Драгомир Петров загуби от румънеца Тудор Потороака след допълнителен рунд

Двамата изиграха много динамичен мач в категория до 70 кг
Обновена: 4 дек 2021 23:10 | 4 дек 2021 20:53, Анисия Иванова
Драгомир Петров загуби от румънеца Тудор Потороака след допълнителен рунд
Снимка: Boec.bg

Тудор Потороака (Румъния) победи Драгомир Петров (България) във втория мач от картата на международните професионални галавечери SENSHI 10.

Двамата изиграха много динамичен мач в категория до 70 кг по правилника на KWU Full Contact, който можеше да бъде отсъден и в посока на българина. Съдията на ринга бе легендарният боец от близкото минало – Алберт Краус.

Ето и как се разви мачът:

Добро начало на румънеца, който наниза няколко удара, но все пак повечето бяха в ръкавиците на Драго. Петров заби хубав ляв лакът малко след това. Двамата потърсиха клинча и след това мачът се поуспокои за известен момент.

В средата на рунда Петров заби добър ляв прав, последван от кроше. Съперникът му отговори с десен прав. Драгомир заби хубаво дясно кроше в целрта, а след това Потороака за малко да го изкара от ринга в устрема си. Румънецът завърши силно първия рунд с финална серия, видимо ядосан от развръзката.
Българинът отвори частта с комбинация десен-ляв в целта, а след малко заби хубаво ляво кроше. Минута след началото лоу кик видимо заболя съперника на нашето момче. В средата на рунда по-чистите удари бяха за Драго, съобщава Boec.bg.

Двамата се хвърлиха здраво с всички сили и зачестиха клинчовете. Те обаче работиха в тях, а не си почиваха. Петров завърши рунда с ляв хайкик в главата на Потороака.

Зверска размяна в началото на третия рунд, след която Драгомир разклати румеца с ляво кроше с акцент. След това Петров започна да трупа преднина срещу видимо ранения си съперник. Тудор падна на земята, но не му беше отброен нокдаун, защото беше след избутване във въжетата. Българинът заби коляно в последните 30 секунди и не позволи на съперника си да помисли за обрат. Миг преди гонга Петров вкара ново чисто коляно, като за финал.

В този момент обаче дойде изненадващо решение, наглед българското надмощие, че ще има още един четвърти рунд. Румънецът успя да възстанови и започна по-силно допълнителната част. В устрема си обаче Тудор изрита съперника си в областта на слабините, а отброяването на Краус видимо ядоса публиката. Драгомир излезе разярен и афектът му повлия на играта. Вкара се в най-дългата размяна за целия мач, самият той нанесе много тежки удари, но и получи такива. В поледните 20 секунди след трето тежко коляно Петров прати в нокдаун съперника, който застана безпомощно на колене. След като се справи с отброяването, румънецът отнесе още два тежки удара затиснат в ъгъла на ринга.

Явно всичко това обаче не беше достатъчно и съдийската колегия край ринга бе видяла победа за Тудор Потороака от Румъния, който вдигна високо пояса на SENSHI.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации