Лудият Макс успя: Верстапен е шампионът във Формула 1

Битката се реши в последната обиколка
12 дек 2021 16:52, Нели Христова
58
Лудият Макс успя: Верстапен е шампионът във Формула 1
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен от Ред Бул изпревари в последния възможен момент Люис Хамилтън от Мерцедес в заключителното състезание за сезон 2021 във Формула 1 и така нидерландецът ликува с титлата тази кампания.

Макс тръгна първи на пистата "Яс Марина" в Абу Даби, ОАЕ, но веднага след старта Хамилтън изпревари Верстапен. Нидерландецът контраатакува на първия завой, стигна се до лек удар между двата болида. Хамилтън пък излезе от пистата и получи зелена светлина от стюардите да си върне първото място извън състезателната линия, така още на втората права на пистата Люис се озова на близо 2 секунди пред Макс.

При първото влизане в бокса за смяна на гуми на болидите, Серхио Перес, съотборник на Верастапен в Ред Бул рискува и остана на пистата. Перес съумя да забави Хамилтън, а Верстапен се доближи до Люис. Хамилтън обаче изпревари мексиканеца и излезе на първа позиция.

Люис събра солидна преднина и изглеждаше, че ще триумфира. Катастрофа на друг състезател обаче предизвика влизане на кола за сигурност малко преди края на състезанието. Преднината на Хамилтън се изпари, а Верстапен дори съумя да смени гумите на болида си. Колата за сигурност се прибра в бокса преди последната обиколка, а в нея Макс не остави шансове на Люис, изпревари го и ликува като победител в днешното Гран При и като шампион на Ф1 за 2021-а.

Преди този старт двамата пилоти бяха с равен точков актив. Хамилтън остава със 7 титли, толкова има и легендата Михаел Шумахер (Германия). Мерцедес спечели титлата при конструкторите този сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
На Хамилтън не му помогна и гей_ската каска , която сложи откакто Никол го заряза.
34
1
 
4
 
! Отговори
Max преди 2 години
Това е състезание което ще се помни цял живот.Едва ли нещо подобно ще се случи скоро.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да е имало уговорка за инцидент, никой не е виновен на Х - Шерцингеров,че холандеца го изпревари!! Като не умее да се защитава,титлата му се изплъзна! И как при следващ ляв завой ще атакува отвън? Пълен аматьор е пусикет без боллс :Д
32
3
 
1
 
! Отговори
До БГ "Журналис преди 2 години
Поднасяйте коректно инВормацията.Верстапен се произнася като Ферстапен на Нидерландски / Холандски. За справка вижте как са писали името на баща му вашите колеги преди 15г.Честита победа.
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макс сложи меки гуми, а хами беше с твърди на 40 тура. И бавно развиващ да си, ще го изпревариш. Определено нито макс, нито редбул бяха на ниво днес. Титлата отива при по недостойния тая година. Както като пилот, така и като държание. Видяхме предното състезание , как макс умишлено предизвика инцидент само и само да печели. Това ,ще му остане на името завинаги.
30
4
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
заслужи си го !!!! браво!!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте ми и на мен Мерджан и дамо вижте колко титли ще спечеля :)))
28
9
 
14
 
! Отговори
Дилдо преди 2 години
Напълно заслужена титла за Макс, черничкия реве в момента сигурно
27
9
 
4
 
! Отговори
ЕШК преди 2 години
победителя е ТОТО ВОЛФ той не позволи на ХАМИЛТЗЗЗЬЦЖББНММ,,../победителя е ТОТО ВОЛФ той не позволи с решенията си на ХАМИЛТЪН да вземе осма титла и да е по добър от ,,големия'' Шумахер.
26
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макс е много далече от класата на Хами. Мога да кажа,че мерцедес просто сами се победиха тая година. Бяха класа над редбул. Макс е праволинеен 1ви грид, първо място...
25
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес верстапен беше слаб. Слаб старт, Слабо каране , слабо темпо на ребул. Само късмета или уговорка с по Слаб отбор да стане тоя късмет ... им помогна. Като цяло Хамилтон беше по добрия през цялата година. Много пъти се налагане да се бие сам , да кара от задни позии , да прави феноменални състезания. Определено една от нечестните титли.
24
2
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
КАК СА ЗАЛОЗИТЕ????-ХАХАХАХАХАХАХАХХААХ ААААААААААААААА
23
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори не съм чувал за тоя Хамилтън. Сигурно е подставрно лице от някое гето. Браво на Верстапен, добро каране! Най великия за всички времена е Михаел Шумахер! Поклон!
22
16
 
9
 
! Отговори
До ХА,ХА,ХА преди 2 години
Първите две титли на Хамилтън са с по слаба кола от тази на Ферари. След това имаше и по слаба кола, сравнен с Фетел. Само че Фетел няма топки!
21
3
 
3
 
! Отговори
Падок преди 2 години
Респект за дваматаЗащо Ботас не е толкова силен като Хамилтън или Перез срещи Верстапен, Ръсел каква сила е срещо Латифи или Шимахер срещи Мазепин Просто си личи класата на големите пилоти.Само вижте един Ландо какво прави срещи РикардоАлонсо със Окон.Никога Ботас или Перез не могт да отговорят на темпото на техните съотборници респект
20
10
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 2 години
Титлите на Хакинен са отпреди ерата на Ферари и Шумахер. Аман от разбирачи!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най великия сезон във Ф1 никога не сме си и мислели че ще се реши световния шампион във последните завой. Респект и за двамата че ни дадоха таково нещо. Нека говорят че Ф1 била скучна.Жалко че правилата се променят от догодина при днешни топ 10 във една секунда
18
7
 
3
 
! Отговори
До Доктор Дулитъл преди 2 години
Мухаха,Ставал шампион с Вилньов и Хил. Двама от най смешните шампиони! Шумахер има 2 титли, тези с Бенетон. След това Ферари нямаха конкуренция, след като Фиа прецака Мерцедес с правилата за моторите.
17
6
 
7
 
! Отговори
До До 7 преди 2 години
Мда, Хам е със 7 подарени титли. Ще го сгънеш и с твоята бангия. Откачалка
16
8
 
11
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
До Анонимен 7 И как му подариха титлата бе?Като Тото Уолф постоянно казваше на Майкъл Маси какво да прави ли?Защо постоянно му викаше да пусне сейфти или да не пуска,да се изпреварва или не?Да му казва кое е правилно и кое не е.Какъв е Тото Уолф че да казва на Маси кви решения да вземе?А на всичкото отгоре се обръщаше към него с Майки вместо с Майкъл което е неуважително.Не съм очквал такова излагане от мерцедес и Тото Уолф да реве като девица за нещо да не казвам за какво.Дано сам се сетиш.