добри играчи, звезди в клубовете си, но събереш ли ги заедно са плашливи. Бързо им изчезва настроението и удоволствието от играта, в един момент стояха като насилствено сложени на игрището!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и в тоя спорт нямаме ресурс за нищо!Вижте и Григор как се излагаш!Липсва им най важното в спорта!Дух на победители!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки и смешни!
11
6
 
11
 
! Отговори
Радо Стойч преди 6 години
Докато начело на волейбола са инджинеро Лязаров и слонът Лю. Ганев -така ще е...
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българският волейбол се управлява от слугите на Суджука - Цеко Минев и Данчо Лазаров и техните протежето Владов Николов Минетчиятя и Пацо Константинов Лафача.Изгониха от отбора Ради Стойчев и Матей Казийски, само защото си позволиха в интервю да говорят срещу Собственика на партията и държавата.
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво стана сега с прехвалените Евродългучи от стабилна и просперираща България.Една комунистическа Сърбия ги направи за смях.
8
4
 
14
 
! Отговори
чакам преди 6 години
Чакам коментари от разбирачите от предишните статии----разбихме финландия, ,смачкахме словения---когато ви пишеха хората , че с този треньор--не може да се чакат успехи--Вие разбирачи, слегахте неистово минуси---сега , какво? В БГ нац. отбор по волейбол има много можещи волейболисти, но няма треньор! В колективните спортове-основен е треньорът! А теньор няма, защото кликата на инджинера дави всичко различно.Няма оправия.Колкото ще се оправим с Боко, толкова и с инджинера.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка ! бе Усмихни се БЕ !
6
4
 
20
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 6 години
..... С тази наша "психика" тази вечер срещу нас да беше ....... ЖЕНСКИЯ ОТБОР НА СЪРБИЯ ... щеше да ни вземе мача !!!!! ... Цецо Соколов - звезда в Италия ..... водещ играч .... наистина страхотен волейболист ...... Решителна топка в третия гейм е изпраща 2 метра в аут !!! ... Сервиса ни , през целия турнир - ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА !!! Толкова сгрешени сервиси сигурно НЕ правят и детските отбори ! ... Затова казвам и съм убеден - ДАМИТЕ НА СЪРБИЯ ЩЯХА ДА НИ ВЗЕМАТ РЕШИТЕЛНИТЕ ТОЧКИ В ТРЕТИ ГЕЙМ !
5
5
 
20
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
... С тази лабилна психика - толкова !!! Няма какво да се заблуждаваме ! Имаме наистина много добри волейболисти ! ... Които обаче НЯМАТ ... И НИКОГА до този момент НЕ съм ги видял да имат НЕОБХОДИМАТА ЖЕЛЯЗНА ПСИХИКА за РЕШИТЕЛНИТЕ БИТКИ !!! ..... Никак НЕ случайно , до този момент , вече имаме сигурно 10 - ина ЧЕТВЪРТИ МЕСТА на големи волейболни форуми ... НО НИКОГА НЕ СТИГАМЕ ДО МЕДАЛИТЕ... ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ФИНАЛНИЯ ДВУБОЙ ЗА ТИТЛАТА !!! ....... Сърбите ни БИХА точно с ВОЛЯ И ПСИХИКА !!! ....
4
7
 
12
 
! Отговори
Момо преди 6 години
До 2Не се притеснявай! Следващия мач ще бъде пропуснат от половината отбор поради жълти картони изпросени без никакъв смисъл.
3
10
 
18
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Пълни некадърници
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След цял ден ядене на бой на всички спортове, най-малко съм очаквал националния по футбол да постигне успех. :D