След здрава битка: Реал и Челси завършиха 1:1

"Кралете" и лондончани не се победиха в първия полуфинален сблъсък
28 апр 2021 09:06, Красимир Ангелов
0
След здрава битка: Реал и Челси завършиха 1:1
Снимка: БГНЕС

Първият полуфинален сблъсък между Реал Мадрид и Челси не излъчи победител. Двата отбора се вкопчиха в здрава битка на "Алфредо ди Стефано" от първата минута и завършиха наравно 1:1.

Така интригата за място на финала в Шампионска лига остава за реванша, който ще бъде следващата седмица на "Стамфорд Бридж".

Лондончани започнаха срещата активно и откриха резултата чрез Кристиан Пулишич в 14-ата минута. Четвърт час по-късно голмайсторът на "кралете" Карим Бензема (29‘) отбеляза изравнителното попадение, което се оказа и последното в днешния двубой.

След почивката липсваха интересни положения пред двете врати и логично резултатът остана непроменен.

Реал стигна до ½-финалната фаза, след като елиминира Аталанта и Ливърпул. Шансовете на мадридчани за титлата в Ла Лига стават все по-малки, а по-реалистичната възможност за трофей изглежда именно Шампионската лига.

От другата страна, Челси продължава да впечатлява под ръководството на Томас Тухел, който сериозно подобри играта в дефанзивен план. Отборът е допуснал само 4 гола през цялата кампания в Шампионска лига дотук.

По пътя си "сините" отстраниха последователно Атлетико Мадрид и Порто. Това е първи полуфинал за тях от 2014 година насам.

Всичко за снощния полуфинал от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари