Щангите търсят съдействие от спортния министър заради Неделчо Колев

България изпуска втори шанс за домакинство на Европейското първенство
13 яну 2022 16:25, Красимир Ангелов
4
Щангите търсят съдействие от спортния министър заради Неделчо Колев
Снимка: БФВТ

Съдебното бавене на вписването на новоизбраната управа в Българската щанги федерация е на път да провали открилия се втори шанс страната ни да бъде домакини на Европейското първенство за мъже и жени тази пролет.

София бе определена да приеме най-силните щангисти на континента през април, но забавена документация от предишния президент Неделчо Колев принуди европейската централа (EWF) да потърси през декември друга опция. Така гръцката федерация веднага изяви желание да замести България и това бе уважено, но заради новата вирусна вълна правителството там наложи стриктни здравни мерки за тази пролет с цел да спаси туристическото лято и това явно прави невъзможна организацията на шампионата в Атина.

От родната федерация алармират, че процедурни спънки все още бавят вписването в съда на новоизбраната през месец май нова управа на Българската федерация. Това затруднява неимоверно работата на централата и я поставя в зависимост от подписите и одобрението на отстранения на изборите от Общото събрание предишен президент Неделчо Колев.

Междувременно веднага след Коледните празници се откри нов шанс домакинството да бъде все пак присъдено на България. „Отново направихме всичко възможно това да стане факт. Организационно сме ангажирали хотели, зала, спонсори, транспорт – всичко. Искахме заедно да направим нещо добро за нашите състезатели и за нашия спорт. Президентът на EWF Антонио Конфликти и генералният секретар Милан Михайлович поискаха да посетят тези дни страната ни, но визитата им се отмени поради откровения бойкот на Неделчо Колев, който прави всичко възможно да провали домакинството на България. За жалост това става възможно с прерогативите, които той все още притежава поради процедурни спънки, бавещи вече осми месец вписването в съда на новоизбраната с огромно мнозинство през месец май управа на Българската федерация“, твърди новоизбраният президент на БФВТ Ариф Маджид, който заедно с члена на Управителния съвет Кирил Панайотов задели лични средства за участието на българските национали на Световното в Ташкент през декември, където спечелихме злато и бронз.

"Не мога да проумея подобни действия, все пак над всички нас е престижът на страната и успехите на българските спортисти. Отказът да организираме така чаканото европейско първенство ощетява нашите национали в изявата им след толкова години пред родна публика, но и е огромен удар по авторитета ни в световните щанги и в световния спорт като цяло,“ каза още Ариф Маджид.

В момента надеждата на хората в щангите е новият спортен министър Радостин Василев да предприеме стъпки за разрешаване на сложния казус, което ще позволи нормална дейност в един от най-успешните български спортове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен В Париж ще ги имаколега 100%. Ако ги махнат ще е 2028 в Лос Анджелис. Но, 2023 ще има ново разглеждане и ако до тогава не са изпълнили определени условия, ще ги махнат от 2028. Това са спортове, които са на олимпийски игри от 1912 година!!!!!! Явно политиката просто е превзела тотално големите спортни форуми вече.
2
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да потърсят съдействие от архиепископ Датев Акобян.
1
3
 
1
 
! Отговори
Жертва на терор преди 2 години
Главният прокурор Гешев би ли да обясни защо има контакти с Пернишки терористи, които продължават да вилнеят с пълна сила от името на Гешев и МВР Перник! Името на терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник дали говори нещо на "Господ" Гешев!?

Спонсорирани публикации