Еми Йорданова завърши 55-та в биатлона

Родната състезателка успя да изпревари три биатлонистки на 10 км.
Обновена: 12 фев 2018 16:09 | 12 фев 2018 13:47, Веселин Коларов
10
Еми Йорданова завърши 55-та в биатлона
Снимка: Facebook

Българката Емилия Йорданова завърши на 55-о място в турнира по биатлон на Зимните олимпийски игри в Пьончан в преследването на 10 километра. 

Родната състезателка стартира с последния 60-и номер и допусна шест грешки в първите си три стрелби, но повали всичките пет мишени на последната стрелба от прав и остана на 6:29.0 минути след победителката.
 
Германката Лаура Далмайер спечели втора титла на Игрите. Далмайер, която преди два дни стана олимпийска шампионка в спринта, измина трасето за 30:35.3 минути и направи само една грешка в четирите стрелби.
 
Германката влезе в историята като първата биатлонистка, която печели последователно титлите в спринта и в преследването на едни олимпийски игри.
 
Далмайер, която на световното първенство през миналата година завоюва пет златни и едно сребърно отличие, се справи най-добре с тежките атмосферни условия по трасето и със силния вятър.
 
Така Лаура Далмайер донесе четвърта титла за Германия в Пьончан.
 
Втора е олимпийската шампионка в спринта от Ванкувър 2010 и Сочи 2014 Анастасия Кузмина (Словакия), която изостана на 29.4 секунди с четири пропуснати мишени.
 
Кузмина, която беше едва 13-а в спринта, вече има четири отличия от олимпийски игри в кариерата си, след като взе и сребро в преследването във Ванкувър 2010.
 
Бронзовото отличие стана притежание на Ане Бескон (Франция). Тя направи само една грешка в третата си стрелба и остана на 29.6 секунди от победителката. Бескон завърши 19-а в спринта.
 
По-късно днес е преследването на 12.5 км за мъже с участието на българите Красимир Анев, Владимир Илиев и Антон Синапов.
 
 
Крайно класиране, биатлон, преследване на 10 км, жени:
 
1. Лаура Далмайер (Германия) - 30:35.3 минути (0+1+0+0 грешки в стрелбата)
2. Анастасия Кузмина (Словакия) - на 29.4 секунди (0+1+2+1)
3. Ане Бескон (Франция) - на 29.6 секунди (0+0+1+0)
4. Марте Олсбу (Норвегия) - на1:07.3 минута (1+2+0+1) 
5. Хана Йоберг (Швеция) - на1:08.9 минута (1+2+0+0)
6. Денизе Херман (Германия) - на1:19.4 минута (1+0+0+1) 
- - -
55. Емилия Йорданова (България) - на 6:29.0 минути (2+1+3+0)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Nik777 преди 6 години
Прав беше,ТОМИСЛАВ РУСЕВ от Дарик радио,като казваше биатлонистите ни да си вземат навигация,че има реална опасност да се загубят в гората,но кои ли го слуша.Позор,представителката на ИРАН преди нашата биатлонистка....нямам думи.
7
3
 
1
 
! Отговори
PD преди 6 години
Еми, еми толкова са и възможностите. Защитила ли е квота ? Всред най добрите в България ли е ? Ами там и е мястото. Колкото толкова. А за останалото си има треньори, федерация, и.т.н.И не че са ме питали, или зависи от мен, но спорта да си го оправят спортните деятели, но скъпи спортове, или скъпи химии, или рушвети за разрешения за болни спортисти, е непочтено и губят публика.А иначе олимпиадата е празник, на спорта. Стотици хиляди състезатели не са спечелили медали, но са полезни за спорта.
6
0
 
4
 
! Отговори
До 1 и 4 преди 6 години
И двамата сте прави. С едно уточнение, парите не са отивали за самите състезатели, а за администрацията. Самите ни състезатели почти нямат условия за подготовка, та почти винаги са на собствени разноски извън България. Само билетите до Корея са им поели. Е не може да се чака кой знае какво
5
4
 
10
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Пак като не се е пребила по пистата или да си извади окото с някоя сачма-добре! Що ходим да се излагаме въобще? И оня Зогравски скача с 30 метра по малко от първия. Дано да не падне на главата си.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грандиозен успех и хвърлени милиони за подготовка, тренировки, състезания и прочие. А с тия хвърлени на вятъра пари можеше да се купят много по-полезни неща за болниците, за децата.. Разбирам да си в елита,в ТОП 10,ама да се класираш 55 или 37 от 40 души/като шейни ни/ е срамно! Иначе оня спортен министър щеше да дава отчет за 23 милиона изхарчени за подготовка на Олимпийците ни преди 2 г. и завърнали се с цели 2 медала! Краде се и то здраво! А резултати-никакви! А който има резултати-тъпчат го
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, руснаците участват ли на тази Олимпиада или са отишли в лабораторията на КГБ да nиkaт !?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера едни коментиращи специалисти изразиха задоволство, че сме успели да осигурим цели 4 ваксмайстери, защото преди не било така, а това било важно.Е, резултата? просто са уредили още някой с екскурзия и всеки труд се заплаща!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, тези успехи към спорта ли ги пишем или към туризма?

Спонсорирани публикации