Безпощадна! Тайбе Юсеин отново е европейска шампионка

Тя победи италианката Аурора Кампаня
12 апр 2019 20:02, Нели Христова
55
Безпощадна! Тайбе Юсеин отново е европейска шампионка
Снимка: Булфото

За втора поредна година, Тайбе Юсеин защити европейската си титла в категория до 62 килограма. На първенството в румънската столица Букурещ тя без проблем победи италианката Аурора Кампаня с 4:0.

"Имаше напрежение, въпреки че познавам добре италианката. Финалът е доста отговорна среща и затова имаше напрежение. Винаги си представям по-лесни победи, но пак не беше чак толкова трудна, затова съм доволна", каза Юсеин след финала в интервю за БНТ.

Тя добави, че иска да повтори успехите си от миналата година, когато стана световна и европейска шампионка. Селекционерът на женския тим Петър Касабов заяви, че успехите на Тайбе Юсеин се дължат на увереност, самочувствие, добра подготовка и професионализъм.

Така България спечели два златни и два сребърни медала при жените на шампионата в Букурещ. Вчера Биляна Дудова ликува с трета европейска титла в кариерата си, след като триумфира в категория до 59 кг.

Миглена Селишка и Евелина Николова пък завоюваха сребърни отличия. По-рано днес Мими Христова не успя да спечели бронзов медал в категория до 57 килограма, след като загуби с туш от Альона Колесник (Азербайджан) 15 секунди преди края на схватката.  Христова зае петото място в крайното класиране в категорията.

Още спортни новини чете на сайта на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
UFC преди 5 години
Някой да й покаже, къде се намира кухнята. Трябва да забранят законодателно на жени да се занимават с боеви изкуства, защото това е мъжка, а не женска работа. Видели ли сте мъже, които правят художествена? Повече, въпросът стои за демографията на бялата раса и мъжката сексуална комфортност.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая кръв за която говориш целият свят я знае като турска :)
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момичето има българска кръв в нея. Няма го кривия арабски нос типичен за арабите.
33
2
 
3
 
! Отговори
Стар човек преди 5 години
Абе вие АТАКИСТА И АРТИСТА на колко години сте бре ? Какви 800 хиляди души са ви в главите.Около 450хиляди се изселиха ,около 40 хиляди се върнаха скоро след това ,заради невъзможност да се устроят,и тогава пропагандата го обяви за ,,любов към родината!?!? А след 90та и големите митинги за връщане на имената се върнаха още 100-150 хиляди/около 40% и толкоз/ И си ,,върнаха"съвсем нови турски имена ,които да не окончават на -ОВ и ЕВ/напр.Сюлеманоглу,Чауш,Азис,Гемеджи ,Юсеин и т.н.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тайбето е голям спортист.Успех на Тайбето.
31
4
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 38 Жени и риболов много обичам... Минал съм през тях... и ще минавам- без тях не мога.Омразата ми си е отделна тема. Няма нищо общо с риболова и жените, брачед.
30
2
 
5
 
! Отговори
Обратно мислене преди 5 години
До АТАКИСТИ кво цел живот с такива мисли и спомени ли ти минава брато.Култура,техника нещо жени,риболов не те ли влече ще се поболееш от омраза.
29
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Артисте, май не си спомняш 90-та година, защото ми пишеш тъпотии. Върнаха се обратно като насрaни от Турция, защото истинските турци им казваха на митницата, че са гяууурии и ги наритаха обратно към България.
28
3
 
4
 
! Отговори
АРТИСТ преди 5 години
До АТАКИСТ:)95% от 800 хиляди е 40 хиляди.....Викаш с 40 хиляди гласа ДПС е трета партия....:)
27
4
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 32 ***, 90% от тия 95% се върнаха в България още на 2-я месец!
26
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 32 Артист, ставаш за ***!Говорим за 95 % пишман изселници от потурчените българи, които 90-та бяха 800 хиляди в България. *** , кое не разбра?
25
3
 
5
 
! Отговори
АРТИСТ преди 5 години
До АТАКИСТ95% ?! Ако са останали тука 5% и са 0,5 милиона то значи са били 10 милиона преди 1990г....
24
1
 
2
 
! Отговори
Ач преди 5 години
До НЕбългаринКви 95% математиката май не ти е най-силната част?
23
1
 
5
 
! Отговори
голема е преди 5 години
Тайпе 101 )
22
8
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 26 Турците милеещи за България се броят на пръсти, тоест потурчените българи у нас. На 99% потурчените българи искат тук да стане турско. Тайно се надяват един ден да доживеят Турция да ни завладее. Живял съм сред тази лицемерна сгaн 15 години. Знам им мисленето, знам им лицемерието...потурченият българин ще си остане КУЧЕ, което ако стане война между България и Турция хипотетично го казвам, той ще те застреля в гръб и ще отиде в редиците на турската армия!
21
2
 
9
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
до 15 Впрочем момичето се бъхти за България, не за Турция.Нека си е мюсюлманка, но да се окичва с българското знаме, а не подсъзнателно като нейните потурчени сънародници в България, тайно да се надява че втората й Родина е Турция и един ден тя ще ни завладее, както оня Наимчо дето избяга в любимата си Турция.-Значи под път и над път под всяка тема ще обиждате турците и после, ама защо турците в България гледали тайно към Турция!?
20
0
 
10
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Той и Хабиб Нурмагомедов ( ако знаеш кой) е мюсюлманин, но няма нищо общо с противняците от Анадола, брачед!-Атакистеее атакистеее някой някъде да е спорил, че всички мюсюлмани задължително имат нещо общо с анадола? Къде Дагестан, къде Анадол!?
19
5
 
8
 
! Отговори
Респект преди 5 години
Браво на момчето!
18
10
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 15 Впрочем момичето се бъхти за България, не за Турция. Нека си е мюсюлманка, но да се окичва с българското знаме, а не подсъзнателно като нейните потурчени сънародници в България, тайно да се надява че втората й Родина е Турция и един ден тя ще ни завладее, както оня Наимчо дето избяга в любимата си Турция.
17
7
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 15 Той и Хабиб Нурмагомедов ( ако знаеш кой) е мюсюлманин, но няма нищо общо с противняците от Анадола, брачед!

Спонсорирани публикации