Сърбите покориха волейболна Европа! С "Ja te volim Srbijo"

Сърбия стана европейски шампион по волейбол и при жените, и при мъжете
30 сеп 2019 09:33, Елка Василева
27
Сърбите покориха волейболна Европа! С "Ja te volim Srbijo"
Снимка: БТА

Сърбия завоюва европейските шампионски титли по волейбол тази година и за жени, и за мъже. Сръбкините победиха Турция насред Анкара с 3:2 гейма и спечелиха златните медали по-рано този месец. Снощи мъжкият национален отбор на Сърбия се наложи над Словения с 3:1 гейма и триумфира на Евроволей 2019.

Няма спор, че сърбите притежават високо спортно-техническо майсторство, както се казва. Но те очевидно не са с някакви свръхумения, не са магьосници на игрището.

Сърбите обаче притежават висок, много висок дух. И още нещо...

С шампанското, което волейболистите отвориха, за да празнуват, те пееха рефрена на феновете „Ja te volim Srbijo” /Обичам те, Сърбийо/.

След полуфинала, в който се наложиха с 3:2 гейма над домакините на първенството Франция насред Париж, сръбските волейболисти отидоха да поздравят феновете си на трибуните. И запяха „Ja te volim Srbijo”. В Сърбия бяха трогнати.

Нима Сърбия е някакъв европейски икономически колос? Не, не е. Но “Ja te volim Srbijo”. Нима Сърбия е някаква европейска голяма политическа сила? Не, не е. Но “Ja te volim Srbijo”.

Естествено, това не е панацея. Същият този мъжки национален отбор на Сърбия през август не успя да се пребори за квота за Олимпиадата в Токио 2020 г. След квалификациите националният селекционер Никола Гърбич беше освободен и на неговото място дойде Слободан Ковач.  Падаш, ставаш и продължаваш – елементарна истина, но истина. И така до европейския връх!

Поздравления за комшиите за шампионските титли и златните медали!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Сърбияволейбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Браво на сърбите! Как народ колкото българският /около 7 млн./ са световна сила във волейбола, във водната топка, в баскетбола, в хандбала, във футбола и т.н.? Какво им ДНК-то по-различно от българското? Какви са треньорите им" Каква е организацията на спортната им дейност, на работата на треньорите? Как във всеки спорт сърбите играят с хъс, с желание, сплотено отговорна пред народа си... и т.н.
24
2
 
5
 
! Отговори
Дарий І преди 4 години
Ние Българите не сме по-слаби, само не сме единни и няма държавна политика в спорта! 50-60г. сме ги учили сърбите на волейбол и баскетбол. В момента нашият мъжки отбор не е по-слаб, просто се карат по между си кой е 1? Видя се как отнесохме бразилия 3 гейма! Завист и злоба.....Това сме и нямаме успехи.Сори....
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имат голям непобедим дух .аз те обичам сърбия.да пеят и българите но няма кой всички са на гурбет
22
4
 
1
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Сърбите са с висок колективен дух също както всички членове на БСП! Може да се каже че БСП е като голям отбор по волейбол с мъдър председател (треньор) който ги води чрез съкрушителни изборни победи към качествен социализъм! Както Сърбия би Словения, така и БСП бие Герб! Победа!
21
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 4 години
Браво Сърбия,
20
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре - другиден като се отцепи Войводина ще ги видим какво ще ги пеят.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те винаги са били силни в колективните спортове. Явно при тях наистина държат на този спорт. В наЩа федерация е важно да топлим столовете и надника да върви.
18
1
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Кво ме бърка колко ми излиза плескавицата . Мога да си го позволя!!!! Ти като не можеш ...... Овкусявай си каймата сам!
17
1
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Сърбия доказа,че можеш да имаш завидно самочувствие и да държиш здраво на националния си интерес без да са богата и голяма държава .А ние защо не можем ?!?!
16
1
 
20
 
! Отговори
Ето преди 4 години
Браво на сърбите. Колективния дух решава всичко. 47806
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ти си прескачай границата за плескавици и ощипци.Като те мързи да си купиш месо,да си го смелеш и овкусиш сам.После,защо сърбите ни се подиграват.Заради такива като теб.Те имат достойнство и самочувствие.Умеят да си рекламират стоката и такива като теб,*** ги гледат с отворена уста и им се възхищават на посредствените неща.Балканска чалгаризация.
14
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само много прости хора ходят до Сърбия за едното ядене. С висенето по границите и бензина, плескавиците излизат тройни. И между другото не са сръбски, а са от Западните покрайнини.
13
8
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
До Гадни сръбчетаГадни, гадни.... ама прескачаме границата да набимаме плескавици, че са по-евтини и вкусни.... нека им е гадно
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите са железни.Нашите да вземат пример от тях за мъжество и мотивация.А Пранди да си стяга багажа и да си заминава за Италия.Аман от чужди "специалисти".
11
0
 
15
 
! Отговори
Буревестников 2 преди 4 години
.... Не знам да се смея ли ... Или да плача ... че с тия двата отбора плюс Франция и домакина на Олимпийската квалификация - Германия ще трябва да "спорим" за една виза за Токио ! .. Лично мое мнение - Няма да можем да минем още предварителната група от 4 отбора ! .. Дори при жените , начело с Ванката :) имаме повече шансове отколкото с тези БЕЗХАРАКТЕРНИ И СЛАБИ ПСИХИЧЕСКИ "НАЦИОНАЛИ" в мъжкото направление .. Само като видя наведените глави на "капитана" Йосифов и Пенчев и омърлушения Сеганов !
10
3
 
31
 
! Отговори
накратко преди 4 години
Сърбите са световни родолюбци, пък ние - баш световните нихилисти. От паисиево време още. И продължаваме да се закопаваме.
9
5
 
22
 
! Отговори
Буревестников преди 4 години
Честито на Сърбите !!! ... За пореден път доказаха , че са една от водещите ДЪРЖАВИ във почти всички КОЛЕКТИВНИ СПОРТОВЕ !!! ..... И в мъжкото , и в дамското направление! ... Разцепиха ги ... Бомбадираха ги с "приятелски бомби" ... И пак се надигнаха и започнаха да мачкат здраво !!!!! .... Колкото и това да е "НЕприятно" за Западна Европа ! :) ;) :) ... Само като се замисля , че с тях ... Словения... Франция ... Холандия... Германия... трябва да играем Олимпийска квалификация за ... ЕДНО МЯСТО!
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на сърбите и сръбкините.Потвърдиха че са царе на колективните спортове,винаги е било така.Волейбол,баскет,водна топка,хандбал,футбол-във всичко са добри.А *** няма никакъв колективен дух и психика-затова успехи през крив макарон!Нямаме и бази и методика вече
7
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идилец и србин на снимка да видиш трябва да им удариш шамар, дрохарю Асад
6
4
 
20
 
! Отговори
Асад преди 4 години
До 1 Не завиждай ***, ти като си у калта не значи че и съседът ти е на същото положение.../говоря буквално/...

Спонсорирани публикации