Страхотен Гришо прегази Жил Симон в Барселона

Българинът даде едва три гейма на съперника си
25 апр 2018 13:55, Веселин Коларов
28
Страхотен Гришо прегази Жил Симон в Барселона
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2,51 милиона евро.

Поставеният под номер 2 Димитров се наложи убедително французина Жил Симон с 6:2, 6:1 за 82 минути.
26-годишният хасковлия записа трети пореден успех срещу Симон и общо четвърти в девет мача срещу французина.
 
Петият в световната ранглиста българин не допусна пробив, а след 2:2 в първия сет взе 10 от следващите 11 гейма, за да триумфира.
 
Следващият съперник на Димитров ще бъде Малек Джазири (Тунис), който елиминира "щастливия губещ" от квалификациите Ернесто Ескобредо (САЩ) с 6:4, 6:3. 34-годишният Джазири е 88-и в света в момента, но през миналия сезон достигна до рекордното в кариерата си 47-о място.
 
Двамата имат един мач помежду си на твърди кортове по-рано през сезона в Дубай, където тунизиецът триумфира с 4:6:, 7:5, 6:4. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
25 Проължение преди 5 години
А Минчо от Асково на червено половината испанци от топ 100 ще го бият с лекота.Не бъркай федербал с тенис!!Нищо не разбираш!Хабиб от Асково декември ще е извън топ 20.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Давай Гришо 24Толкова си далече от тесиса че няма повече накъде.Надал казал........ама едва ли.Тпй и Федерер "каза" че ДришУ го чакало гоУемо бъдеще ....ама НЕ.Само го прикотка да му поиграе спаринг, да му намери слабостите и от тогава го бие като "шкембе у дувар".Кажи му аго да му стане драго и му смачкай фасона после.В провинцията това не го учите, знам.П.П. Джокович вече не може да бие почти НИКОЙ.До година-две ще се откаже от тениса.Съвсем скоро ще изпадне от топ 50.
23
5
 
5
 
! Отговори
Давай Гришо преди 5 години
Гришо има всички шансове да стигне до финала, вероятно срещу Надал, а самият Надал тези дни каза, че Гришо и Джокович са тенисистите, които биха могли да го победят на такъв корт. Засега Надал е царя на червените кортове. През последната година е победил във всички турнири на такъв корт, с изключение на турнира в Рим от АТП 1000, където на четвъртфинала беше победен от Доминик Тийм.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От първите 16 тенисисти в ранглистата, половината, т.е. осем тенисисти, участват в турнира в Барселона. Според хейтърите, това означавало турнир на анонимници и те не били истински тенисисти!!! За да е 5-ти в света и 2-ри в схемата на турнира, Гришо се е потрудил много, много повече, отколкото някои без грам мозък в главата могат да си представят, но оплюват всичко българско.
21
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първи-втори кръг..........това му е макса.и до 1-2 години на село при кауните и "тренерче".
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа, сега "прегазил" а онзи ден когато Надал го РАЗМАЗА без точка във вторият сет ....ами "нищо".ЍЗа това България ще е на последно място в Европа по свобода на медиите и на едноот последните в целият свят, защото всичко е МЕНТЕ и ПЛАТЕНО в "независимите" медии.Но това рано или късно ще се върне като бумеранг в *** тикви на заинтересованите.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо има да си връща на Джазира за загубата тази година. Пожелавам успех на Гришо.
18
3
 
6
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 5 години
Браво Гришо!Май нашето момче запчова да влиза във форма за тази настилка, която му е най-слабата.За тези, които не знаят, но коментират - Жил Симон беше шести в света, сега е 70-ти. В началото на тази година победи в един турнир от АТП 250. Който не е чувал за Жил Симон, по-добре да замълчи, за да не се излага.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яяяяя, Фъфляка победил???? Не може да бъде!
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно му е сипал разхлабително в кафето и....победаааааа!!
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил Симон от пенсионираните тенисисти ли е? Е, ако е така, значи го е победил. Чудно ми е, че е победил.
14
9
 
17
 
! Отговори
Фен на тениса преди 5 години
До бавноразвиващия се Анонимен, Григор е номер 5 в Света и щом е поставен под 2 в схемата, значи 2 *** от топ 5 участват, освен това, Нишикори, Тийм, Надал, Джокович и тн. участват. Хубаво е като пишат дребни и злобни души, които дори и не следят тениса. В общи линии за да ме разбере *** като теб, най-великият на Клей Рафа Надал, вторият по успехи на клей в последните 5 - 10 години Джокович и бъдещето на клея Тийм участват.
13
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом наш Гришко е поставен под номер 2 в схемата на турнира, ясно ми е що за турнир е.Напишете кой от истинските тенисисти учатва. Май никой.
12
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинете ама тоя Жил Симон и тунизиеца за следващия кръг, наистина за първи път ги чувам. Тунизиеца дори не му запомних името. Сори.Пък не знаех че има и тенисисти тунизийци. Звучи ми малко смешно.Сигурно Григор Димитров и него ще го "размаже".
11
1
 
21
 
! Отговори
Кака Сийка преди 5 години
По света има много тенис академии, но никоя не може да се свравни по броя капцитете с тези в днес.бг.
10
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че излишно се преекспонират победите на Григор.Специално тази не бих казал, че е някаква кой знае каква, имайки предвид турнира и противника.Престанете да създавате митове.
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пф... ей хейтъри! Вие като сте такива "звезди" защо висите тука и тролвате, вместо да покажете, че сте по-добри?! Турнира бил слаб... кои били тези незнаиници... и т.н... д***а и завистливците ви...В момента е 5-ти, но дори и да стане 1ви в световната ранг листа съм сигурен, че пак ще намерите кусури и ще хейтвате... Типично по български: вечно недоволни и намусени! Като не можете да кажете нещо хубаво, по-добре си мълчете, защото ставате смешни!П.П: Евала Гришо!! Дано продължи в същия дух!!
8
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като бие някой пенсионер - гази. Като го опънат - губи. Така се създава легендата за непобедимите Дришньорчета. Гази, ***, както прегази Надал у дома в Монте Карло или както газиш Федерер! ХАХАХА
7
11
 
7
 
! Отговори
Един преди 5 години
Извадил ли му е окото?
6
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е толкова страхотен, що не бие някой истински тенисист.А все разни неизвестни, анонимни, тоя пък следващия гледам хем тунизиец, хем пенсиониран.Ами то и аз да отида, дето не съм хващал ракета 3 месеца и аз ще го бия.

Спонсорирани публикации