Топ стратегии за игра на блекджек турнири

19 юли 2021 13:55, Александър Попов
Топ стратегии за игра на блекджек турнири
Снимка: Pixabay

Да спечелите блекджек турнир не е толкова трудно, колкото си мислите. Вероятно вече знаете как да играете блекджек или покер, което означава че имате основните познания за да спечелите и турнир. Всичко, от което се нуждаете е стратегия, която ще ви помогне да достигнете до финала и ще ви даде шанс да спечелите.

Какво представляват блекджек турнирите?

Повечето турнири се състоят от два или три кръга, като играчът победител от всяка маса напредва към следващата сесия. Полуфиналният кръг обикновено има шест или седем маси, пълни с победители от предварителните кръгове, а победителите от всяка маса в този кръг отиват на финалната блекджек маса.

Риск и печалба

Както повечето видове хазарт, ефективната турнирна стратегия е свързана с управлението на риска. За да спечелите маса, обикновено ще трябва да рискувате голяма част от средствата си в даден момент. Ключът към дългосрочния успех е да се уверите, че получавате пълна стойност за всеки голям залог, който направите. Претеглете риска и ползата от избора си – така може да оцените стойността на различните стратегии според текущата ви ситуация на масата.

Основна стратегия

Правилната основна стратегия е важна за вашия успех в турнира. Ако ограничавате риска, като залагате малки суми на повечето ръце, грешките в тези ръце няма да са много. Неправилното изиграване на големите ви залози обаче може да бъде скъпа грешка, така че солидната основна стратегия е изключително важна концепция при блекджек турнирите.

Запазете колкото се може  по-дълго средствата си и рискувайте, когато е необходимо

Управлението на риска започва с оразмеряване на залога. Малките залози намаляват или дори елиминират риска от загуба на турнирната маса. След като чиповете ви се изчерпат по време на турнирен кръг няма как да купите повече чипове за втори шанс. Това означава, че трябва да избирате битките си разумно. Залагайте малки суми по време на играта, а след това залагайте достатъчно, за да настигнете лидерите, ако има такива.

Удвояване за по-малко от първоначалния залог

Много играчи не знаят за тази стратегия, защото тя почти никога не се използва в редовна блекджек игра. Въпреки това е добра стратегия за блекджек турнири. Тя ви позволява да удвоите залога си за по-малко от първоначалния залог, ако рискувате да изтеглите още една карта. Използването на тази стратегия ефективно може да увеличи шансовете за победа в турнир.

Рискови залози

Известни са също като догонващи залози - ако изоставате много от другите играчи в турнира, може да се наложи да обмислите поемането на повече рискове поради необходимостта да наваксате. Претеглете внимателно опциите си обаче.

Мястото ви на блекджек масата

Повечето места на масите при блекджек турнири са произволни, така че няма да знаете предварително къде ще бъдете разположени. Трябва да имате предвид обща стратегия за всяка от различните позиции, на които може да се озовете, така че да сте подготвени, независимо къде сте седнали.

Номер 1 съвет за спечелване на блекджек турнир

Топ експертите препоръчват да играете колкото се може повече безплатни онлайн блекджек турнири – така ще получите възможно най-голям опит без паричен риск. Онлайн блекджек турнирите ще ви дадат възможност да тествате стратегиите си и да свикнете с геймплея, за да бъдете максимално подготвени за играта.

Не забравяйте, че хазартът води до престрастяване! Не забравяйте, да контролирате емоциите си и да залагате разумно и стратегически. Избягвайте прекалената консумация на алкохол. Пркратете веднага, ако сте регистрирали няколко поредни загуби!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: блекджек
Още от