Човекът не е създаден да тича, изберете алтернатива

С какво да заменим бягането?
51
Човекът не е създаден да тича, изберете алтернатива
Снимка: Pixabay

За ползите от тичането са разделени както специалистите, така и самите хора. Едните смятат, че бягането е полезно, основното е да знаете как да бягате правилно. Вторите се аргументират, че бягането е вредно, защото човешкото тяло не е създадено за бягане на дълги разстояния и е по-добре да го заменим с друга дейност.

С какво да заменим бягането?

1. Плуване

Най-добрата алтернатива на бягането е плуването. Тя включва тренинг на цялото тяло, но в същото време натоварването на ставите и гръбначния стълб е минимално. Това е идеалното занимание за почти всички хора на всички възрасти. Доказано е, че този спорт помага за облекчаване на мускулното напрежение след силови тренировки и за поддържане на ума ви в покой.

2. Скачане на батут

За мнозина това става все по-популярно занимание. То е чудесна алтернатива на бягането. Първо, поради факта, че натоварването, получено по време на скачане, е съпоставимо с това при бягането. Второ, защото е забавно. Хормонът на щастието е задължителен при тези упражнения – не случайно децата го обожават. Обърнете внимание – това е чудесно и интересно занимание.

3. Колоездене

Страхотна спортна дейност – облекчава стреса върху ставите и гръбначния стълб, което ви позволява активно да извършвате работа за дълго време. Най-страхотното е, че можете да карате по живописни маршрути. Препоръчваме да си направите маршрут от 20 километра и да се насладите с приятел на пътуване сред природата.

4. Танцуване

В продължение на половин час и най-простите танци ще накарат тялото ви да бъде перфектно затоплено, докато вие ще усъвършенствате своята координация на движенията и ще се наслаждавате на компанията на вашия партньор. Като цяло, танците са чудесна алтернатива на бягането.

5. Ходене на дълги разстояния

Ако от бягането ни боли, тогава започваме просто да ходим. Това е може би най-популярната и достъпна алтернатива на интензивните кросове, която хората избират. Всъщност, за да постигнете добър ефект от ходенето, трябва да вървите на дълги разстояния, което отнема много време. Не всеки има много свободно време. Но ако предишните опции не ви устройват, тогава опитайте тази – със сигурност няма да ви навреди. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Верно е! Човекът е създаден да прекарва цялото си време пред компутора :D
19
3
 
7
 
! Отговори
Да си го кажем преди 3 години
Да го заменим със спане. Безплатно и полезно.
18
4
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Еми махай се от Софията бре. Отивай на село. Ама нали сте центъра на света... как да се махнеш. Само като видиш опашките със софийска регистрация на път за Гърция.. ми става ясно колко граждани живеят в София....има няма 300 000 души, останалото прикрити граждани
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе се смъква с неядене! :)
16
2
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Колоезденето не е полезно също и за простата. Каза ми го един дядо. Първо реагирах с усмивка но като се разрових в нета и видях, че дългото каране на колело наистина е вредно. И е спомената простатата. Даже е сравнено с тираджиите. Идеята е в дългото седене. А на колелото седалките знаете какво представляват.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като деца нямахме проблеми с тичането, но днешните тюленчета, е добре да не тичат. С тези темпове, ще се върнем обратно в водата, от където сме излязли всъщност.
14
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Аз съм чувала от лекар, че за жените въобще не е добре да бягат. Заради друсането на определени части...
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колоезденето съвсем не е добре. Гръбнакът е неестествено изкривен. А натоварването на краката не смъква шкембе например,
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 6 е един истински българин. С него и конете не могат да се мерят по бягане.
11
2
 
5
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 3 години
Много лаишка статия.
10
1
 
2
 
! Отговори
272727 преди 3 години
До 8,Образовай се, преди да ръсиш акъл...
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българската алтернатива на спортът е ходенето по молове с ескалатори, блъскане в миризливите фитнеси със зобене на химикали и официален анцунг за "на кафе".Отделно София е един от малкото Европейски градове, в които човек неможе да се разходи на спокойствие. Освен че не се диша, тротуарите са задръстени с маси и автомобили.
8
2
 
6
 
! Отговори
Нямам проблем преди 3 години
Който иска да бяга, който иска да ходи.
7
11
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Айде отивай в Африка да оцеляваш между лъвовe, биволи и др. месоядни, за които е известно, че тичат по-бързо от човека. Големи акъли има тука.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрегатни кучета бягат по 100 км...
5
5
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Даааа.... понеже хората не са създадени да бягат затова на земята няма друго животно което да може да избяга такива разстояния без да спира. Има много животни които могат да надбягат човека на късо разстояние, но нито едно животно не може да надбяга на добрите маратонци на дълго разстояние. Може би не знаете, но са правени експерименти в които се състезават хора с коне срещу маратонци, и е доказано че конете не могат да победят при разстояние над 40км.
4
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой *** твърди, че човешкото тяло не е създадено за тичане? Точно за товае създадено. Това и потенето превръща човекав най-страшноя хищник на Африка навремето. Ама *** дето си измислят тия статии от къде да знаят. Нали.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичанинът не е създаден да тича, а да се оплаква.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плуване и ходене на чист въздух в парка,планината и т.н. е най-доброто.
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видиш лоените топки дето пълнят улиците из Бг си даваш сметка че и за вървене не са създадене.