Челси победи Палмейрас и стана световен клубен шампион

"Сините" от Лондон се наложиха с 2:1 след продължения
12 фев 2022 21:50, Красимир Ангелов
7
Челси победи Палмейрас и стана световен клубен шампион
Снимка: БГНЕС

Челси победи Палмейрас с 2:1 след продължения във финала на световното клубно първенство, игран в Абу Даби. Така европейският първенец за първи път в своята история застава на върха на света.

Началото на срещата беше много динамично и двата отбора се впускаха в бързи атаки, но така и не създаваха нещо опасно.

Челси напълно заслужено откри резултата десетина минути след подновяването на играта. Калъм Хъдсън-Одой се впусна по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Ромелу Лукаку реализира безпощадно с глава.

Пулишич би покрай вратата, а след час игра Дуду шутира в обсега на  вратаря Менди. С тази разлика, че реферът Крис Бийт реши да разглежда ситуацията на повторение и видя игра с ръка на Тиаго Силва. Рафаел Вейга застана зад топката и реализира дузпата.

Хаверц и Пулишич бяха неточни, а не след дълго дойде и краят на добавеното време. Така срещата влезе в продължения и в 99-ата минута напречната греда спаси бразилците при удара от движение на Пулишич.

В 115-ата минута Луан игра с ръка в наказателното поле на Палмейрас след удар на Аспиликуета и логично реферът посочи бялата точка след нова помощ от VAR. Героят от финала на Шампионската лига за 2021 година Кай Хаверц пое отговорността и не сбърка, намирайки левия ъгъл - 2:1!

Всички подробности за триумфа на Челси четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още нещо благодарим за уважението което проявихте през тия години задето съм бил лоялен клиент госпожо Бончева а ще пиша дотогава докато разберете че на мен не ми пука и съм с правата си
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мразя да ме правят на *** в Булсатком Ловеч бъдете здрави
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже ми казаха че да пиша и да не пиша се тая мие за сателита които съм предплатил.Държа да уведомя Кремена Бончева че които се е заял добро нее видял аз няма тя на борсата
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посредствен клуб с женското ими 4елси