Почина звездата на италианския футбол Паоло Роси

За националния отбор на Италия има 49 мача и 20 отбелязани гола
10 дек 2020 07:30, Петя Славова
21
Почина звездата на италианския футбол Паоло Роси
Снимка: БГНЕС

Бившият италиански футболист Паоло Роси почина на 64-годишна възраст, съобщи в. "Гадзета дело спорт", цитирана от ТАСС.

Суперзвездата на италианския футбол през 1982 г. изведе Италия до спечелването на Световна купа, като вкара шест гола, с което спечели "Златната обувка" за голмайстор и "Златната топка" за най-добър играч на първенството, припомня БТА. Същата година е награден със "Златната топка" на списание "Франс футбол" за най-добър футболист в Европа.

Паоло Роси, който е роден на 23 септември 1956 г. в град Прато, играе в отборите на "Комо", "Виченца", "Перуджа", "Ювентус", "Милан" и "Верона". В състава на "Ювентус" печели Купата на носителите на купи през 1984, Суперкупата (1984), и Европейската купа през 1985 година.

За националния футболен отбор на Италия има 49 мача и 20 отбелязани гола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-силното световно първенство в историята е Мексико1970г. Второто по класа е СП Испания 1982г. Най-силният национален отбор, който не става световен шампион е Бразилия 1982г.След него е Холандия 1974г. Роси беше велик на световното и хвърли в ектаз целия свят. Италианците искаха да прекръстят "Пиаца ди попули " в "Пиаца Паоло Роси". При първия гол на Роси на Финала Алесандро Пертини,президент на Италия, сграбчи крал Хуан Карлос и изкрещя"Ваше Величество-Роси вкара гол.Вечна памет на Паолито
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Що, търкалянето на едно скрол-че да не е нещо по-различно?
15
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво гениално има в това да търкаляш една топка ,честно незнам.
14
1
 
1
 
! Отговори
Зная,Истино,зная.. преди 3 години
Р.Бетега игра за последно на Мондиала през 1978.Но според доста на брой западни медии той е направил изключително много,за да бъде Паоло Роси на терен 1982.А това е било доста проблемно..И Диего,и Магьосника,и Паоло Роси си заминаха с една катафалка.Тъжно,ала и красиво е това..
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един гений си отиде.Беше ми един от любимите футболисти. Така се радвах като станаха световни през 82-ра.Помня всеки мач,уникално първенство.При награждаването когато Дино Дзоф вдигна купата пред Пертини и Хуан Карлос зад тях стоеше и Симеон Сакскобурготски,за когото идея си нямах кой е.Бог да го прости Паоло,сега е на по-добро място.
12
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До ВанкоБетега на Мундиал 82 не игра. Треньор бе Енцо Беардзод и той взе Роси в отбора. И не от затвора.Роси е бил наказан за около 2 години да не играе по обвинения в черно тото, но не е бил в затвора. Италианците започнаха в група от четири отбора , в която всички мачове завършиха наравно. Класираха се с клизма и с невзрачна игра. Нататък ...сякаш беше друг отбор.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да прости талантливия човек! Имà щастието да играе и живее във време, в което спортът беше още спорт, държавите - държави, и хората - нормални!
10
2
 
10
 
! Отговори
Стар преди 3 години
Три хикса в групите ,слаб футбол и голям късмет,и най голямото ренде в историята на футбола Джентиле/,страхотни секири на Марадона и скъса даже фанелката на Сократес"/ Бразилия беше най фамозният и класен отбор който сме виждали /само лигавия и тромав център нападател Сержиньо беше по-инертен/ Бразилия се забавляваше на терена на това световно и беше номер едно но и малко лекомислена и подцени Италия. Не напразно след този мач във вестниците се появи заглавието,,Денят в който футболът умря"
9
4
 
12
 
! Отговори
Ванко преди 3 години
Роберто Бетега/Боби Гол/ извади Роси от затвора за Световното и Паоло Роси направи Световни футболни чудеса..Бях на 22 и съжалявам младоците,които в 1982 са гледали само Сънчо..Професор Роси скъса дипломата на доктор Сократес - това бе хитовата фраза тогава..Еееех..
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като спечелиха купата през 82 си признаха, че са били назобани до козирката с допинг.
7
1
 
12
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До Анонимен 7Не знам дали е било най-красивото или по-скоро сме били впечатлителни тинейджъри. Но и досега мога да изредя играчите от италианския отбор. А мача с Бразилия...
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и на мен, страхотен футболист беше, голям беше, а наистина Световното 1982 си остава най-красивото
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости!Беше ми любимец на Световното 82, голям футболист.
4
3
 
43
 
! Отговори
6165 преди 3 години
Бог да те прости маестро, беше невероятен футболист и голям чаровник. Отбора на рая вече има най-невероятният нападател. Сбогом.
3
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид-19?
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня го от световното в Испания през 1982 г. Взриви цяла Италия тогава... Той имаше невероятно чувство за позициониране в наказателното поле.
1
7
 
33
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
След Марадона и Роси пое към небесния отбор. Още ме е яд, дето 82 спря Бразилия. Но лека му пръст. Този път Сократес ще му е капитан в небесния отбор.

Спонсорирани публикации