Австралия се класира за Мондиала в Катар след дузпи над Перу

"Кенгурата" попадат в група с Франция, Дания и Тунис
14 юни 2022 07:20, Анисия Иванова
1
Австралия се класира за Мондиала в Катар след дузпи над Перу
Снимка: БГНЕС

Австралия ще играе за 5-и път поред на световно първенство, след като надви с дузпи Перу в плейофа игран в Катар, където след няколко месеца ще се състои надпреварата.

Кенгурата спечелиха с дузпи с 5:4, след като 120 минути резултатът бе 0:0, а мачът като цяло предложи и твърде малко добри ситуации пред двете врати.

В последните 5 минути на редовното време австралийците на два пъти бяха близо до ключовото попадение, но първо удар на Азис Бехич мина покрай вратата, а след това опит на Айдин Хрустич бе спасен от Педро Гайесе. Преди това южноамериканците удариха греда чрез Едисон Флорес.

Вратарят Андрю Редмейн, който влезе точно за наказателните удари, се превърна в герой за победителите, като спаси удара на Алекс Валера.

Преди това Мартин Бойл пропусна от бялата точка за Австралия при първото изпълнение, но Луис Адвинкула прати топката в гредата при следващото изпълнение, така че ситуацията бързо бе изравнена.

Австралия влиза в 4-а група, където са още отборите на Франция, Дания и Тунис, а последното свободно място ще бъде заето от победителя между Нова Зеландия и Коста Рика, като мачът е тази вечер.

Още за спорт - на Gol.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като на шега сложих 0:0 с продължения и краен победител Австралия. Не залагам на мачове, ама от този спечелих кажи-речи половин биткойн.