Бънджи фитнес - спортувай в небесата

Спортът е подходящ за практикуване навсякъде
28 май 2020 12:29, Павел Гълъбов
5

Много хора са си задавали въпроса какво е да летиш - да бъдеш над земята и дори извън гравитацията. Бънджи фитнесът е кондиционна тренировка с кардио елементи, в която хората, с помощта на бънджи ластика, могат да правят упражнения.
Още по темата

"Няма никакво значение дали сме на закрито, на открито, колко точно квадрата имаме на разположение. Това е най-големият мит – бъднжи фитнес може да се практикува навсякъде", каза инструктор по бънджи фитнес Мартин Калчев пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Tова е едно ново начинание и като всяко едно ново нещо, трябва да повярваме в него, да дойдем. Пробваш ли тренировката, тя ще ти хареса със сигурност. Със сигурност е риск. Със сигурност в началото подходих със страх. Здравето на хората е основен приоритет, на който и да е инструктор. Или поне така трябва да бъде. Аз лично се интересувам много от всички нововъведения в света на фитнеса. Търся нов уред. И не просто търся нов уред, а търся нов уред, който може да влезе в употреба на българския пазар. Истината е, че се изненадах всъщност колко много го харесаха хората", сподели още Мартин.

И призна, че е имало момент на изследване кой точно ластик да бъде избран за упражненията. В крайна сметка са избрали вариант, който няма да контузи хората.

"Също така става за по-ниски тавани. В България повечето зали или дори ако сме на открито, както сега, не са толкова високи, а голяма част от ластика има нужда от височина над 4-5 метра. Тук говорим за абсолютно една стайна височина, нормална. Можем да си закачиш уреда и да си работиш. Няма никакъв проблем", обясни инструкторът.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
тТт преди 1 месец
Мартинеее, Мартине! През кудо ли не мина, през ММА ли не пробва, сега с нови дивотии...
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Простотии за разни инстаграмърки и фесйбук бройлери....
3
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Абсолютна глупост - ама нали за всеки комплексар трябва да има "специален" спорт!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Симпатично е.
Хубаво е да се разнообразяват формите на фитнеса. Това внася допълнителна мотивация. А и, иначе, мускулатурата привиква към едни и същи упражнения, нагажда се и резултатността спада.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От къв зор бънджи!
Ролъркостър!
Аквасюрреалистични
нагони!
...