Печели или губи БСП от избора на Йончева за водач?

На кое място в нея ще бъде председателят на ПЕС Станишев?
Обновена: 19 мар 2019 13:47 | 18 мар 2019 22:05, Екип на Bulgaria On Air
40

БСП избра Елена Йончева да оглави евролистата за предстоящия през май вот за Европарламента. Йончева беше предпочетена пред лидера на Европейските социалисти Сергей Станишев. Това стана на напрегнат пленум на левицата, където вътрешнопартийната опозиция и хората около Корнелия Нинова влязоха в открит сблъсък.

На кое място ще бъде Станишев в листата за европейските избори и дали изобщо ще бъде в нея, предстои да бъде решено от Националния съвет на БСП в началото на април.

Това каза председателят на социалистите Корнелия Нинова, ден след пленума на партията. Нинова отрече изборът на Елена Йончева за водач на европейската листа да е бил манипулиран, както заявиха от опозицията вътре в БСП.

Още по темата
Политологът доц. Иво Инджов коментира в студиото на "Денят ON AIR", че победата на Йончева е била очаквана, но разликата със Станишев е била много малка и е едно от нещата, от които е бил изненадан, а другото е хъсът, с който Нинова и близкото и обкръжение са започнали да работят и говорят срещу Станишев и отстраняването му от БСП.

"Сергей Станишев направи грешка, че участва в това предварително предрешено състезание", допълни още политологът.

Журналистът Евгени Петров пък каза пред Bulgaria ON AIR, че преди избори в една партия трябва да има обединение, въпреки че навсякъде има и вътрешна опозиция. По думите му социалистите са излезли по-разединени след гласуването вчера.
 
"Спорно е при това изостряне на полюсите вътре в БСП, колко от местните структури ще работят сериозно за тези избори и колко ще работят формално", посочи Петров.

Двамата коментираха още, че сега социалистите се опитват да повторят победата на президентските избори, когато отново подкрепиха човек, който не е член на партията и Румен Радев спечели вота.

Доц. Иво Инджов подчерта, че европейските избори, за разлика от президентските, ще са с много ниска активност и се очаква повече сблъсък на твърдите ядра.

Евгени Петров пък беше категоричен, че за победата на Радев голяма роля са изиграли самите ГЕРБ със излъченият от тях кандидат за президент.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2019-03-18/kakvo-pecheli-i-kakvo-gubi-bsp-ot-izbora-na-elena-yoncheva-za-vodach-na-evrolistata
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи Радини вълнения в ГЕРБ за листата на БСП! ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ!
10
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбирам....когато станишката беше председател на БСП, цветарчетата го плюеха от сутрин до вечер! Сега реват за него!!!! Пълен шаш!! Явно им е много удобен, защото от Нинова и Йончева СЕ БОЯТ!!!! Браво Нинова, поздрави, давайте! Щом враговете ви вият на умряло...............НА ПРАВИЛЕН ПЪТ СТЕ! Виж, ако ви хвалеха (хи-хи...както хвалят сега джендърчето станишката) ЗНАЧИ НЕ ВЪРШИТЕ ПРАВИЛНИ НЕЩА!!! А сега.....ДОБРЕ Е!!!
9
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
човешката природа е предразположена на самоунищожение от как съществува най вече от алчност. не 1 цивилизация се е самоунищожила от лакомия.
8
7
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
Tова е добро решение защото може да очакваме в бъдеще руският евреин серГей да си доиде в БГ и така да му се даде възможност да започне първият си работен ден като общ работник(друго да работи не може ) .
7
21
 
17
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 5 години
Разбира се,че печели!Евалла на госпожа Нинова.До сега не съм гласувал но сега ще гласувам и за Йончева и за БСП! Най-после БСП доказва,че ги има!!!
6
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/БСП с двете злобни и отмъстителни Фюрери се връща към корените си - партия от болшевишко-фашистки тип !
5
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не на евразиските партии в България !
4
29
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Разбира се, че БСП печели от избора на Елена Йончева. Станишев е евреин и НЕ защитава българските национални интереси. Вече доста години е председател на ПЕС и с нищо не е допринесъл за България.Станишев е удобният кандидат за ГЕРБ затова платените медии на Бойко ронят крокодилски сълзи за него... Обратно - Елена е смела жена. Тя извади на показ далаверите на управляващите. Не се уплаши дори, когато и изфабрикуваха обвинения от Цацаратурата на ГЕРБ. С Нинова и Йончева БСП изглежда силна.
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ников: Бошевизира се !
2
17
 
14
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Губи!
1
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП избраха, а ГЕРБ ще си назначат водач, та кои са по-демократични?