Ново отличие за България от европейското по щанги

Валентин Генчев взе бронзов медал в категория до 67 кг
2
Ново отличие за България от европейското по щанги
Снимка: БФВТ

За трети пореден ден българските щанги печелят медали на продължаващото в Москва европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

В понеделник вечер отличието заслужи 21-годишният дебютант Валентин Генчев, осигурил си бронза в кат. 67 кг, наред със среброто в изтласкването. Другият наш представител Петър Ангелов остана седми в крайното класиране.

И двамата завършиха изхвърлянето с по 138 кг, като направиха по 3 успешни опита.

Още по темата
В изтласкването Генчев бе голямата изненада и разочарова много от фаворитите. Българинът направи три отлични опита – на 168, 173 и 177 кг, с които си осигури двубой 315 кг, достатъчни за бронза, а с последното си излизане на подиума грабна и среброто в движението.

Петър Ангелов премина с успех през 157 и 162 и не можа да вдигне 169 кг, с което двубоят му стана 300 кг. Шампион с 323 кг е турчинът Мохамед Озбек, а втори е италианецът Мирко Дзани с 318 кг.

С три златни, един сребърен и един бронзов медала в двубоите България остава лидер в класирането по нации, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и бронзът на Валентин Генчев.

Нашите са лидери и в общото подреждане с всички отличия в движенията със 7 златни, три сребърни и два бронзов медала.

Тази вечер на подиума в Москва ще вдига един българин. В олимпийската кат. 73 кг от 20 ч. българско време ще ни представя европейския първенец от Батуми 2019 и младежки олимпийски шампион от Нанджин 2014 Божидар Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано не са положителни на допинг, ама като знам че всички се зобят дето ги гледаме по телевизията.....

Спонсорирани публикации