45 нови случая на COVID са установени на игрите в Пекин

Обновена: 5 фев 2022 17:43 | 5 фев 2022 15:47, Анисия Иванова
10
45 нови случая на COVID са установени на игрите в Пекин
Снимка: БГНЕС

45 нови случая на ковид са установени сред олимпийския персонал и спортисти вчера - деня, когато бяха открити 24-ите зимни олимпийски игри в Пекин, предаде Ройтерс, като се позова на организационния комитет.

26 от новозаразените са хора, които са пристигнали на летището. Сред тях са 20 спортисти и представители на олимпийски отбори. Останалите 19 са в "затворения балон", в който е изолиран персоналът на игрите. Девет нови случая на местно предаване на ковид са били регистрирани вчера в континентален Китай (без Хонконг и Макао) - с три по-малко от предния ден, съобщи по-рано днес Националната здравна комисия, цитирана от агенция Синхуа.

Един от тях е в столицата Пекин, която е домакин на 24-ите зимни олимпийски игри. Китайските власти предприеха сериозни мерки, за да овладеят разпространението на заразата преди започналия вчера голям спортен форум. Шест нови случая на ковид са били отчетени в провинция Гуандун и два - в град Тянцзин.

Националната здравна комисия съобщи и за 18 случая, привнесени от чужбина. 129 пациенти с ковид са регистрирани като оздравели вчера. На лечение в китайски болници остават 1571 човека. От началото на пандемията в Китай, с население от около 1,4 милиарда души, са потвърдени само малко повече от 106 хиляди случая на ковид. Броят на починалите в страната остава непроменен повече от една година - 4636.

Още за зимната олимпиада в Пекин - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
Статистиката от Китай се нарича ... стъкмистика
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пекин е домакин на 24-ите зимни олимпийски игри и е единственият град в света, който е организирал и провел и летни и зимни олимпийски игри.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То останаха ли състезатели да участват вече
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайчетата са голяма работа имат по 20тина случаи на ден но въпреки това има 1500 човека в болница, направо са уникални.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичат да гълтат..... букви.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали са набодени кат бройлери ?

Спонсорирани публикации