България е трета в света по волейбол за младежи

Предишният бронз е отпреди 20 години
16 юли 2023 20:00, Стела Стоянова
4
България е трета в света по волейбол за младежи
Снимка БГНЕС

За трети път в историята България спечели медал от световното първенство по волейбол за младежи (до 21 г.). В малкия финал на шампионата в Манама (Бахрейн) селекцията на италианския треньор Андреа Буратини надигра убедително тима на Аржентина с 3:0 (22, 26, 19) и за втори път зае трето място в крайното класиране.

Предишният бронз бе извоюван преди точно 20 години - през 2003-та в Техеран (Иран), където изгряха звездите на Матей Казийски, Тодор Алексиев, Боян Йорданов и Иван Станев. Страната ни има и една световна титла - до златото през 1991 г. в Кайро (Египет) ни изведоха Мартин Стоев, Петър Узунов, Ивайло Стефанов, Евгени Иванов, Николай Иванов и Радослав Арсов.

Сега лидер на младите "лъвове" е изгряващата звезда на мъжкия национален отбор Александър Николов, който и днес беше с основна заслуга за класическия успех. Посрещачът и капитан заби 16 т. (1 ас) в полето на "гаучосите" и завърши втори по резултатност в българския състав. С най-голям принос беше другият краен нападател Георги Татаров с 19 т. (1 ас, 2 блока), а с двуцифрен актив завърши и диагоналът Венислав Антов с 14 т. (4 блока).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: волейболбронз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
12
 
! Отговори
Фергюсън преди 9 месеца
Браво на младите момчета. Дано надминат успехите на бащите и батковците си. Преди 10 години, и да не са като футболните ни манекени и чалгари