Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната

Той е на мнение, че Западът трябва да принуди страната да преговаря
26 май 2022 07:00, Нели Христова
279
Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната
Снимка: БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията, което предполага позиция, срещу която огромното мнозинство украинци са против, съобщава The Washington Post, цитирайки The Daily Telegraph.

Кисинджър също така е призовал Съединените щати и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това може да влоши дългосрочната стабилност на Европа.

След като е посочил, че западните страни трябва да не забравят значението на Русия за Европа и да не бъдат "пометени" от моментните настроения, Кисинджър също е настоял Западът да принуди Украйна да приеме преговори със "status quo ante" или предишното състояние на отношенията.

"Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво", е заявил бившият американски държавен секретар.

По думите му продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия.

Украинският президент Владимир Зеленски подчерта, че част от условията му за влизане в мирни преговори с Русия ще включват възстановяване на границите преди нахлуването.

Коментарите на Кисинджър идват, когато световните лидери казват, че руската война в Украйна е поставила под въпрос "целия международен ред".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза на световните лидери в Давос, че войната е не само "въпрос на оцеляването на Украйна" или "въпрос на европейската сигурност", но и "задача за цялата глобална общност".

Тя осъди "разрушителната ярост" на руския президент Владимир Путин, но каза, че Русия може един ден да си върне мястото в Европа, ако "намери пътя си обратно към демокрацията, върховенството на закона и зачитането на международния ред, основан на правила... Защото Русия е наш съсед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
10
 
17
 
! Отговори
Рубльов преди 1 година
Този из...фял чичка дали си спомня как е започнала Втората Световна? Има една незабравима фраза от "Кръстникът": "Ако го бяхме спряли навреме, нямаше да започне войната". Визирайки Адолф Шикългрубер.
131
7
 
25
 
! Отговори
redordead преди 1 година
подобно "мирно" решение, в ущърб на украинците няма да е ок - формално може и да приключат военните десйтвия, но Русия ще има за съсед хора, които ги мразят и в червата си - тогава паравоенни формиоривания могат да минат на партизанска и терористична война - кеф ти да взривят мол, кино, театър - за Украйна трябват сериозни решения, които да бъдат подкрепени от всички държави. Ми то ако сега ддадат на Путин всичко - утре пак ще си поиска...че иначе ще почне да разрушава...
130
8
 
8
 
! Отговори
до 137 преди 1 година
Кой заповядва на Русия пък сега?Увеличиха си стандарта 20 пъти благодарение на нефт и газ.Агент Путин иска да остане в историята като император Путин. Това е проблема.
129
7
 
12
 
! Отговори
До Анонимен - 140 преди 1 година
Така е Половинчатите решения дават половинчати резултати. За справка - Ивицата Газа. Там от 50г все се взимат половинчати решения. Ако Евреите просто бяха изселили всичките *** от Палестина преди 50г сега щеше да е мир, ако мюслитата просто бяха се били с Израел до окончателна победа и разтурване на Израел сега щеше да е мир. Но се взе половинчато решение "за да се намалят жертвите" за момента, което доведе до 2000 пъти повече жертви през последните 50г. Не трябва да се прави с Украйна това!
128
13
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Деменцията го е хванала вече.На дърти години да се изложиш.Е колко земя да му дадат ,че руснаците да не да немат земя.А стига глупости от дърти старчета.
127
16
 
11
 
! Отговори
помня афганистан преди 1 година
Как СССР, много по - мощен от днешна Русия, го завладя и след десетина години позорно избягаха....А помнете ми думата---УКРАЙНА НЕ Е АФГАНИСТАН! ТЕЖКО ИМ ГОРКО НА РУСНАЦИТЕ....
126
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече го пробваха. Отстъпиха пред агресора. Дадоха Крим, сключиха Минските споразумения, според които те нямаше да атакуват Донбас и Луханск, а в замяна ония щяха да се демилитаризират. Резултата ония вкараха танкове и БТР-и от Русия и се окупираха още повече и съответно Украинците не спряха да ги атакуват. Тая война ще свърши, когато една от двете страни бъде победена окончателно. Колкото повече опитваме с половинчати решения толкова повече я продължаваме излишно!
125
12
 
18
 
! Отговори
до 135 преди 1 година
Може и да е бил умен, но сега....Да даваш чужда територия с надежда, че психично болния ще се укроти---това е като да храниш псето и да се надяваш, че следващия път няма да ти отхапе ръката....
124
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали взеха Крим... това помогна ли ?Утре и Варна ще поискат.
123
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реваншизмът, опитите за омаловажаване и изолиране на Русия, доведоха нещата до тук. Русия е само потърпевш на двойните стандарти запада. Иска петрол и ресурси, а се опитва да заповядва. Не, не. С Русия не става така. Или Русия ще бъде равна с тях или те ще бъдат равни с Русия. Пък, ако искат.
122
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя филм го играхме! 8г се отказваха и накрая пак война. Трябва войната да бъде оставена да продължи до пълна победа на една от страните. Само тогава може да има траен мир. Или Украйна да си върне изцяло откраднатите територии, или цяла Украйна да бъде завзета, населението избито или насилствено порусчено и разселено из сибир. Това са начините тази война да приключи и да се стигне до мир. Иначе ще е като Северна Осетя или ивицата Газа - десетилетия се стрелят без признаци за мир!
121
8
 
33
 
! Отговори
Че преди 1 година
Хенри Кисинджър - ЕДИН ОТ НАЙ-МЪДРИТЕ ПОЛИТИЦИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ!!! Когато беше в България в началото на 90-те. Си платих да отида на неговата лекция - едни от най-полезните 3 часа в живота ми. И до последно ще помня неговите думи - "Вие в България няма скоро да имате демокрация, защото нямата традиция за демокрация. И всички демократични движения(партии) в следващите години ще са функции на БКП. Както видяхме точно така стана.
120
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе щом и най-дъртият рептил клекна,значи говеждият кашмер става много голям.Кисинджер си е *** глобалистка гад,но за разлика от другите си събратя има малко повече акъл.
119
10
 
18
 
! Отговори
redordead преди 1 година
2014 Донбас и Луганск "случайно" решиха да се отцепват с помощта на Русия - всичко е провокирано от Русия. Ако толкова много са го бомбели рускоезичното население там, защо 2014 нямаше емигрантски вълни към европа и защо Русия отказа 11 - ЕДИНАДЕСЕТ пъти на съвета зза сигурност към ООН да бъдат вкарани умиротворителни сили и да се направи една демилитаризирана зона? Утре Путин ще реши и нещо от други държави да си взима и за да няма война - ми да му го дадем...
118
5
 
18
 
! Отговори
Ще клекнат преди 1 година
и още. След Азовстал всичко рязко се промени. Окрайна ще бъде разпарчетосана. Язък за знаменцата по фасадите.
117
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците ще бъдат поредните излъгани камилчета - предадени и изоставени. Пред заплахата от милиони гладни африканци лицемерният Запад бързо ще преосмисли действията си... Както се казва - има само вечни интереси. Затова доверие на никого
116
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Кисинджър.
115
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно двама ако се бият,на единия да му се каже да си отреже ръката за да има мир
114
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготвят ни за загуба. На Запада му дойде скъпо да се сражава. Сега ще намалят доставките и подкрепата за Украйна и ще чакат тя самата да загуби и да преосмисли позицията си. До тук с голямата съпротива- когато видяха как гладът тръгва към Африка и Азия бързо размислиха. Санкциите не бяха ефективни. Изобщо нищо не сработи както трябва с изключение на смелата съпротива на украинците, които са на път да бъдат предадени.
113
5
 
25
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
УКРИТЕ КАКТО И НИЕ, СМЕ КОРУМПИРАН НАРОД. США СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТОВА, И ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА ! БЕДНИ, КОРУМПИРАНИ И АЛЧНИ !