Лудият Макс успя: Верстапен е шампионът във Формула 1

Битката се реши в последната обиколка
12 дек 2021 16:52, Нели Христова
58
Лудият Макс успя: Верстапен е шампионът във Формула 1
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен от Ред Бул изпревари в последния възможен момент Люис Хамилтън от Мерцедес в заключителното състезание за сезон 2021 във Формула 1 и така нидерландецът ликува с титлата тази кампания.

Макс тръгна първи на пистата "Яс Марина" в Абу Даби, ОАЕ, но веднага след старта Хамилтън изпревари Верстапен. Нидерландецът контраатакува на първия завой, стигна се до лек удар между двата болида. Хамилтън пък излезе от пистата и получи зелена светлина от стюардите да си върне първото място извън състезателната линия, така още на втората права на пистата Люис се озова на близо 2 секунди пред Макс.

При първото влизане в бокса за смяна на гуми на болидите, Серхио Перес, съотборник на Верастапен в Ред Бул рискува и остана на пистата. Перес съумя да забави Хамилтън, а Верстапен се доближи до Люис. Хамилтън обаче изпревари мексиканеца и излезе на първа позиция.

Люис събра солидна преднина и изглеждаше, че ще триумфира. Катастрофа на друг състезател обаче предизвика влизане на кола за сигурност малко преди края на състезанието. Преднината на Хамилтън се изпари, а Верстапен дори съумя да смени гумите на болида си. Колата за сигурност се прибра в бокса преди последната обиколка, а в нея Макс не остави шансове на Люис, изпревари го и ликува като победител в днешното Гран При и като шампион на Ф1 за 2021-а.

Преди този старт двамата пилоти бяха с равен точков актив. Хамилтън остава със 7 титли, толкова има и легендата Михаел Шумахер (Германия). Мерцедес спечели титлата при конструкторите този сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
18
 
! Отговори
Доктор Дулитъл преди 2 години
Да сравняваш Хамилтън с Шумахер е все едно да сравняваш мишка и лъв! Шумахер ставаше шампион в компанията на уникални пилоти като Вилньов и Хил, а *** ингилиз Хамилтън няма конкуренти дори с половината от техните качества!
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е кой пресича пръв финалната линия. Другото е без каквото и да е значение. Ако това, ако онова ... Като бях малък мама ми казваше - Акото е мръсно и мирише!
13
14
 
7
 
! Отговори
I'm-дртиВАЙТBoY преди 2 години
Не мога да се отърва от дълбокото и тягостно усещането, че всички нас ни превърнаха в съзаклятници и директни участници в 1 доста массова конспирантивна авто-медийна постановка, защото както 7та година е КРИТИЧНА за брачното "щастие", така и стана видно, че достигайки толкова спечелени титли, F1-пилотът требе да се прости със шанса си за повече. Така се и получи в този типично ДИРИЖИРАН сценарий, и горчилката трудно може да бъде заличена с манифести, прокламации и хепи-възгласи за МаХi-то...
12
9
 
25
 
! Отговори
Ден за преди 2 години
Провал на Британската пропагандна машина !
11
10
 
34
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Да караш най-добрата кола, да работи най-добрият екип за тебе, и да не спечелиш - ей това се казва позор ! Много се радвам за "летящия холандец", браво !
10
7
 
7
 
! Отговори
Васил Найденов преди 2 години
Хонда!
9
1
 
15
 
! Отговори
До Аз преди 2 години
Това важи много повече за Хамилтон (без днес) ! Аз затова и престанах да гледам през последните години !
8
6
 
27
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
А на арабелчето колко пъти му ги подариха !?
7
6
 
15
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Пич !
6
52
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макс е добър, но му подариха титлата. Смешно се получи...
5
6
 
32
 
! Отговори
Видин преди 2 години
Честито на Макс, да почерпи Латифи защото ако не беше той Хамилтън вече щеше да е за 8 път шампион.Двама супер пилоти, който и да беше победител нямаше да е незаслужено, все пак се радвам че спечели Верстапен
4
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хамилтън е с най бързата кола най много пари наляти в нея,но Верстапен кара с таланта си за 24 г момче не е зле.
3
27
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Голям грозд на лоза!Грета Тъпунберг няма ли най накрая да забрани това безсмислено обикаляне и тровене на въздуха с безсмислено горения бензин!
2
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ме кефи повече от хипократа хами, особенно като отказа да коленичи за бляк лайф глупостите преди състезания. Църния с Яхти, формули кара ,самолети частни и реве за климата да спасява. И особенно ме кефи че не успя да бие Шуми по титли
1
22
 
10
 
! Отговори
Не се знае дали преди 2 години
от Мерцедес ще обжалват.