Димитров след мача с Хуркач: Знаех, че имам сили да успея

Победата ще го изстреля със седем позиции нагоре до №21
15 окт 2021 09:57, Анисия Иванова
6
Димитров след мача с Хуркач: Знаех, че имам сили да успея
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров призна, че е бил уморен по време на двубоя с поляка Хуберт Хуркач, но е намерил сили да стигне до обрат за крайното 3-6, 6-4, 7-6(2), с което се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Индиан Уелс.

В предишния кръг първата ракета на България обърна световния номер 2 Данийл Медведев за успех в три сета, а срещу Хуркач Григор отново загуби първия сет.

„Успях да остана в мача, - каза българинът в интервюто си на корта. - Особено в първия сет ми беше много трудно да намеря играта си днес. Бях малко уморен от вчера и не чувствах, че наистина имам достатъчно време да си почина и да съм отново напълно готов, но все пак чувствах и знаех, че имам сили в себе си, за да успея. Знаех, че трябва да подобря играта си и да бъда малко по-агресивен. Започнах да чета сервиса му малко по-добре. Продължавах да опитвам и да вярвам, че ще успея и мисля, че това направи разликата", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Победата ще изстреля Димитров със седем позиции нагоре до №21 в световната ранглиста в понеделник. Нов успех ще го върне в топ 20 и ще го изпрати на първи финал от февруари 2018 година, когато спори за титлата в Ротердам.

30-годишният хасковлия говори и за това какво иска от кариерата си и живота.

„Опитвам се да се върна към добрия ритъм на тенис, да живея и да бъда без болка с тялото си. Събуждането и усещането, че тялото ми е там, ми дава увереност. Наистина се наслаждавам на ежедневието си“, обясни Григор.
Той коментира и следващият си съперник Камерън Нори от Великобритания, с когото ще се срещне в събота вечерта.

„Изобщо не съм изненадан да видя Камерън на полуфинал. Той изигра страхотни мачове и е много опасен и хитър опонент. Няма да ми бъде лесно срещу него“, заяви Димитров.

Димитров и Нори имат един мач помежду си, като победата е за британеца – на Мастърса в Маями по-рано тази година. Полуфиналният им сблъсък ще се изиграе в събота, а тази вечер другият полуфинал ще бъде определен от спечелилите двойките Николоз Басилашвили – Стефанос Циципас и Тейлър Фриц – Александър Зверев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Дано успее да се възстанови за следващите мачове !!!__И да запази тази шампионска нотка , която го владее в момента !!!
3
3
 
11
 
! Отговори
Сиси преди 2 години
Хем убавец симпатяга, хем добър с ракетата.... Май от мъжете само той остана да радва, че само жени биткаджийки, е и гимнастичките ни радват в последно време. Давай сладур Лолита ще чака за празниците да я водиш някъде..... Блазе и.... Давай Гришка !!!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво е това жалко турнирче? Що не дойде в нашата кръчма зад блока да се пробва на турнира по белот дето сяка седмица го правим? Ще си тръгне с подвита опашка към Аскюу
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига ще съсипа петъка на завистливите ***

Спонсорирани публикации