Ударно начало на летния тренировъчен семинар на SENSHI

За поредна година в България пристигнаха легендите на К-1
Обновена: 6 юли 2022 11:42 | 6 юли 2022 09:08, Анисия Иванова
1
Ударно начало на летния тренировъчен семинар на SENSHI
Снимка: Boec.bg

Масивното мероприятие ще приключи в събота, когато в Св. Св. Константин и Елена ще се проведе 12-то издание на международната галавечер SENSHI. Първата тренировъчна сесия за деня започна в 09:00 ч., а стотиците родни и чуждестранни бойци имаха привилегията да се учат и да попиват знания от едни от най-големите имена в историята на кикбокса.

За поредна година в България пристигнаха легендите на К-1 Ернесто Хуст, Семи Шилт, Петер Артс и Алберт Краус. Този път нидерландските величия бяха подсилени от още две знаменитости от света на бойните спортове – петкратният киокушин шампион на Австралия и бивш многократен участник в Гран При надпреварите на К-1 Сам Греко и датската киокушин каратека и бивш кикбоксьор в тежка категория Николас Петас.
Участниците бяха разделени на 6 групи от инструкторите на SENSHI, като всеки един от тях наблегна на различни тънкости и детайли от играта.

„Новобранците“ в лицето на Сам Греко и Николас Петас изобщо не се свениха да се впуснат в дълбоките води, демонстрирайки най-разнородни техники и комбинации от пребогатия им арсенал.

„Нивото на европейските бойци се е вдигнало многократно през последните няколко десетилетия“, сподели австралийската легенда. „Когато аз се състезавах най-важно беше да си най-здрав и най-силен. Сега най-важно е да играеш умно“, добави Греко, който постоянно насърчаваше младите бойци да вдигат темпото и да мислят.

49-годишният Петас обърна внимание на дистанцията и тайминга на състезателите. Датчанинът наблюдаваше зорко учениците си и обърна отделно внимание на всяка отделна двойка.

„Левият ви прав е най-основният ви удар, но трябва да разберете, че това е минимумът, който се иска от вас“, сподели Петас.

Бившият състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ – Алберт Краус, взе под крилото си най-леките участници до 60 кг. „Урагана“, който бе дейно подпомаган от Владимир Вълев-Питбула, показа майсторство в контраатакуващия стил и често пъти напомняше на наобиколилите го бойци да играят „първо с главата си, а след това с ръцете и краката си“.

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News, Novinata.bg.

Целият материал на Boec.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации