Триумф за Богдан Шумаров над Макел Астур в SENSHI 5

Срещата на двамата беше кулминация на бойната галавечер
22 фев 2020 23:30,
3
Триумф за Богдан Шумаров над Макел Астур в SENSHI 5


Богдан Шумаров победи неудобния естонец Макел Астур в главното събитие на SENSHI 5! Българинът спечели вакантната европейска титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 75 кг. Това беше гвоздеят на професионалната бойна галавечер в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

Така възпитаникът на СК „Боил“ печели втори колан на организацията за професионалисти. Шумаров има и европейски пояс на WAKO Pro в стил К-1, категория до 71,800 кг.

Родната звезда тръгна в атака още от първата секунда. Богдан бързо скъси дистанцията, с което преодоля ръстовото преимущество на Астур. Естонецът се опитваше да контрира. Получи му се в средата на първия рунд, когато вкара коляно и ъперкът в много добра комбинация. Това нарани дясното око на Богдан и му пусна кръв.

Шумаров пласира мощен лоу кик в левия крак като за начало на втората част. Справяше се добре с разликата в ръстта чрез залъгващи движения. Публиката се активизира в средата на рунда и това даде крила на българина. Естонският боец изяде две брутални попадения и това видимо го ядоса. Астур търсеше клинча. Частта без съмнение отива на сметката на Шумаров.

В началото на третия рунд ръстовият състезател се опита да се завърне, а Богдан чрез умели защитни маневри не му позволяваше каквато и да е офанзива. Серия от удари в тялото и ъперкът в главата на естонеца. Астур така и не успя да покаже нещо значимо във втора поредна част.

Микел Астур започна да търси финиширащ удар. Двамата продължиха с размени, а естонецът инкасираше по-тежките удари. Естонският боец ставаше все по-хаотичен. Шумаров пускаше предимно крошета, опитвайки да вкара попадение над гарда на ръстовия съперник. А това е изключително трудно за изпълнение.

Финалният рунд започна с мощен хай кик в главата на Астур. На свой ред той опита няколко удара с коляно, но те не му донесоха търсения резултат. Високият състезател отнесе силни удари от Шумаров в средата на частта. Българинът беше систематичен и константен през цялото време. Съперникът изглеждаше отчаян от кондицията на Богдан в края. Под зоркия поглед на съдията Красимир Димов боецът на „Боил“ довърши срещата в стил, пращайки Астур в нокдаун. Там чу финалния гонг.

Решението на съдиите беше очаквано – победа за Шумаров. За да бъде напълно готов за предизвикателството той проведе подготовка при кикбокс звездата Артур Кишенко в Испания.

Всичко за галавечерта SENSHI 5 прочетете в Boec.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
WAKO PRO в стил К-1, тоя ке оправи България,тъй да знайти.
1
1
 
10
 
! Отговори
98 преди 4 години
Осем статии за два часа на тема боища.Браво Боряна!

Спонсорирани публикации