Олимпийски игри в Токио ще има и без ваксина за COVID-19

Това е казал президентът на МОК Томас Бах
24 сеп 2020 16:20, Ния Христова
17
Олимпийски игри в Токио ще има и без ваксина за COVID-19
Снимка: БГНЕС
Президентът на МОК Томас Бах заяви, че Игрите в Токио ще се проведат следващата година дори без да има открита ваксина срещу коронавируса, като даде за пример "Тур дьо Франс".
 
"Видно е, че спортът се завръща бавно, но сигурно. Няколко големи събития вече бяха успешно организирани, включително срещи от различните първенства в Япония. Други сложни за организация събития като "Тур дьо Франс" показа на нас и на света, че можем да организираме безопасни спортни събития дори без ваксина", каза Бах.
 
Изработването на ваксина и прогрес при бързото тестване обаче "би било от голяма полза" за провеждането на Токио 2020, допълни президентът на МОК.
 
Игрите в японската столица трябваше да се проведат това лято, но бяха отложени заради пандемията от коронавирус. Планираното откриване е на 23 юли 2021 г.
 
Томас Бах сподели още, че е невъзможно да направи логистичен план за всеки сценарий, а организаторите няма да бъдат подлагани на натиск за взимането на необмислени изявления относно това как да протече олимпиадата.
 
"Трябва да работим усилено и разумно, а впоследствие и в подходящия момент да вземем правилните решения. Сигурен съм, че тези олимпийски игри ще се проведат – това ще бъде историческо в различни аспекти, ще бъде успешно и ще го постигнем заедно", завърши Бах. /БГНЕС 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един е Бах и той умря
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му пука за тпите оризари и игрите им?
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На игрите ще участва в дисциплината висок скок Бойко Борисов а условието е ако преодолее височината да получи 110 кюлчета злато и 5 мнл. евро.Него короната не го лови.
7
4
 
0
 
! Отговори
Ваксина има преди 3 години
Предпочитат да *** вместо да плащат в рубли:)Умно!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кел файда, ако провеждането е под фашисткия диктат на "здравните" власти
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До м,да Много съжалявам но не е така, той едва сега започва и не му се вижда края.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без тая пандемия никой нямаше да я гледа.Научете се да правите олимпийските игри в нормални часови зони удобни за центъра на света каквито сме ние.Ние сме зрители, не аборигените!
3
2
 
9
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Живота продължава. Цирка с К19 е към края си!
2
6
 
2
 
! Отговори
бай Брен преди 3 години
То короната ще отмине, но лошото е, че показа колко *** са хората. Заради спорт, туризъм и ходене по кръчми и вярването в конспиративни глупости, при следващият сериозен щам, който е много по-смъртоносен човечеството ще поеме по пътя на динозаврите. Имаше Троя, голяма беше славата й... Vae Victis.
1
0
 
2
 
! Отговори
bobi преди 3 години
До АнонименLekarstvo sreshtu nastinka ima li?Ima samo medikamenti za simptomite, no ne i za virusa prichinitel

Спонсорирани публикации