Шампионките: Дано успехът ни да помогне на ситуацията с шаха

Постигнахме го без държавно финансиране
Обновена: 21 ное 2023 17:10 | 21 ное 2023 17:08, Стела Стоянова
15
Шампионките: Дано успехът ни да помогне на ситуацията с шаха
Снимка БГНЕС

"За много кратко време успяхме да се сплотим като екип и отбор, всяка една даде всичко от себе си, желанието ни за победа и себераздаването дадоха резултат. Всяка една чувстваше подкрепата на останалите. Надявам се тези успехи да допринесат за окончателното изчистване на ситуацията с шахмата в България. Радвам се, че вървим по пътя на това отново да бъдем признати международно".

Това заяви Антоанета Стефанова при завръщането на българските шахматистки от Европейското отборно първенство в Черна гора, където те спечелиха титлата, предаде БГНЕС.

Шампионките бяха посрещнати на Летище София от премиера Николай Денков и спортния министър Димитър Илиев след историческия си успех в Будва. "Това е един споделен успех, затова е по-сладко. Ние постигнахме тези успехи без държавно финансиране. Благодаря на всички, които направиха този успех възможен. Тези прекрасни момичета имат цялото бъдеще пред себе си, аз съм сигурна, че те ще донесат още много медали на България", каза още Стефанова.

Още по темата

"Много съм щастлива, че този път бяхме водени от Антоанета Стефанова, за нас винаги е радост да учим от нейния професионализъм. Радваме се, че ние със своя талант и работа също допринесохме за този успех. Винаги даваме всичко от себе си, знаем, че сме силни. Сега сме европейски шампионки, от моя резултат също съм много доволна и това ми дава мотивация", сподели Нургюл Салимова, която получи и индивидуално отличие в Будва, след като не загуби нито една от деветте си партии.

"През цялото време работихме в един екип, тя (Стефанова) ни даваше спокойствие, защото има голям опит в такива състезания и доста допринесе със своя опит. Аз още не мога да осъзная, не сме спали, ще ми трябва още малко време да осъзная", каза Белослава Кръстева.

"За мен е една изключителна радост и чест, за нас е чест да сме водени от Антоанета, защото всяка една от нас е израснала с мечтата да играе рамо до рамо с нея. Ние постигнахме един уникален успех", бяха думите на Виктория Радева.

Треньорът на отбора Петър Арнаудов изтъкна, че следващата голяма цел е шахматната Олимпиада следващата година. "Следващата година е олимпийска, така че ще се готвим за Олимпиадата. Това е млад отбор, всички са на 20 години, те сега започват. Млади, умни, амбицирани, мотивирани. Ние бяхме много щастливи, беше доста драматично в последната партия. Когато съперничката се предаде, не можехме да повярваме".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Е,и? преди 5 месеца
До Анонимен Преди 3 месеца-на световното първенство-България -Китай-3-1! Без Нургюл в отбора...Тъй че, нека чакат,нека треперят!
13
0
 
1
 
! Отговори
Позитив Петров преди 5 месеца
Вече е време да бъдат обявени национални "Дни на гордост" в противовес на вече утвърдените "Дни на траур"... По този днешен повод би трябвало да се обявят поне три "Дни на гордост" в България!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До баща ти Шампионка а няма пари и чака държавата ще и плаща. Ти като си безработен или не ти плащат търсиш друга работа която носи пара.
11
1
 
1
 
! Отговори
баща ти преди 5 месеца
До Анонимен 3.... Тя е световна шампионка бе ейй ( да не казвам какъв защото ще ме изтрият) , и то двойна световна , ( на два вида шах ) ! Нима трябва световен шампион да ходи , да рови по кофите за *** , само и само такива да сте доволни ? Независимо какво финансиране е имала , тя се е отчела с най - големия успех , световна шампионка ! Колко са жените шампионки , в края на краищата за всяко нещо трябват средства ! От пръдня боя не става !
10
0
 
5
 
! Отговори
БРАВО! преди 5 месеца
БРАВО, Български лъвици! Цяла България ви стиска палци и се радва за вас! Да направиш цял народ щастлив е нещо неземно! Благодарим ви! Бъдете живи и здрави, все така сплотени и истински Българки! Надсмейте се над троловете, които опитват да манипулират вас и хората. Те с това ще си останат. И са ШЕПА хора! Просто са такива. Обърнете внимание на радостта и подкрепата, която имате от ВСИЧКИ! Не съжалявайте за трудностите - точно те изграждат и правят от таланта шампион! Още много успехи и радост!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само златни сливи на тая територия мъжете не стават за нищо
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Черепа краднеше с Лойко от бюжета и им даваше но го вкараха в затвора.
7
0
 
3
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
България имаше нужда от този невероятен успех след всичките провали и спортни унижения,които преживяхме.Най -вече с футбола,управляван от шайка некадърници.Държавата трябва да се намеси и да оправи кашата с шахматните федерации.Много се надявам някоя от тези златни момичета да стане световна шампионка.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
браво на момичетата, дано имат късмет в живота, а държавата трябва да подкрепя талантите, не да ги гони!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредното доказателство, че където няма държава (разбирай *** фи я) нещата процъфтяват. Браво на момичетата!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На олимпиадата ги чакат силните Китай, Русия, Казахстан и Индия.
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Анка е със златни ланци и гердадни. За какво финансиране е въпроса след като бг мизерства.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-добре на такива грации да симпатизират и подражават младите, отколкото прехвалените гимнастички
1
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на момичетата за шампионската титла! Антоанетке, никой не ти оспорва успехите, но ти специално винаги си имала хубаво финансиране от федерацията - дали от частни спонсори, дали с държавни пари, има ли значение? Точно ти да говориш че си нямала финансиране е направо смешноЛицемерно е да се говорят такива неща, какво да кажат таланти, които не получиха и една стотинка и много от тях спряха с шаха???