Радост на Герена: Станимир Стоилов се завръща в Левски

Именитият специалист поема "сините" след 13 години
28
Радост на Герена: Станимир Стоилов се завръща в Левски
Снимка: Lap.bg

Станимир Стоилов се завръща на Герена и отново е треньор на "Левски", съобщава "Труд".

Наставникът, извел "сините" до две шампионски титли, две купи и още две суперкупи, се завръща начело на тима след 13-годишна пауза. Рано тази сутрин именитият специалист, написал също и "синята" приказка в групите на Шампионската лига и достигнал до 1/4-финал за купата на УЕФА със столичния гранд, даде съгласието си да поеме отново 26-кратните шампиони.

Преди 10 дни мажоритарният собственик Наско Сираков и Стоилов влязоха в официални преговори, след като Живко Миланов хвърли оставка след серия незадоволителни резултати. В същото време "Палмс бет" официално влезе в клуба като генерален спонсор и това осигури финансова стабилност и спокойствие в клуба.

Във времето, в което Стоилов не работи на стадион "Георги Аспарухов", той спечели Купа на България с "Литекс", но най-силните му години бяха в Казахстан. С "Астана" бившият селекционер на България проби до групите на Шампионска лига, игра и 1/16-финал в Лига Европа. Общо четири пъти бе шампион на страната, след което пое и представителния тим на Казахстан.

От 2019 година насам Мъри е без отбор, въпреки че бе свързван с клубове от Китай, Русия и Казахстан.

Очаква се неофициалният дебют на Стоилов начело на "Левски" да бъде на 3 септември от 11 часа в контролата със "Спортист" (Своге). Първият официален двубой е на 12 септември срещу "Локомотив" (Пд) на "Лаута" от 7 кръг на Първа лига.

Всичко за голямата новина от стадион "Георги Аспарухов" четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 2 години
Феновете на цска или Цска 48, да не пишат простотии тук в новината за ЛЕВСКИ СОФИЯ! В другата пишете колко сте "велики и Евробойци" и как сте "отнесли-размазали" - супер отбори : Липа ли бяхя-Лилия ли и особенно Пилзен! Да, класирахте се в групите-Честито. Но явно страх витае на Армията? Към анонимника долу- забравих 7:1 и 8:0 от Ловеч. Със здраве.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тотомафията на Герена е вече в пълен състав....очакваме куриозни резултти с обръщалки и много голове.....
18
10
 
4
 
! Отговори
синя мъка и яд преди 2 години
Ало с това 7:2 ще си циклите още 100 години и то мач след като ЦСКА 3 дена преди този мач имаше тежък мач в ЕКТ. Ако си представите, че вместо да играе ЦСКА 220 мача в ЕКТ и играчите на ЦСКА не играеха в големи отбори в Европа, а си играйкаха по 2 мача на година с уефски-спартак с играчи като Ицо Стоичков, Емо Костадинов, Стойчо Младенов, Любо Пенев, Трифон Иванов, Мартин Петров и Стилиян Петров какво ги чакаше динамо-пощенец поне дузина загуби с 7,6,5 гола разлика. 260
17
6
 
3
 
! Отговори
Идва преди 2 години
идва с лески и ще има 7-2 ама с обратен знак. ЦСКА е бил нещастниците няколко пъти с 5-0 и това че ЦСКА са били на сватба предния ден и са били пияни, оттам сте извадили късмет.
16
3
 
7
 
! Отговори
Барзов преди 2 години
Жалко за Мъри... Само ще очернят легендарния футболист и треньор. Поне в последните години до какво се докоснат сините все виновно се оказва... все им е причина .. все не им е достатъчно... А трябваше да минат през чистилището на другата лига и да излязат възродени и силни каквито са били винаги ....
15
8
 
7
 
! Отговори
Левски Европейски преди 2 години
Много грух%тене настана пред банята? Забравихте кви нещастн*ици бяхте с Лилепая ли бяха 1 кръг, бяхте се наа*кали при дузпите! Бусато ви вади вече 3 г. в Европа дузпите, само късмет не става! И с Виктория там и тук знаете как ви спаси вратаря! А бъдете малко реалисти, не вирете много глави, че иде ред на цска и отново 7:2!! Всеки да си гледа отбора.
14
2
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
После да не плаче че е останал без заплата
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кауня ми донесе добри пари от залози срещу България като треньор. Сега ще ми донесе и като "Врачка" в Уефски. А Гостите от Подуяне да си бяха започнали на чисто от селските групи (няма да ги сравнявам с Глазгоу Рейнджърс който ги знае цял свят) ..............сега пак горкият счетоводител ще е виновен за некадърниците. П.С. ***!? Забравихте как Наско си свали гащите пред сектор "Б" и си показа широката дупка на *** да и се любувате. А на гърдите му пишеше ВИС-2.
12
0
 
14
 
! Отговори
тТт преди 2 години
Не е до треньор ситуацията в Левски! До ръководство, а от тук - и до играчи е. С тези играчи - толкова, с това ръководство - толкова.
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До нова година ще бъде разкрит и съблечен ритуално
10
4
 
10
 
! Отговори
ЦСКА-р преди 2 години
Мъри е всеотдаен , готин , защо идва в блатото ?
9
4
 
10
 
! Отговори
гол след гол преди 2 години
живея точно до стадиона пък не виждам нито чувам радост . милионера собственик наско , си измисля емоции .
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5Вие не играхте в Шампионската лига, а присъствахте и гледахте как другите играят и ви бият като маче у дерек.
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, тъкмо ще се разкрие колко е способен прехваленият Мъри!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодор Симов е много по-добър вариант, ама тия на Герена не ги узряват тия неща.
5
5
 
14
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Информацията не е достоверна. Все още предстоят финалните преговори и Мъри не е казал да. Преписвате медиите като папагали и тиражирате лъжи.
4
8
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Лесни с п р о с т а к пак ще се позорят на картинг-пистата. Честито на пловдивчани още отсега.
3
13
 
20
 
! Отговори
ЦСКА преди 2 години
"синята" приказка в групите на Шампионската лига....... 3 загуби и 19:0 голова разлика
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След време, когато и Мъри се провали с Левски, съвсем ще се отчаят левскарите.Те го чакат, все едно е Моуриньо и Зидан, взети заедно.В Левски, ако ще и Гуардиола и Клоп, в екип да дойдат, пак няма да го оправят.Там, нещата са сбъркани кардинално.
1
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
след 13 години - ццццц. А до тогава?

Спонсорирани публикации