ћароко сензационно би шута на »спани€ и е на 1/4-финал

—рещата на стадион "≈дюкейшън" завърши без голове след 120 минути
6 дек 2022 19:56, ѕет€ —лавова
5
ћароко сензационно би шута на »спани€ и е на 1/4-финал
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ћароко сензационно елиминира »спани€ с дузпи на осминафиналите на ћондиал 2022. —рещата на стадион "≈дюкейшън" завърши без голове след 120 минути, а при дузпите африканците биха с 3:0.

Ћа ‘ури€ беше доста по-активен през първото полувреме, но срещу себе си имаше изключително дисциплинирани футболни войни, които действаха като юмрук, предава Gol.bg.

Ќещо повече - макар да се отбран€ваше, далеч по-скромни€т на харти€ отбор отбор действаше отлично на контраатака и отправи точен удар, срещу нито един за световни€ шампион за 2010 година.

ѕрез второто полувреме и двата отбора б€ха предпазливи, макар да имаха своите редки моменти в атака. ƒо гол не се стигна и логично последваха две продължени€ по 15 минути. Ќай-чистото положение в мача по ирони€ на съдбата дойде в 123-ата минута, но —араби€ пропусна да отстрел€ съперника.

ѕри дузпите момчетата на Ћуис ≈нрике не вкараха нито едно от изпълнени€та си и загубиха безславно с 0:3. “ака за първи път в истори€та си ћароко е четвъртфиналист на световни финали. ¬ъв финалната осмица техен съперник ще бъде ѕортугали€ или Ўвейцари€.

Ќапълно очаквано Ћа ‘ури€ владееше топката в по-гол€ма част от времето на старта. ѕоказали€т страхотен офанзивен футбол до момента ћароко все още не можеше да разгърне облика си, видимо задушаван от пресата на противника.

¬ече б€ха изминали двайсетина минути игра, когато се стигна до нещо като първа възможност в срещата. Ѕекът на африканците јшраф ’акими стрел€ силно от пр€к свободен удар, но над целта.

¬ средата на първата част испанците уцелиха греда, но космическата засада на ‘еран “орес беше видима рано-рано. ¬еднага след това ћаркос јсенсио опъна мрежата на ћароко, но от нейната външна страна.

Ќа отсрещната врата защитникът на Ѕайерн Ќусаир ћазрауи отправи далечен снар€д с левачката, но вратар€т ”най —имон се справи, макар и с леки колебани€.  ъм кра€ на първото полувреме Ѕуфал финтира майсторски и центрира отл€во - јгерд стрел€ с глава, но малко над напречната греда.

¬еднага след рестартирането на играта се стигна до неочаквано напрежение в малки€ пеналт на »спани€! ”най —имон високомерно разигра спокойно пред съперник, но усп€ да се освободи успешно от топката в последни€ момент.

¬ижте още за мача в Gol.bg
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


5
ќще по темата: »спани€ћарокодузпи
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
4
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ј н€кой и друг погром из Ѕрюксел и јмстердам по то€ повод? ј дано :)
3
2
 
14
 
! ќтговори
»звод преди 1 година
“ака става, когато »спани€ нарочно пуснаха япони€ пред т€х само и само √ермани€ да отпадне. ћного тънка сметка си направиха и б€ха наказани. ≈вала на ћароко, че пишат истори€та си в момента.
2
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
къде е он€ набожни€ да каже защо мюсюлманите от мароко отстраниха христи€нска испани€
1
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
aaaa