Гришо след победата: Наслаждавам се на публиката

Това беше сред най-тежките ми жребии, сподели Димитров
7
Гришо след победата: Наслаждавам се на публиката
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров остана много доволен от успеха си над Марин Чилич на старта на Australian open.

Гришо изигра страхотен мач и постигна чиста победа с с 6:4, 6:2, 7:5(5).  Във 2-ия кръг хасковлията среща 21-годишния Алекс Болт (Австралия, №166), който елиминира Норберт Гомбос (Словакия) в четири сета. Това ще бъде първа среща помежду им.

Още по темата
"Може би един от най-трудните ми жребии в турнир от Голям шлем. Да играеш срещу Чилич не е никак лесно. Доволен съм, че още от началото намерих играта си и влязох в ритъм. Да спечелиш по подобен начин е голям бонус. Струва ми се, че той бе напрегнат. Периодът е труден за него. Аз наложих на сигурността и мисля, че мога да извлека доста позитиви от тази победа", заяви Гришо след победата.

Първата ни ракета призна, че подготовката за турнира е била съвсем различна.

"Всичко, което правехме, бе различно, трябва да се адаптираш и да импровизираш. Последните няколко седмици бяха трудни, но все пак сега е важно кой как ще започне и как ще влезе в ритъм. Бях фокусиран върху играта си и върху страхотната подкрепа, която получавам тук. От доста време не съм играл пред публика, ще се опитам да се насладя на всеки един момент."

"Смятам, че успявам да организирам времето си добре. Подготовката ми върви чудесно. Все пак съперникът ми е представител на домакините, той играе у дома си. Това е плюс за него, но аз ще се фокусирам върху добрите и лошите моменти от мача и ще опитам да сторя същото", добави Димитров.

Всички новини от Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано направи нещо и вземе турнира,но надали.
6
0
 
1
 
! Отговори
шумомер преди 3 години
Бе, мисля, че като за тенис, агитката може да понамали децибелите, не знам доколко му приятно и благотворно, и на Григор, да му викат в почивката на главата. Да не говорим, че е необичайно за тенис публика.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има публика, без маски са, но трибуните не са препълнени, както преди...............................На много ранен етап е турнира. Играят се много мачове едновременно, които не противопоставят двама класни съперници. Мачът на Григор беше изключение. Следващият му съперник е от топ 200
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има публика, без маски са, но трибуните не са препълнени, както преди.
3
5
 
5
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Ама то няма публика
2
2
 
18
 
! Отговори
opa преди 3 години
Браво Гришо! Всички дето ще мрънкат по-долу, да напишат какво повече са постигнали от Номер 3 в свата по тенис (Ноември 2017). Иначе аргументите са невалидни.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние се наслаждаваме заедно с теб!Браво на нашите сънародници по трибуните! За пореден път доказват, че сме едни от най големите патриоти в света! Браво!