Валентин Генчев донесе трето злато за България

Днес на европейското в Тирана няма наши представители
Обновена: 31 май 2022 08:10 | 31 май 2022 08:10, Петя Славова
7
Валентин Генчев донесе трето злато за България
Снимка: БГНЕС

Страната ни има трети златен медал от продължаващото в албанската столица Тирана европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

В категория 67 кг Валентин Генчев победи по категоричен начин конкуренцията, като стана шампион в двубоя само с 4 опита. Генчев започна с перфектно изхвърляне, като премина безгрешно през 133, 135 и 139 кг. Това му осигури сребро в движението, на 3 кг след грузинеца Шота Мишвелидзе.

В изтласкването обаче Генчов започна след като всички останали бяха вече приключили. Първи опит на 169 кг с който си осигури титлата в двубоя и в изтласкването. После премина през 175 кг и чак на 180 кг щангата му се оказа тежка. Титла за нашето момче с двубой 314 кг, на 7 пред Шота Мишвелидзе, бронзът бе за испанеца Хуан Ернандес с 299 кг. Трети ден и трето злато за България на шампионата в Тирана, съобщава БНР.

Валентин Генчев е представител на школата от Стара Загора с треньор Стоян Стоянов и преди три години спечели бронз на европейското до 20 години в Букурещ. Миналата пролет извоюва бронз в категория 67 кг на континенталния шампионат при мъжете в Москва, наред със среброто в изтласкването.

В неделя България спечели два златни и един бронзов медал, след като Ангел Русев защити титлата си при най-леките, а Иван Димов победи в категория 61 кг, докато другият ни дебютант в тази категория Габриел Маринов се нареди трети.

Днес на европейското в Тирана няма наши представители, а в сряда от 21 ч. българско време в категория 81 кг ще вдига младежкият олимпийски шампион Божидар Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От такива новини се нуждаем, а не от бежанци и Кирил Петков всеки ден...
4
5
 
2
 
! Отговори
Стоичко Ицоф преди 1 година
Колко дни остават до допинг скандала?...дори и да не са взимали... ще са взимали, няма кой да ги остави така да се мандахерцат с всички злата.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
2
6
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Българи юнаци !!!
1
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ето, такива статии пускайте ,светъл лъч в сивото съществуване.Браво на момчетата