Боряна Калейн на финал в многобоя в Токио

Катрин Тасева не успя да намери място в топ 10, слага край на кариерата си
6 авг 2021 13:36, Ния Христова
20
Боряна Калейн на финал в многобоя в Токио
Снимка: БГНЕС
Българската гимнастичка Боряна Калейн успя да преодолее днешната квалификация и ще се бори за медал в многобоя на олимпийския турнир по художествена гимнастика. Другата ни участничка в индивидуалното в Токио - Катрин Тасева, остана извън челната десетка и приключи с участието си на Олимпиадата, пише Gol BG.
 
Калейн постигна резултат от 95.650 след изиграването на четирите си съчетания (24.100 на обръч, 25.800 на топка, 26.600 на бухалки и 19.150 на лента), което ѝ отреди осмо място в квалификацията. 
 
Тасева бе на позиция за финал след първите три завъртания, но допусна грешки при изпълнението си с лента, за което получи оценка 17.650 за сбор от 91.100. Тя завърши на 14-та позиция и не успя да се класира за финала. Най-вероятно това бе последното състезание в кариерата на Катрин Тасева.
Още по темата
Най-силно в квалификацията се представиха представителките на Руския олимпийски комитет Дина Аверина (106.300) и Арина Аверина (106.175), а за утрешния финал се класираха още Линой Ашрам и Никол Зеликман (Израел), Алина Харнаско и Анастасия Салос (Беларус), Виктория Оноприенко и Кристина Похранична (Украйна), както и японката Сумире Кита италианката Милена Балдасари.
 
Финалът в индивидуалния многобой е в събота, 7 август, от 9:20 часа българско време. Преди това от 5:00 часа започва квалификацията в многобоя за ансамблите, където ще бъдем представени от българския ансамбъл по художествена гимнастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До коментарист 2. Към изброените добави и Франкенщайн.
13
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Да,аз не съм в ред. В случая си позволявам известен анархизъм. За да победя змията се превръщам в змия. Инак пепелянкаа е трудна,да не кажа невъзможна. Потвърждавам : Калоян бе гръцки цuranuн и това е причината,поради която гърците не ни дават тленните му останки. Не само той. Французи и българи не сме излизали от робство еврейско вече няколко ери. Защото сме един и същ Галски,Келтски,Тракийски,Содомски,Райски Народ. Калоян се борее против тези,коитоподобно на българите копнееха за краят на гърц
12
2
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 - ти определено не си в ред. Значи, и Иван Асен I, че и Петър - все циrani - а? А ти, връх на човешкото творение - чист "българин". Отдавна чета глупостите ти - и драги, ти си поредния болен анти-семит, а пък това за сродяването с французите - демек излиза дето сме келти - троши мивката. Аз лично се възхищавам от Калоян а това как точно е наредил твоите кумири - латинците, още повече. И е велик българин. Което за теб не може да се каже.
11
4
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ще помогна. Към коментарите си по-долу добавям с абсолютна увереност в думите си,че макар и изопачени,действията от Новият Завет,се развиват в "европа", тоест в Канаан. С поставянето на властелини над нас евреите заменят разположението на разните упоменати в Библията земи,морета,планини,хора...Създават паралелизъм, а на базата на него рамяна на топографията: В резюме : Ервопа в Палестиа, а не тук. Тук е Канаан. Ние,Галите,сме Канаан. Мария бе Галилетянка.а Христос Нааретянин. Следователно ...
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От един сайт за художествена гимнастика за Боряна Калейн: На въпрос откъде идва фамилното им име, Боряна отговаря, че дядо ѝ разказвал, че са произвеждали калцуни и впоследствие името се изменило в Калейн.
9
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Поставих клопка . Искам мисленето Ви. Кал, Гал,Калоян,Галокан. Къде клопката? Искам да мислите. Моето познание не би било от значение ако тези,които го четат не стигнат сами до него. Думата "аристокрация"също не е валидна,защото изхожда от Христос,а същият е бил цuranuн. Искам да намерите основанията сами. Евреите винаги създават двуполярност в разбирането,тъй че Тракът да се плете в неразбиране. Изхождайте винаги от позицията на това,че ние сме ГАЛИ. Има няколко Галии в Канаан,тоест "европа".
8
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
7, ти бъркаш Гал с Кал. Българите употребяваме думата кал,за да обозначим нещо мръсно. Да,Гали сме,но Гал и Кал са неприпокриващи се в случая. Просто евреие винаги са ни крали културата и са я изопачавали. Пак повтарям, Калоян не бе аристократ и Български Цар. Калоян бе цuranuн, който окупира Бъл-Галският трон. Проблемите ни с Франция винаги са били предизвиквани от евреи,тест ***
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Веселинъ - А може да идва и от старата българска дума "кало" - добро, хубаво или от българската дума "кале" - крепост. Но ти явно познаваш повече ромския от българския.
6
3
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 - Веско, и теб ич не те слуша главицата. За Олимпиада става дума, и как се представя момичето което носи българско знаме на трикото си. Не става дума за генеалогично проучване, нито за това да "лъснеш" с начетеност. Ако не можеш да кажеш нещо нормално, дали да не се въздържиш, или те апе отвътре кучето?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много красиво момиче и с талант.Дано да вземе медал.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 от 2 Да съм обидил с нещо Калейн?Просото дадох възможна вероятност за произхода на фамилията й.Ако за теб е срамно да е турлашка фамилия ,аз пък се гордея
3
3
 
6
 
! Отговори
Бай Ф преди 2 години
Браво на момичето! А до коментарите с имената - вие какво постигнахте, за да стигнете до някъде в живота? Или ей тъй да си хейтим.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Фамилията Калейн по-всяка вероятност е турлашка.Преди много години окончанията -ейн са били нормални за най-западните български краища.В Белоградчишко е имало фамилии ,Тошлейн,Клейн,Бакалейн и тям подобни!
1
14
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Калейн да не идва от ромската дума Кало. Бившият на фашистката еврейска организация "Шалом" се казва Кало. Ромска фамилия от Испания,която се явява една от тези,които са крадяли български деца и са ги продавали на арабите в Алжер. Евреите са роми.Хитлери Химлер бяха роми.