Михайлов победи Бербатов за шеф на БФС, разликата - минимална

11 гласа разделиха двамата претенденти
Обновена: 12 окт 2021 17:25 | 12 окт 2021 16:53, Александър Попов
294
Михайлов победи Бербатов за шеф на БФС, разликата - минимална
Снимка: БГНЕС

Борислав Михайлов е новият стар президент на българския футбол.

480 делегати пуснаха своя глас за избор на президент на БФС, като 1 от тях е недействителен.

241 души са подкрепили Борислав Михайлов, докато за основният му опонент - Димитър Бербатов, гласуваха 230 души.

8 гласа е получил третият претендент Христо Порточанов.

Така, Михайлов ще започне пети мандат начело на родната централа, след като пое упрвлението за първи път през 2005 година.

Преброяването продължи по-дълго от очакваното, а гласуването приключи около 16:00 часа. Михайлов постигна и първа победа на президентските избори в БФС по толкова инфарктен начин, след като досега убедително печелеше на предишните конгреси за избор на ново ръководство.

Шестима кандидати за президент на Българския футболен съюз бяха допуснати след прекратяването на мандата на Михайлов по-рано по време на конгреса – Михайлов, Бербатов, Христо Христов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. Христов и Захариев се отказаха още при десетминутните им изказвания, а Дражев при самото гласуване.

„От резултата съм изненадан, конгресът мина като конгрес. Неприятен за мен резултат. Има спорове или дали да има балотаж, но те обявиха, че е спечелил – трима не са гласували от 480 делегати“, сподели Христо Порточанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, скоро няма да има футбол в Бг.
208
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо пак гласуваха за наглия дъртак.
207
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя яко драпа за поста, сигурно му текат милиони от там. А БГ футбола си е супер дъно. Не мога да разбера, за какво им дават такива големи заплати, като реално нямаме никакви успехи в този спорт.
206
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро отбори от предмети като камъни и кашони ще смазват националния ни отбор с 15 на 0 за кашоните! И пак ще има извинения от рода: вражеския отбор не се изморява защото не мърдат, но въпреки всичко късмета е бил с тях и затова са вкарали 15 гола на нашите звезди които гордо са се борили, но пак са паднали!
205
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От десетки години българското порно наречено ритнитопка е като конкурсите ни за красота: печели *** с най дашния спонсор и най дълбоко гърло! Затова и когато се наложи отборите ни да играят срещу селския отбор на Горно Нанадолнище от Уганда им пръскат манерките! Направо да се забрани ритнитопката със закон и да се спасим от предстоящите резили като "голяма победа" като загуба от националите на Науру които са палми защото там няма население!
204
0
 
19
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Кокала лесно се не дава...и е голям, колко хора храни доволно предоволно.Срока за шеф на БФС трябва да бъде за два мандата,после става закрепостяване...
203
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БФС е огледален образ на цялата ни държава и българска политика.Всички недоволстват от БФС и Боби Михайлов , но като им дадат малко парици пак гласуват завалиите за него и за старото.Ей това е и на парламентарните избори. ГЕРб оглозтаха държавата,оядоха се до насиране и народа *** при малко парици / с любезното съдействие на цялата държавна администрация,която е издържана на гърба на данакоплатците/ отива и гласува за ГЕРб и прос.така Борисов.Ами *** народ заслужава си съдбата.
202
3
 
10
 
! Отговори
до 219 преди 2 години
руския *** да мълчи...защото точно Тиквата и Боби Михайлов, Доган и Местан, Сидеров и Каракачанов--всички са продукт на ДС и комунистите....
201
0
 
4
 
! Отговори
Браво Боби! преди 2 години
Да не забравиш да почерпиш, не забравяй че парите идват от уефа и фифа, няма да се стискаш!
200
0
 
7
 
! Отговори
всеки народ си преди 2 години
заслужава съдбата....и най - лошото на нашия народ е премиряването с всичко.....Примиряваме се с комунистите, после с корупцията, след това с Тиквата....Примиряваме се с това да ни обиждат и крадат, да наглеят и да правят геноцид над народа. Точно затова и подлага Меркел крепеше и до днес Тиквата. Народът ни е ....както казваха гърците на демострациите си....ние не сме българи.......И сега на изборите...пак ще кажат не ме интересува... не те интересува съдбата ти,на твоите деца и родители...
199
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сирака какво каза? "Няма да предам 40-годишно приятелство!". Друго очаквахте ли бе? Сега пак цъкате с език, и се надъхвате, но на кого? Всичко в тази държава, колкото и да не си го признаваме, се опира до "приятелство", "роднина", "познат". Така е във футбола, така е и в политиката, и въобще във всичко, в тази т. нар. "държава".
198
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега големите "мъжкари" от агитките, които сте големи "мма" "бокс" и други, освен в грабежи, разпространение, побой и т.н, вземете докажете какви мъже сте и изметете собствениците на отбори, до един, барабар с Перукан! Така и така футбол е нямало скоро, очевидно няма и да има още дълго време, ако така продължава. Но забравих, че това са и ваши шефове ?
197
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Заслужават си го, като гласуват за него. Наглееше и ще продължава да наглее и краде. То никой не се стряска, че мошеници, които са и грубияни, крайно безцеремонни, имат властови позиции и не ги губят. Сикаджията Бойко нали си се преизбираше така с купуване на гласове и с това, че зависимата администрация всеки път си гласуваше за ГЕРБ и ще продължава да си гласува. Футболните шефове са така зависими от Боби Михайлов и му се подмазват.
196
1
 
27
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Мафия. Перуката пак ще се надува. Футбола загина окончателно
195
24
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Бербатов предаде националния отбор на България и не става за шеф на БФС.
194
0
 
12
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Значи народа пак няма да ги гледа, затъваето продължава още много години
193
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По-скоро е показателно че половината отбори са там не да развиват футбол, а да правят схеми покрай него. Другата половина искаха да развиват футбол, но ще трябва да почакат още 4 години. Че преди най-добрите национали си завършваха кариерите в отбори, които на сегашните са връх в кариерата. Всички които подкрепиха Михайлов явно прецениха, че трохите,които взимат сега са им достатъчно и не искат да мечтаят как може от тяхната школа да изскочи следващият Меси.
192
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нееееееееееееее
191
1
 
34
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Боби Перуката трябва да довърши делото си-все още не сме паднали от Фарьорските острови!
190
0
 
22
 
! Отговори
Мафията вън преди 2 години
С мафията на Перукан няма футбол