Михайлов победи Бербатов за шеф на БФС, разликата - минимална

11 гласа разделиха двамата претенденти
Обновена: 12 окт 2021 17:25 | 12 окт 2021 16:53, Александър Попов
294
Михайлов победи Бербатов за шеф на БФС, разликата - минимална
Снимка: БГНЕС

Борислав Михайлов е новият стар президент на българския футбол.

480 делегати пуснаха своя глас за избор на президент на БФС, като 1 от тях е недействителен.

241 души са подкрепили Борислав Михайлов, докато за основният му опонент - Димитър Бербатов, гласуваха 230 души.

8 гласа е получил третият претендент Христо Порточанов.

Така, Михайлов ще започне пети мандат начело на родната централа, след като пое упрвлението за първи път през 2005 година.

Преброяването продължи по-дълго от очакваното, а гласуването приключи около 16:00 часа. Михайлов постигна и първа победа на президентските избори в БФС по толкова инфарктен начин, след като досега убедително печелеше на предишните конгреси за избор на ново ръководство.

Шестима кандидати за президент на Българския футболен съюз бяха допуснати след прекратяването на мандата на Михайлов по-рано по време на конгреса – Михайлов, Бербатов, Христо Христов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. Христов и Захариев се отказаха още при десетминутните им изказвания, а Дражев при самото гласуване.

„От резултата съм изненадан, конгресът мина като конгрес. Неприятен за мен резултат. Има спорове или дали да има балотаж, но те обявиха, че е спечелил – трима не са гласували от 480 делегати“, сподели Христо Порточанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Венци , любимеца на супер-умния БГ народ , каза че Перукан е спечелил напълно честно! Щом бат Венци го каза - значи е точно така!
188
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията на ДС е превзела цялата държава. Икономическата власт , приватизационни предпрятия - всичко е техно. И сега - 27 ДС ченгета в щаба на Фигуранта, в бсп, абв - ДС колкото искаш. Купили са и Футбола барбар с президента му.
187
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби Михайлов успешен? Нямаме нито едно класиране на голямо първенство, нямаме нито един читав стадион, детско-юношеския футбол е в окаяно състояние, нямаме треньори, нямаме методици, нямаме подготвени тактически треньори, които да обучават младите, и за капак все по-малко деца се интересуват от футбол, камо ли да започнат да тренират. Ама то за какво да тренират, само да плащат такси и накрая да бутнат детето на еди-кой си. Та за 16 години - сме на дъното по всички показатели.
186
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да е успешен президент на БФС би трябвало да прояви малко скромност 16год. начело на БФС, преди това години наред беше вицепрезидент на Иван Славков.Нормално е да се оттегли и да даде път на други хора .Явно службичката си е добра ,а Боби си е типичен Ганьовец и ще се стреми да изкара до пенсия!
185
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е никаква победа. Ако преброят отново бюлетините може победителя да се окаже Бербатов.
184
0
 
38
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Фалшива перука, фалшив футбол!
183
1
 
32
 
! Отговори
мак преди 2 години
Несменяем и вечен. Толкова години на поста, а бг футбол не мърда напред. Май има материална изгода да се държи със зъби и нокти.
182
3
 
18
 
! Отговори
Перуката преди 2 години
Наздраве на всички будали които мислят че в България може да се промени. Тук всичко е точно. Корупция навсякъде корупция. 14.11.2021. България трябва да победи
181
4
 
28
 
! Отговори
ДПС Боби преди 2 години
Щом перуката остава това е пропаднала система със смотан *** народ всичко това е корупция и нищо друго. Няма да се оправи България заради такива *** които 16 години съсипаха всичко . Това е и държавата ни. Дано на 14.11.2021 година да променим държавата ни и такива като перуката да влезнат в затвора.
180
2
 
23
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Ама как ще се напие Боби днес, ехаа !
179
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията ГЕРБ-ДПС е превзела цялата Държава. Излезте и гласувайте на 14.11.Да си върнем Държавата.
178
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквато държавата, такъв и футбола, важна е далаверата, футбола няма значение и резултатите го показват. Това ръководство се доказа като много лошо. Трябва промяна.
177
1
 
28
 
! Отговори
. преди 2 години
Продажници, по колко ви плати тази мишка и какво ви обеща.
176
1
 
51
 
! Отговори
. преди 2 години
За пореден път Михайлов показа колко е корумпиран БФС .Няма как по честен начин да се избере пияница която не хае за Българският футбол - това и децата го знаят.Позор.
175
1
 
32
 
! Отговори
Ванина преди 2 години
Поредно доказателство за корупционните практики, ширещи се в милата ни държава. Манипулиран избор, продължаващи далавери. Жалко, че Бербатов се върна в България.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "когато зависи нещо от него пак си избира тея които го мачкат" - абсолютно никой не избирам шото избор няма. А ако си мислиш, че нещо зависи от теб и избираш, си страшен балък.
173
12
 
8
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Евала, старите муцуни пускат кокала когато те решат, а не когато някой с жълто около устата тръгне да им ги взема.
172
1
 
31
 
! Отговори
you преди 2 години
И да знаете , че в българското смешно първенство корупция няма.ХАХАХАХ.Голям смях с тия пияници от БФС.Призовавам всички фенове да бойкотират националния отбор.Те и без това не заслужават подкрепа заради безобразната игра и тактика на другия пияница начело на отбора.
171
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма футбол, те съюз имат
170
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе найстина ли тоя алкохолик е спечелил? Баси и футбола и спорта тогава дето го имаме.