ЦСКА пак с Мура, ако отстрани македонци в Европа

Левски срещу Вележ (Босна и Херцеговина) или Хамрун Спартанс (Малта) ако отстрани ПАОК
18 юли 2022 16:07, Красимир Ангелов
2
ЦСКА пак с Мура, ако отстрани македонци в Европа
Снимка: БГНЕС

ЦСКА може да се изправи срещу един от кошмарите си в Европа в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

"Армейците" ще играят с победителя от двойката между Сейнт Патрикс Атлетик (Ирландия) и Мура (Словения), ако преди това преодолеят първия си съперник Македония Гьорче Петров, определи тегленият жребий в Нион, където ЦСКА бе в урната с поставените тимове.

Словенският Мура завърши на 4-о място тази година в местната първа лига и взе последната квота за Европа от страната.

Този отбор обаче е един от най-болезнените спомени за армейските привърженици заради изненадващото елиминиране на техния отбор точно преди 10 години - през 2012-а.

Левски пък ще играе евентуално срещу Вележ (Босна и Херцеговина) или Хамрун Спартанс (Малта) в третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Преди това обаче "сините" трябва да отстранят ПАОК от Солун.

Победителите от трети предварителен кръг на турнира продължават към плейофите, жребият за които ще се тегли на 2 август. Елиминираните отбори отпадат от евротурнирите.

Третият ни участник в Лигата на конференциите Ботев Пловдив пък ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Кизилжар Петропавловск (Казахстан) и Осиек (Хърватия) в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Преди това "канарчетата" ще трябва да отстранят кипърския АПОЕЛ Никозия.

В случай, че преодолеят тима от Никозия, „жълто-черните“ ще бъдат поставени в следващия етап на надпреварата. Те могат да се изправят срещу тима на Осиек, който в последните три сезона игра два пъти срещу ЦСКА в европейските клубни турнири, като и двата пъти "червените" излязоха крайни победители от сблъсъка.

Първите мачове от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите са насрочени за 4 август, а реваншите - за 11 август, като в първата среща Ботев би бил домакин.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
трой4о преди 1 година
уевски ще играе с локо мездра на говеждия стадион

Спонсорирани публикации