От Черно до Адриатическо море: Нова акция за наш ултрамаратонец

В рамките на 12 дни Краси Георгиев трябва да измине 1200 км
18 мар 2019 10:57, Красимир Ангелов
4

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев поглежда към ново предизвикателство. Той ще тича от Черно до Адриатическо море, като ще премине през три държави - България, Северна Македония и Албания.

Амбицията на Краси и екипа му е в рамките на 12 дни да преминат 1200 километра. Целта на бягането му е да вдъхнови повече хора да спортуват, но и да отправят послание за свързаност на съседните държави. Бягането ще се състои през месец май.

"За мен е важно хората да са активни и да предизвикват себе си. Досега не съм правил нещо такова. Това ще е много сериозно предизвикателство. Подготовката ще е много трудна. Същото важи и за психическата подготовка", заяви спортистът, който е известен със своите акции.

"Имам голям опит с подобни предизвикателства, но ще ми трябва солидна подготовка. Важно е хората да се обединят около тази кауза и да ме подкрепят. Ще тичам по пътищата, не по пресечена местност. В Македония ще ми бъде по-трудно заради голямата денивелация. Сега бягам по 15-20 километра на ден. Като дойде време за състезанието ще намаля дистанцията. Храня се много балансирано. Затова и в екипа ми ще има човек, който ще се грижи за храненето ми. Ще имам и физиотерапевт, който да се грижи за тялото ми", заяви ултрамаратонецът в "България сутрин".

Организаторът на събитието Иван Тодоров пък допълни, че много скоро ще бъдат обявени и събитията, които ще съпътстват Краси Георгиев по време на бягането му. Той също така сподели, че то най-вероятно ще бъде предавано на живо в социалните мрежи.

"Искаме да мотивираме хората и да покажем, че България, Северна Македония и Албания са свързани. Сега започваме подготовка с Краси. Той ще носи със себе си по една статуетка от град в град. Надявам се да съберем печати от всеки град и всеки кмет. Изпратили сме изисквания до държавите какво ще ни бъде необходимо. Скоро ще можем да обявим какви събития ще направим в отделните градове. Там Краси ще може да се докосне до местните хора. Имаме идея да заснемем и да предаваме на живо бягането на Краси", завърши Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
100км на ден ... няма ли някаква по-смислена работа за такива екземпляри
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Успех.
1
0
 
3
 
! Отговори
Runner преди 5 години
Краси, ти си нечовек! Машина! Успех!