Човекът не е създаден да тича, изберете алтернатива

С какво да заменим бягането?
51
Човекът не е създаден да тича, изберете алтернатива
Снимка: Pixabay

За ползите от тичането са разделени както специалистите, така и самите хора. Едните смятат, че бягането е полезно, основното е да знаете как да бягате правилно. Вторите се аргументират, че бягането е вредно, защото човешкото тяло не е създадено за бягане на дълги разстояния и е по-добре да го заменим с друга дейност.

С какво да заменим бягането?

1. Плуване

Най-добрата алтернатива на бягането е плуването. Тя включва тренинг на цялото тяло, но в същото време натоварването на ставите и гръбначния стълб е минимално. Това е идеалното занимание за почти всички хора на всички възрасти. Доказано е, че този спорт помага за облекчаване на мускулното напрежение след силови тренировки и за поддържане на ума ви в покой.

2. Скачане на батут

За мнозина това става все по-популярно занимание. То е чудесна алтернатива на бягането. Първо, поради факта, че натоварването, получено по време на скачане, е съпоставимо с това при бягането. Второ, защото е забавно. Хормонът на щастието е задължителен при тези упражнения – не случайно децата го обожават. Обърнете внимание – това е чудесно и интересно занимание.

3. Колоездене

Страхотна спортна дейност – облекчава стреса върху ставите и гръбначния стълб, което ви позволява активно да извършвате работа за дълго време. Най-страхотното е, че можете да карате по живописни маршрути. Препоръчваме да си направите маршрут от 20 километра и да се насладите с приятел на пътуване сред природата.

4. Танцуване

В продължение на половин час и най-простите танци ще накарат тялото ви да бъде перфектно затоплено, докато вие ще усъвършенствате своята координация на движенията и ще се наслаждавате на компанията на вашия партньор. Като цяло, танците са чудесна алтернатива на бягането.

5. Ходене на дълги разстояния

Ако от бягането ни боли, тогава започваме просто да ходим. Това е може би най-популярната и достъпна алтернатива на интензивните кросове, която хората избират. Всъщност, за да постигнете добър ефект от ходенето, трябва да вървите на дълги разстояния, което отнема много време. Не всеки има много свободно време. Но ако предишните опции не ви устройват, тогава опитайте тази – със сигурност няма да ви навреди. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
напротив бягането ми спаси живота на 40 години бях развалина 172 см 82 кг имах сериозни проблеми с кръвното сърцето и захарта сега съм на 67 години редовно бягам 50 км седмично тежа 61 килограма и се чувствам като младеж пълен със сили и енергия така че за мене специално бягането се оказа уневирсиалното лекарство за кръвно сърце и захар иследванията ми са като на спортист
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на 52 години, а изглеждам на 30. Когато се сравня с моите състуденти във Фейсбук направо ме хваща страх на какво изглеждат.Редовно съм тичал през последните 20 години, най-често 10км на ден. Не винаги е било лесно, но веднъж ако влезеш във форма тези 10км се бягат много лесно.Всеки решава за себе си - но, ако решите да започнете задължително се консултирате с лекар. Необходимо е да пиете много вода и да измените храненето си. След това бягането ще бъде най-приятното време за вас.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишат се откровенни глупости и то много често... колоезденето не е полезно за гръбначния стълб, а напротив на всеки с дикова херния му се казва да не се качва на колело...
37
2
 
12
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Бе не знам, дали човек е създаден или не, да тича, но съм сигурен, че не е създаден да работи за някой експлоататор по 10-12 часа на ден 5-6 дни в седмицата в продължение на 40 години
36
0
 
6
 
! Отговори
Желязна логика преди 3 години
Аз пък си мислих,че човекът е създаден да се тъпче с пържоли и да се изтяга на дивана. Тъщата ми обаче не е човек,а дзвеер и затова ме кара да ходя на работа. Бабичките трябва да са създадени само да плетат терлици или греша?От време на време бягам след трамвая,ако ще закъснея? Това смятам,че е повече от достатъчно за който и да е човек.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От германци съм чувал: Добре поддържана градина,говори за подреден ум.-------Сигурно е така.Цивилизациите са създадени от земеделци.Календарите също.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човешкото тяло е изключително добро именно при бягане на дълги разстояния и това е доказано още от древността. Или днешните въпросни специалисти твърдят, че вместо това природата го е създала за скачане на батут?
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как беше стария виц:-"Мразя да бягам Джон,разлива ми се уискито!"
32
1
 
4
 
! Отговори
Разни ценности преди 3 години
Абе човекът и да се катери по планини,ако питате мен не е създаден,но ако питате германци( понеже живея в Германия),германецът ще ви каже, че това е екосъобразен начин на живот и че трябва да се катерите всеки уикенд по разни баири и да карате колело,макар и вече да сте надхвърлили 60 години. Най-важно е да си тори редовно градината и да се отглеждат животни ( предимно крави и кози). От германци съм чувал: Добре поддържана градина,говори за подреден ум. Зачудих се.Аз си харесвам моловете в София
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плуване, колоездене,батут. Едно е сигурно. После много ще ви се се.ре.
30
2
 
5
 
! Отговори
забравено преди 3 години
За да живееш първо трябва да копаеш нивата и жената.
29
1
 
10
 
! Отговори
ахаааа преди 3 години
Наистина е така!Справка Началника, Каракачанката, заразения министър на спортуващите и още знайни и незнайни шкембелии.
28
8
 
13
 
! Отговори
Бойко го каза: преди 3 години
Аз пък съм създаден да се тъпча със суджуци и да ме снимат с чекмеджета. Толкова съм фотогеничен,че чак слънцето ми завидя. Затова аз ще грея през целия септември. За бизнеса.
27
5
 
9
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
На мен пък ми харесва да чета. Подреждам си мислите. Психичното здраве,не е ли толкова важно колкото и физическото? Не всеки има желание да помпа мускули и да се поти.
26
0
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
А питаш ли едно време като нямаше молове и имаше само един Цум. Да се разкарваш до цум и обратно.
25
0
 
11
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Според някои етноси и култури,човек пък е създаден най-вече да се множи. В Индия е най-важно да ги оженят,ако може и петгодишни и да раждат,докато не се роди момче.
24
4
 
6
 
! Отговори
Създател преди 3 години
Човекът като цяло не е "създаден". Иначе, да, тичането е вредно за хора, които са живяли пасивно по-голямата част от живота си или такива дето развиват ставни проблеми.
23
2
 
25
 
! Отговори
Ивайло Иванов преди 3 години
Ядене и пиене... Ама и тея дето пишат статиите не са създадени за журналисти...
22
2
 
13
 
! Отговори
Я преди 3 години
Абе то и яденето на сладко, само по себе си не е Е необходимо на човека, ама пустата световна индустрия така е направила нещата че хранене то на съвременния човек е съставено 70% от въглехидрати. Пра човека като е гонил дивите животни за да храни семейството си дали е носил някакъв десерт в пещерата? Не. Просто в храните които е ял има необходимите за организма въглехидрати. А сега, даже ендокринолозите вече не забраняват сладкото след храна, стига да е малко. После що имало бум на диабетно
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече човека расте на височина, толкова по голямо е натоварването върху ставите и гръбнака. Хората в саваната са ловували чрез изтощаване на антилопите с бягане-щафета и прегряване на жертвата в най горещата част на деня.