Багата се би и победи, заради бедни деца!

Българинът е с 16 победи и само 1 загуба
8 ное 2017 10:43,
13
Багата се би и победи, заради бедни деца!
Снимка: архив, Bulphoto

За първи път в своята кариера на ММА боец Благой Иванов беше на път да откаже да се бие преди последния си мач срещу Кайо Аленкар. Причината бе тежък вирус, който повали световния шампион няколко дни преди галавечерта, разкрива chicago.bg. Единственото нещо, което го накара да продължи, беше благотоврителната инициатива на мача за събиране на средства за по-добро образование на бедни деца от окръг Колумбия, в столицата Вашингтон.

Два дни преди двубоя, Багата беше с висока температура и почиваше в хотелската си стая. Чак в деня на срещата се почувства малко по-добре, като отново бе само на чай и антибиотици. Въпреки това, той намери сили да излезе на ринга и да победи бразилския си опонент със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-27). И това не е всичко. След мача стана ясно, че два месеца преди схватката той е тренирал само лапи, защото е с контузия на крака, която не му позволява да тича. Това обяснява и непривичното за него наднормено тегло.

От друга страна, неговият опонент Аленкар е тренирал няколко месеца в Американската ММА топ академия на пълни обороти, с най-добрите спаринг партньори. Видя се и от самия бой, че бразилецът беше добре подготвен и имаше своите шансове. В първия рунд Аленкар ритна непозволено българина в слабините. След мача се разбра, че бандажа на Багата се е счупил от силния удар. Ако беше без него, надали щеше да може да продължи битката.

Бразилецът беше проучил добре нашия човек и през целия мач прилагаше тактика да удря и да бяга.

Това му донесе успех до толкова, че да изкара трите рунда по пет минути до края. Малко са опонентите на Благой Иванов, които не са падали под мощните му леви крушета. Във втория рунд само гонгът спаси Аленкар от нокдаун. Тази победа е поредният бой, в който Багата дава пример за висок дух и силна воля. Припомняме ви, че преди време, българинът беше прободен с нож близо до сърцето и като по чудо оцеля, завърна се в клетката и стана световен шампион за радост на всички. След тази победа, в актива си Багата вече има 16 победи и само една загуба.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
ghj преди 6 години
До 12А ти вероятно си от турски произход и се казваш Мюмюн.Прабългарите ,както ги знае историята са завърналите се легиони на Алкесандър Македонски от Индия,там има държава Бактрия,основана от неговите генерали,които са били македонци и българи и траки,сиреч все българи.Изглежда е отнело доста векове преди те да се завърнат в родината си,сиреч Кубратова България и сегашната ни татковина.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича ми че е от ромски произход. Всякаш все повече българи са черни.
8
1
 
9
 
! Отговори
Вин преди 6 години
Доста години съм бил по разни зали и грешно съм си мислил, че този удар се нарича крОше, пък сега разбирам че е крУше!
7
0
 
15
 
! Отговори
?!?!?! преди 6 години
Който си е мъж ... си е мъж !!!Който си е женчо ... си е женчо !!!Всяка прилика с действителността е само въпрос на вашето въображение ;)
6
4
 
16
 
! Отговори
художника преди 6 години
До Случайно минаващГ-не, като чета клоаката която сте написал и ми става ясно едно- вие сте"GLUPAK" !Не е важно кой-какъв е, а ПРИМЕРА че ако всеки се раздава така всеотдайно ще постигне неговата си ПОБЕДА в живота. И какво като знаеш повече, а си търтей? Като обиждате това прави ли ви по-умен? И какво сте постигнал в живота, за да сте ИДЕАЛ за някого???
5
2
 
18
 
! Отговори
Юнак преди 6 години
БАгата е юнак!Това ,че има трески за дялане като личност едно на ръка,но кой на тази земя няма?!Естевствено лилипутите не могат да зацепят какво значи понядието юнак.Юнаците са единсвтения шанс на човечеството да пробие оковите на робията,не науката,не доброто,не амбицията и всички други качества ,а човек мкойто може да ги обгърне и използва.Но за това има много време да мине.
4
16
 
12
 
! Отговори
Случайно минаващ 2 преди 6 години
... РАДЕТЕЛИТЕ ЗА НОВАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ - НЕГРАМОТЕН И ТАТУИРАН МУТРАК И БИЯЧ И ПРИЯТЕЛКАТА МУ - КУХА СИЛИКОНКА , СПОРЕД КОЯТО СТОЛИЦАТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ... АНГЛИЯ !!! .... НОВИТЕ "ИДЕАЛИ" за младото ни поколение ... което НЕ може да си напише правилно името ... И НЕ знае КОИ СА Иван Вазов и Алеко Константинов ....... И после пак кажете , че Иво Христов НЕ Е прав и е "обидил" Българската нация ... ДА ВИ ИМАМ "ВОДЕЩАТА" НОВИНА !!! ........
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления ! Дано повече такива дела от достойни българи занапред !
2
19
 
16
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 6 години
... Какво ми го давате за "пример" и ми го слагате във "ВОДЕЩИТЕ НОВИНИ" тоя полуграмотен , татуиран и злобногледащ мутрак - орангутан ?!?! ....... Голяма работа станало !!! ... Спретнали си побой с някакъв друг ! ... И това е ... ВОДЕЩА НОВИНА ... и навсякъде по медиийното пространство ! ... А още по - лошото ... от това се изкарват и добри пари ! ... Това са "НОВИТЕ МОРАЛНИ УСТОИ И ЦЕННОСТИ" за младите Българчета ... ЕЙ ТОЯ МУТРАФОН И БИВШАТА МУ ПРИЯТЕЛКА - КУХАТА ЛЕЙКА ... ПО - *** ОТ ***!
1
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...Единственото нещо, което го накара да продължи, беше благотворителната инициатива на мача за събиране на средства за по-добро образование на бедни деца от окръг Колумбия". Дайте му сега орден "Стара Планина" за изключителните заслуги към България. Доста евтин популизъм...

Спонсорирани публикации