Следващият съперник на Кобрата: Фрес Окуендо

Кога? Когато българският боксьор се възстанови
3 ное 2017 10:42,
27
Следващият съперник на Кобрата: Фрес Окуендо
Снимка: архив, Reuters

Кубрат Пулев ще се бие с Фрес Окуендо за титлата на Световната боксова асоциация в тежка категория в 17-хилядната зала "Ол Стейт Арина".
 
Това разкри американският промоутър Боби Фитц, който се е заел с организацията на сблъсъка. В момента се водят финални преговори за този мач.
 
"Нашата цел е двубоят да бъде за титлата на Световната боксова асоциация - обясни Боби Фитц пред "България Днес". - В момента изчакваме благословията на самата организация. Пратих хора в Меделин, Колумбия, където се провежда техният конгрес.
 
Мачът може да се осъществи в началото на 2018 г. Все още имаме няколко детайла, по които да се споразумеем, но работим по тях. Трябва да дадем време на Кубрат, за да се възстанови от контузията и да може да покаже най-доброто пред хората."
 
Според прогнозите лечението на Кобрата може да продължи до четири месеца. Той има 30-процентно разкъсване на гръдния мускул под дясното рамо, както и сериозен хематом. На този етап няма да бъде правена операция. Заради травмата пропадна двубоят на Пулев срещу Алтъни Джошуа на 78-хилядния общински стадион в Кардиф.
 
"Кубрат е много добър и известен боксьор, а българската общност в Чикаго е развълнувана да се бие пред тях. Надяваме се това да се случи - добави Боби Фитц. - Имахме позитивен разговор и с неговите промоутъри от "Зауерланд" през миналата седмица. Всички в САЩ ще бъдат доволни да посрещнат Пулев.
 
Хора от екипа на Фитц са се свързали с познати на Кубрат Пулев. Той е търсел съперник за Фрес Окуендо, чиито предишни трима съперници - Лукас Браун, Руслан Чагаев и Шенън Бригс, бяха хванати с допинг.
 
"В Чикаго има много голяма българска общност, затова интересът ще е огромен - добави Фитц. - Доколкото разбрах, има над 250 000 ваши сънародници. Ще се опитаме да направим и галавечер с Тервел. Имам огромно желание да го докараме в САЩ. Той трябваше да се бие миналата седмица, но нещата не се получиха."

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кобрата е като грозен, пъпчив младеж, заведен от баща си на публичен дом, за да трупа самочувствие
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тия от малцинствата не ни носят слава като на Дан Колов ,истински българин и шампион ,а напротив!То и затова не успяват Кобрата и Дриши,не са българи!
18
4
 
5
 
! Отговори
Мислили ли сте преди 6 години
Защо нямаме българи боксьори и тенисисти, а все от малцинствата!Политиката на либералното ДПС ни остави без успели българи ,с идеята да няма изобщо българи!
17
4
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Този е на 44 бе ... Започна да става мега смешно ..
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува с кой ще се бие, и много ви моля, не ни занимавайте повече с този ***.
15
4
 
7
 
! Отговори
Петър Лесов преди 6 години
Тоя от некой старчески дом ли го извадихте?
14
4
 
7
 
! Отговори
фг преди 6 години
Окуендо е осъдил боксовата асоциация и е здължителен претендент за тази титла.Освен това има мачове с Холифилд ,Джеймс Тони ,Дейвид Туа и Руслан Чагаев .Това ще е безценен опит за Кобрата,ще направи и малко пари в Чикаго ,ще вземе титлата и ще опипа почвата в Щатите как е!Мърдите дето храчат в нета лошо няма ,той нета е за това!
13
4
 
7
 
! Отговори
Мюмюн преди 6 години
Мачкай Гришо!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще чакат първо съперникът му да си уреди нещата в пенсионното.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви тюркски черти!Този не е българин !
10
4
 
20
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До mg513Бе ти сериозно ли? Не разбра ли, че нашият кръчмарски бияч не им е от класата на тези, дето си ги изброил? Избяга от унижението Джошуа, точно за да отиде при някой пенсионер. Знаеше какво ще стане и скъса мускул :))) *** е нашия, пълен ***
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква кобра?
8
5
 
16
 
! Отговори
mg513 преди 6 години
E по- стар нямаше ли? Тоя е само на 44г. Намерете му някой по сериозен съперник, за да гледаме и ние хубав мач, а и той да израства и да трупа опит. С тия пенсионери биещи се , за да покриват дълговете си няма как Кобрата да достигне нивото на Джошуа, Поветкин, Ортис, Уайлдър, Дженингс, въпреки ,че много ни се иска на всички .
7
2
 
13
 
! Отговори
който и да е преди 6 години
е нема що , тоя е на 44 години,предпенсионна възраст
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващия му "съперник", с който той ще може да се боксира от тук нататък ще е само Андреа
5
4
 
21
 
! Отговори
Театрален критик преди 6 години
... ? Ъъъ ? ..... На колко години е следващия "съперник" на ОПулев ?!?! ..... 50 ? 55 ? 60 ? ... Колко тежи ?!?! ... 200 кила ? ... Сигурно е "БЪРЗ" , като Столичен Градски Транспорт у задръстване в 18 часа !!! :) ... Откога НЕ се е боксирал ? ... 10 - 15 години ?!?! ... Тоя "ПРОФЕСИОНАЛЕН БОКС" стана като ... КЕЧА ... ПЪЛЕН ФИЛМ ... за балъците !!! :) ;) :)
4
3
 
20
 
! Отговори
е.. преди 6 години
Вчера пишеше, че му била сериозна контузията и не се знаело кога ще се възстанови, сега след 4 месеца...пък началото на 2018 и ще се бие. Как стават тия фокуси бе дей..
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Такива пишман расисчета сте много смешни :) става ясно на всички какви "фенове" на бокса сте реално. Смешници.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо много бързо се възстанови! До скоро ни обясняваха за скъсани мускулни влакна, хематоми и разни подобни страшни работи , дори за операции . . . А, то всичко един тЮатър!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1А нашия още не е излязал от село, та какво искаш да кажеш по-точно?