Благотворителна кауза обедини съперници на футболния терен

22-годишно момиче страда от S-образна сколиоза, футболисти помагат
29 юли 2020 12:35, Красимир Ангелов
0

Да вдъхваш надежда за нормален живот - тази нелека, но важна цел си поставя треньорът в детско-юношеската школа на футболен клуб "Розова долина" Мариян Василев. Той решава да помогне на 22-годишната Росица Димитрова, която страда от S-образна сколиоза още от 13-годишна.

За нейната операция са необходими малко над 70 000 лв., а за да бъдат събрани парите. Мариян организира благотворителен търг, който обединява футболисти от различни отбори у нас.

"Носихме корсет доста дълго време, плуване, гимнастика също за това заболяване, но сколиозата не се стопира, прогресира с времето. В момента вече ребрата притискат белия дроб и сърцето. В последния един месец тя е с по-чести всекидневни болки, които преди бяха по-редки", сподели майката на Роси - Димана Попова.

Идеята на Мариян е чрез познанствата си в родните футболни среди да организира търг с фланелки, за да бъде събрана необходимата сума.

"Преди пандемията нещата бяха много добре. Събра се немалка сума. Доста футболисти, освен фланелките, се свързаха с нас и по един или друг начин помогнаха", каза Мариян Николов пред Bulgariа ON AIR.

"Мариян Василев се свърза с мен и ми обясни за ситуацията, в която се намира Роси. Каза ми, че са нужни доста средства за нейното лечение и аз споделих това в съблекалнята с останалите момчета. Ние, като отбор, решихме да помогнем всички. Събрахме известна сума пари и една тениска с автографите на отбора", разказа футболистът на "Берое" Иван Минчев.

Около 15 хил. лв. е оставащата сума, която трябва да се събере. Огромна част от българските отбори в Първа и Втора лига подават ръка на Роси и за пореден път доказват, че клубните пристрастия са нищо, когато става дума за човешки живот.

"Много хубава инициатива! Призовавам всеки, който може, да помогне. Обичам да помагам в такива благотворителни инициативи и също наскоро организирахме 2 такива с участието на малки дечица, с една благородна цел – също подпомагане на деца с увреждания. Също плануваме да направим нещо такова в бъдеще, още по-мащабно, така че това са хубави неща. Трябва да се помага", сподели защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски.

Търга ще откриете на Facebook страницата на ФК "Розова долина", а чрез HelpKarma може да помогнете на Роси с дарение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари