Кой ще ни представя в Пьонгчанг? Емилия Йорданова, биатлон

Това ще е първа Олимпиада за 28-годишната състезателка
4
Кой ще ни представя в Пьонгчанг? Емилия Йорданова, биатлон
Снимка: Facebook

Dnes.bg продължава да ви показва родните олимпийци, които ще представят България на започващите след 8 дни зимни олимпийски игри в Пьонгчанг. След като вече се запознахме с всички наши представители в биатлона при мъжете, сега е време да погледнем и към дамите.

Още по темата

Емилия Йорданова е родена на 5 май 1989 година в Троян и прави първите си стъпки в спорта още през 2002 г., когато започва да тренира в родния си клуб Аякс (Троян). Две години по-късно, нейният талант е забелязан и тя вече е състезател в младежкия състав на България.

През 2007 г. Емилия прави своя дебют в Световната купа по биатлон, като на състезанието в Контиолахти (Финландия), тя заема 102-ро място в Индивидуалния старт на 15 км. Следват няколко години на усилени тренировки и редуване на състезания, както от календара на Европейската, така и от календара на Световната купа по биатлон.

Емилия има два бронзови медала от Зимната универсиада в Ерзурум. Йорданова заема трета позиция в спринтовата дисциплина, а заедно със смесената ни щафета също успява да спечели бронзово отличие. През 2012 г. спечели първи точки от Световната купа на състезанието в Осло където зае 38-ата позиция. 28-годишната Йорданова финишира за 35:55.5 минути със само една грешка в четирите си стрелби.

Преди дни в индивидуалната дисциплина на 15 км от Европейското първенство по биатлон в Риднаун (Италия) завърши 18-та в индивидуалната дисциплина и на 31-во място в спринта.

Още за родните олимпийци четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са екскурзианти, ама не какви са са, а Цеко Миневски екскурзианти.
1
3
 
5
 
! Отговори
Узуна преди 6 години
Късмет и успех !

Спонсорирани публикации