Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!

Нинова искала да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев
210
Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова иска да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев и заради това за водач на евролистата е била избрана Елена Йончева, смята бившият председател на левицата Михаил Миков.

Още по темата

"Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации“, коментира той пред Нова телевизия.

Според него много членове на Националния съвет са изразили основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването за водач на листата за изборите за ЕП.

За Йончева са гласували 95 от участниците в закрития пленум, а за другия претендент Сергей Станишев – 75.

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, отсече Михаил Миков.

Стана ясно, че мотивът на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП да издигнат непартиен кандидат за водаческото място е желанието да разширят подкрепата на предстоящите избори, а Йончева е лансирана като "борец срещу корупцията".

Засега не е известно на кое място в листата ще бъде Сергей Станишев, който също имаше много номинации от местните структури на БСП. По неофициална информация той е бил издигнат на 87% от местата, а зад кандидатурата му седят някои от ключовите преди лица на БСП като Георги Гергов, Михаил Миков - предишен лидер на лявата партия, Димитър Дъбов, Георги Пирински, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз подкрепям Милко Калайджиев!
171
1
 
0
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Дори да искаш да гласуваш, истината е че няма за кого. Тази система ви дава мнимо право на избор.Няма механизъм с който да противодействаш на сегашния хищен модел. Историята е показала, че това е ставало винаги с кръв.
170
5
 
13
 
! Отговори
Офшорното Ленче преди 5 години
Вместо да се стяга за Брюксел да вземе да се запознае с условията в Сливенския ...мдаа
169
3
 
13
 
! Отговори
Рушките мастии преди 5 години
От бесипету си избраха Рушка мадтия да ги представлява в БрюкселСкучно!
168
3
 
13
 
! Отговори
Позитано 20 преди 5 години
Да вземем властта , па след нас и потоп.
167
5
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Само елементарен *** като *** може да сравни Милиончева с ***. Дали *** си дават сметка, че *** беше избран с гласовете на ДПС+Атака на балотажа, по заповед от Масква.
166
5
 
12
 
! Отговори
Не по темата преди 5 години
Статията е за Болшевизацията на БСП а троловете пишат само за ГЕРБ, защо така ?
165
7
 
11
 
! Отговори
Може би преди 5 години
Другари, да ни е честита новата евродепутатка, рускинята Елена Йончева! Може би наистина няма по-достойна от нея в цялото БСП .
164
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много баби в парламента - хилав парламент
163
6
 
17
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Как да прокопса България ,когато комунистите искат да пратят Милиончева и Станишев в Европейския парламент при положение , че и двамата не са българи ??!! Те и двамата са руски агенти и кой още ги търпи ,а не ги експулсира в Сибир ? Стига дивотии бе !
162
8
 
10
 
! Отговори
набор 1937 г преди 5 години
от 50 години съм член на тая партия но тия двете нинова и йончева я водят към разпад защо тия млади паленца вземат връх а старите доказани партиини членове другарката нинова ги набута в забвение докога ще търпим нейното своеволие
161
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Мильончева е така. Първо взима пари после работи.При обикновените фирми първо работи и като свърши работата му плащат.
160
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 30 години преход десното управление е 25 години и СЪСИПА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА. Неслучайно СДС ИЗЧЕЗНА, ТОЛКОВА ВРЕДИ НАПРАВИ, ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И ГЕРБ, КАКТО И ндсв, НО ТЕ ДЕСНИТЕ ОЛИГАРСИ СА ГОТОВИ ПАК ДА ИЗКАРАТ НОВ ДЕСЕН СПАСИТЕЛ КОЙТО ПАК ДА ОБСЛУЖВА ТЕХНИТЕ ОЛИГАРХОИНТЕРЕСИ - ДА ПЛАЩАТ НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ В ЕВРОПА
159
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо скрихте списъка на гербавите политици, които за разлика от Йончева се оказаха милионери с огромни влогове в КТБ на незнайно колко висок процент, едно е да плащаш банков кредит, а друго да си привилегиривон вложител не се правете на откачени, това не е никаква тайна а укрити пари от хора които няма откъде да имат милиони
158
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако загуби евроизборите от БСП, гербавата олигархия на парламентарните ще извади най-ценната си патерица - пеещия на ушенци на мутренските босове Слави Трифонав и ще имаме двойна мутрокоалиция, мечтата на всяка крадлива мутра.
157
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИ, ДА СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО БСП И ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБАВИТЕ ОТ ВЛАСТТА. НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ ГЕРБ. БСП АКО НЕ ВОДЯТ ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА СА ЛЕСНИ ЗА СВАЛЯНЕ. ГЕРБАВИТЕ НАГЛЕЦИ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ НИЕ, ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ, САМО НЕ НОРМАЛНИ ХОРА МОГАТ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ГЕРБ ДА ПО-ДОБРИ ОТ БСП, СТО ПЪТИ СА ПО-АЛЧНИ И ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.
156
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ГЕРБ издигна цецко Цачев за президент същите сайтове и *** на ГЕРБ и олигархията се скъсаха да оплюват Румен Радев и да хвалят Цецка. Видяхме резултата ядецц Дано ви се повтори. Оня ден пак конституционния съд ви отмени гербавия закон като противоконституционен с 11 на нула гласа и СЕ ПОДИГРА С ГЕРБАВАТА ДЕПУТАТСКА НЕГРАМОТНОСТ. Но за това медията, която бърше от 300 коментара сто, да докара някакви коментарни аргументи в полза на Банкянската бухалка, не смее и да напише... БСП ПОБЕДА
155
4
 
4
 
! Отговори
все преди 5 години
Все от някъде трябва да се почне,има за какво да сме скептични към Бесепету ,но аз друга алтернатива не виждам за България,в други страни я някой комик,я някой певец става политик,но тук и тея ги претакахме.Какак *** е сериозен стратег и само правилни ходове предприема,стига да има човек глава на раменете си и да може да помисли самостоятелно,ще види и сам това!
154
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами с либералното БСП се видя докъде стигнаха,до Гоце ,тройната и тн .Поне да имат един болшвишки образ ,че да имат лице пред народа .
153
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
иВАНЧЕВА И йОНЧЕВА СИ ПРИЛИЧАТ ПО ЕДНО - ПО СКАЛЪПЕНИТЕ СРЕЩУ ТЯХ ОБВИНЕНИЯ. Йончева била финансирана от фирма, която получила кредит от КТБ. И това било пранве на пари. За да има пране на пари, първо трябва да осъдите Йончева че е извършила друго предикатно престъпление. Следете кариерата на удобните обвинители на двете, как утре гербовото мнозинство примерно ще ги назначи на важен пост или ще ги излбере във Висшия съдебно-гербав съвет. И да *** с властта ви е свършено, стягайте се за опози