МОК с препоръки за участниците в Пекин 2022

БОК не предвижда официални изпращания на членовете на делегацията
28 яну 2022 16:39, Красимир Ангелов
5
МОК с препоръки за участниците в Пекин 2022
Снимка: БГНЕС

Международният олимпийски комитет (МОК) публикува допълнителни препоръки за всички заминаващи спортисти, които ще вземат участие в Зимните олимпийски игри в Пекин.

Надпреварата в китайската столица ще се проведе между 4-20 февруари. В тази връзка БОК не предвижда официални изпращания на членовете на делегацията, съобщиха от олимпийския ни комитет.

Ето целият текст:

"От 27 януари спортистите започват да пристигат в Пекин, за да преследват мечтата си да се състезават на олимпийските игри. Това е моментът, за който всички работим през последните седем години.

В същото време пандемията причинява нарастващ брой случаи на Омикрон по целия свят. За да се справим с тази ситуация и да защитим нашите домакини в Китай, Международният олимпийски комитет (МОК) актуализира своите препоръки за делегациите, пътуващи за Игрите. Целта е допълнително да се намали рискът от заразяване с Covid-19 преди заминаване и по време на пътуването ви, както и потенциалът да го предадете на вашите спътници.

От една страна, има редица положителни случаи, идентифицирани при пристигането. От друга страна, тези цифри намаляват значително в затворения цикъл, което показва ефективността на мерките, прилагани в Китай.

Това означава, че всеки участник в свой интерес трябва да се увери, че пътят му до Пекин е безопасен, за да може да пристигне в този изключително безопасен затворен цикъл. Никой не трябва да рискува да се постави в ситуация, в която е изправен пред карантина поради положителен тест при пристигането. Освен това всеки положителен случай води до ограничения за лицата, които са идентифицирани като близък контакти.

Затова ви молим да следвате допълнителните препоръки, изложени по-долу, които надграждат всички контрамерки и препоръки, които вече са в сила:

1. За всяко движение в дните преди заминаването, включително в обществения транспорт или на летището, моля, носете маска (KN95, N95, FFP2 или еквивалентен стандарт за защита), дори ако това не се изисква на местно ниво.

2. При възможност се самоизолирайте за 5 дни преди заминаване. Ако не, избягвайте поне всички несъществени контакти за същия период.

3. Организирайте самотестове, които да използвате ежедневно между окончателния PCR тест и заминаването.

4. Ако е възможно, направете доброволен допълнителен PCR тест няколко часа преди заминаването, като резултатите да ви бъдат предоставени преди да се качите на полета си за Пекин.

5. Въпреки че са положени големи усилия за ограничаване на броя на делегациите на място в Пекин, се препоръчват всякакви допълнителни усилия за определяне на роли и функции, които могат да се изпълняват дистанционно. Въпреки че това би представлявало промени в последната минута, все пак може да промени рисковия профил както на индивидуално, така и на колективно ниво.

Всяка потенциална инфекция, която може да бъде идентифицирана преди качване на самолета, ще допринесе значително за опазването на вас и всички участници в Игрите“.

Още новини преди старта на Зимните олимпийски игри четете в Gol.bg
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чуждестранни спортисти се оплакват, че единственото нещо за което ги инструктират е да не се говори за човешките права в Китай и корона вируси. Спорта е забранена тема в тези инструктажи
3
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Мафията от МОК се загрижила за най-принципната и порядъчна държава на света! Смешни са! Да дадат съвети на Вашингтон,че около Белият дом няма ден без изнасилвания,грабежи,рекети,изнудвания и всякви други психарии.Напред,Китай!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С две думи МОК им препоръчва: Бъдете разумни!
1
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога най-сетне ще изолираме този комунистически коптор Китай от останалата част от света? Там права на човека няма, 2 милиона са в концентрационни лагери, всички зарази идват все от тях, кога най-сетне ще разберем, че последното хубаво нещо излязло от Китай е барута. От тогава вече все чуми, зарази, комунисти, шпионаж, войни, оловни бои, замърсяване на околната среда итн.